Dzisiaj jest 28 lip 2025, 13:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Keeway Flash '07 | Corolla E12
W moim keewayu występuje taki problem, że jak skuter postoi dzień albo dłużej to ma problemy z zapaleniem na starter. Dziś kręciłem ze 3 razy, potem na kopnik i zapalił gdzieś za 5 razem. Jak już odpali to silnik pracuje znacznie gorzej niż po rozgrzaniu i czasami jak przejade kilka metrów i zostawie go na wolnych obrotach z pół min - min to słychac że obroty spadają i po dodaniu gazu gaśnie.
Po rozgrzaniu problemy te nie występują i zapala na raz i na starter i na kopnik.
Co to może być, jak na ssaniu lubi zgasnąć i nierówno pracuje? No i nie zawsze ale często jak ostygnie to nie chce zapalać. Jest może jakaś regulacja, aby na ssaniu więcej paliwa dostawał czy coś?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Na gazie też tak ciężko łapie? Sprawdź filtr powietrza, przeczyść gaźnik i wyreguluj. Jeżeli nie pomoże cylek może być przytarty... jaki przebieg?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Keeway Flash '07 | Corolla E12
Na starter zapalam go bez gazu i moze to jest błąd. Teraz jak będzie zimny to zapale go z gazem i zobacze czy pomoże. A przebieg to 4100km. Jeszcze na gwarancji. Przegląd mam za niedługo (4500km) to podregulują najwyżej żeby mi lepiej na ssaniu chodził. Jakoś przyzwyczajony jestem do zapalania bez gazu motora i dziwie sie że nie zapala :lol: dzieki za odp.

Motoforce 50cc, Tecnigas Next, Malossi Multivar (hebo niebieskie +1500rpm, hebo +60, pasek Polini Speed)
v-max 70km/h GPS | 3,5l/100km
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ssanie Ci padło, odkręć je a te 2 kabelki podłącz do akumulatora i zobacz czy ta iglica opada albo się podnosi, jeżeli nie to masz odpowiedź ;)

Peugeot 406 :)

Tytuł:

Pojazd:
Sorry, że się podczepię :roll:
Ale czy w takie 'cieple' dni ssanie też się powinno zawsze włączać? Bo moja kiła również po dniu stania bez dodania gazu na starter nie załapie. Co prawda nie mam dobrze wyregulowanego gaziora, bo po odpaleniu ma =/- 1400 obr, a po przejechaniu kilku km, 3000 obr, ale nie dawno miałem dość solidne zwarcie (całkiem spalone kable od aku) i czy jest możliwe aby coś tam ze ssaniem się spaliło? Sorki ale w tych sprawach jestem laikiem :D

Honda Civic VI lift by mattiz1

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]