Dzisiaj jest 23 lis 2024, 12:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 395 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Następna

Jaki Cylinder 70cc?
Arisal Racing 70 17%  17%  [ 49 ]
Malossi sport 70 45%  45%  [ 130 ]
Metrakit HM 70 38%  38%  [ 111 ]
Liczba głosów : 290
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wszystko fajnie tylko szkoda,że 50 ccm :D
A ten drugi wydech to jaki?
I skąd ten króciec?Ile za niego dałeś? :wink:

Kymco Vitality 70

Ostatnio zmieniony 10 maja 2010, 15:25 przez marcin1197, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
Skuter jeździ przejechałem już 80km i jestem bardzo zadowolony ale to już nie jest to, zbyt wiele nerwów mu podarowałem czasem było dobrze czasem źle ale teraz już trzeba się z nią pożegnać idzie na sell cena do uzgodnienia. istnieje tez możliwość z dopłątą z czyjejś strony!
Wszystkie propozycje składać na PW.

Szkoda mi jej ale pora na zmiany i niech ten skuter cieszy kogoś innego;)

Pozdrawiam

Edit

Z nowości zagości tu jeszcze cylinder S6 sport pro bądź coś podobnego i wariator hebo, na tym chyba zakończę chyba że będę miał jeszcze kasę to może jakiś pasek wzmacniany;) z nowości jutro będą fotki i filmik jak się jeździ na hand made C30 skończona;) Powiem wrażenia są nawet pozytywne;)

A tak w ogóle proszę bez bezsensownych pytań co do cylindra, wszystko się da tylko trzeba troszkę myśleć;P;)

Siema

1800

Nie przepraszaj tylko edytuj!/Jurek

Ostatnio zmieniony 27 lip 2010, 21:37 przez damian1322, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Ciekawe jaki Ci wał to wytrzyma. Top racing do kymcola nie pasuje a inne to szity wytrzymujące 12k/obr. Dużo na tym nie pojeździsz. Lepiej już Airsala Racinga jedno pierścieniowy i gaźnik 21mm.

Co do wydechu to najlepszy jest Tecnigas RS 2 (dedyk do kymcola), bo te poprzerabiane mocowania Yasuni żeby do kymcola wszedł to lipnie, bo kymcol ma inne kanały w karterach i cylku i nie będzie dobrze współpracował z jaśką ;-) Jedynym wyjściem jest wziąć kartkę, ołówek i wyliczać przez parę dni.

@Co do dopasowania cylindra od minarelli/p/g do s9 to żadnych problemów nie ma. Rozwiert karterów + spawanie. Kolega w simsonie już nie długo będzie wsadzał Bigbora Malossi 86ccm. Wszystko jedynie opiera się na wyliczeniach i na odpowiednim sprzęcie.

Ostatnio zmieniony 08 cze 2010, 8:35 przez Sechs, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:

Pojazd:
Sechs, Trochę się z tobą nie zgodzę jakim cudem TP nie pasuje jak mam go założonego? S6 SP spokojnie na tym mi wytrzyma na pewno nie będzie jakiegoś ostrego rozwiertu chce mieć po prostu szybki motor który się nie psuje a sport 70 jest do tego idealny;) Co do tłumika ja jestem zadowolony, spisuje się dużo lepiej niż rs70 wiadomo na pewno nie ma takiej mocy jak c30 ale mi na tym nie zależało:P A co do Airsala w kymco to się nie spisuje moim zdaniem:P

Pozdro

Porting Silników 2T/4t, Składanie, Remonty. Dobre Ceny, Wykonanie na Wysokim Poziomie! tel.606550800

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Np w moim S9 Topracing nie pasuje. Będę dopasowywał HPC do 16tyś/obr.

Masz już ten cylek założony, jaki wydech c30 spawak?

Mozesz nagrać filmik?

Pozdrawiam.

Tytuł:

Pojazd:
Proszę jest i film http://www.youtube.com/watch?v=IY2g6av-JTE. jeśli by dobrze wyregulować napęd była by na prawdę spora moc;D Ale zresztą sami zobaczcie;) jeśli byłby ktoś chętny mógłbym go sprzedać;) będzie jeszcze oszlifowany i wypolerowany. Cylinder będzie dopiero wtedy jak będę miał jakąś kasę i trafi się jakaś okazja bo na nowy mnie nie będzie na pewno stać i nie chce już tyle wydawać. Jeśli się Yasunka nie sprzeda w 70cc na pewno ją założę obroty jakie kręci to ponad 10 tys bo odcina co widać na filmiku. Moc jaka ma myślę że jest na poziomie Yasunki C16 może troszkę mocniejszy.

Pozdro i zapraszam do komentowania;)

Porting Silników 2T/4t, Składanie, Remonty. Dobre Ceny, Wykonanie na Wysokim Poziomie! tel.606550800

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Na stopce kręcił do końca licznika obrotomierza aż strzałka się nie ruszała, ale było słychać na odblokowany module i MK HM 70, RS 70 itd.

- Cylinder Metrakit Hand Made 70cc
- Moduł odblokowany
- Gaźnik Stage6 Black Edition 21mm
- Ssanie ręczne Stage6 150cm
- Króciec ssący Tec 21mm
- Filtr Polini Air Box 46mm chrom
- Gazbox Malossi
- Wariator Malossi Multivar

Twój podpis jest za długi 0.o

Tytuł:

Pojazd:
Witam! Pora na jakieś odświeżenie jak parę osób za pewne wie było strasznie dużo problemów z silnikiem ale już jeździ rozbierałem go co chwilę bo nie mogłem sobie poradzić z uszczelnieniem głowicy i zalewało mi cylinder płynem przez co go przycierało ale jakoś tam jeździł ostatnio byłem 30km od domu w drodze powrotnej padł i nie było to zbyt przyjemne przepchałem z 5 km ale stwierdziłem że to bez sensu i s9 wróciło na hola już drugi raz;/

Na BGM bez problemów przejechałem 650km po czym się przegrzał i wygięło głowicę wraz z cylindrem i go rozszczelniło;/ Ale na takim co chwile robionym silniku przejechałem ponad 500km lecz parę dni temu jak już wspomniałem wcześniej się zdenerwowałem i oddałem seryjny cylinder do szlifu i wybrałem najprostszą wersję szlifu z tłokiem Pistona ogólnie tłok jest spoko ale pierścienie porażka;/

Przejechałem już na tym ponad 100km i ogólnie jestem zadowolony ale znając życie to niedługo padnie:P To była już ostatnia próba z 50cc jeśli skuter dalej padnie będzie 70cc bądź silnik pójdzie na części i kupię silnik od Hexagon 180, Myślałem o 125 Od Itala Ale było by że kopiuje itp....

Teraz przejdźmy do drugiej rzeczy jaką jest robienie plastików w tym tygodniu zaczynam;) Z tyłu będzie łączone nadkole myślałem tez o "zadupku" ale musiał bym przerabiać lampę a seryjna w s9 jest super i nie chciał bym jej zmieniać.

Z przodu to się jeszcze zastanawiam bo jest parę typów zrobienia tego i nie wiem który wybrać, zastanawiałem się żeby wsadzić sam wlot od aeroxa ale jakoś nie wiem czy jest sens robienia tego, znowu by było że się robi na siłę roxa itp. Z tym sobie poradzę jakoś ale gorzej z lampą ponieważ teraz zdarza mi się często jeździć w nocy i nie chce stracić strasznie na oświetleniu;/ Klasyczny bad look jest moim zdaniem "Blee" nie podoba mi się w ogóle jeśli już bym miał coś robić to bad look ala speed to mi się podoba lecz zasłania on trochę żarówkę;/

Jeśli będzie to kogoś jeszcze interesowało to będę dodawał jakieś fotki z prac;)

Pozdrawiam, i zapraszam do komentowania!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No nareszcie coś napisałeś, co do wlotów od roxa i silników, to rób tak jak ty uważasz a nie patrz na innych co mowią, bo w rzeczywistości oni nic nie robią. :twisted:
Ja jestem bardzo ciekawy co będzie się działo z S9 optycznie jak i mechanicznie, bo w końcu to niedaleko - według mnie mamy do siebie. :lol:

Malowanie proszkowe, piaskowanie , spawanie aluminium :
malowanie-proszkowe-na-100-t374647.html GG:15629454

Tytuł:

Pojazd:
Jak zwykle zero życia w temacie ale cóż;) Co wy na taki wlot z przodu? W ogóle nie umiem sobie tego wyobrazić jak to będzie wyglądać boje się ze coś zwalę ;/ Ogólnie chyba spoko ale chce żebyście sami ocenili;)

Obrazek

Obrazek

Oczywiście te małe wlociki były by zaszpachlowane;)

A teraz druga sprawa pokleiłem dwa najważniejsze zaczepy w tylnych boczkach i trochę zmieniłem koncepcje jednak zrobię gładkie nadkole ale nie będę go łączył ponieważ chce mieć na całej długości nadkole a jakbym łączył nie maiłbym wtedy jak tego założyć;/ No i teraz druga sprawa co robić z nakładką "Zadupkiem" zostawiać seryjnie czy coś z tym robić?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z dzisiejszych prac to by było na tyle pewnie jeszcze później pójdę i zmatowię całość boczków;)

Pozdro

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Bardzo mi sie projekt podoba. fajna s9 ale z tym wlotem cos nie tak. zaszpachluj te wlociki ale i postojowki i kierunki tez bym wygładził. :)

Obrazek
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=444519#444519

Tytuł:

Pojazd:
A więc po małej przerwie pora coś tam odświeżyć, Lakiery już zamówione teraz tylko czekać i do końca Sierpnia może uda się już wszystkie plastiki zapodkładować i później lakierowanie;) To by było na tyle z nowości, ale mogę dodać tyle ze s9 już dotarta i jeździ bdb przejechane już 800km.

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Uszczelka między głowicę a cylinder to kupiłeś czy silikon? Dziś mają przyjść moje uszczelki, ale tak myślałem żeby może silikonu nawalić tylko boje się czy by nie wydmuchało ;d

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Arturross, Silikon się do tego nie nadaje, najlepsze są oryginalne silikon może nie wytrzymać albo zbutwieć

Obrazek
Niedługo powrót...
Mój Aerox
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=17277

Tytuł:

Pojazd:
Foto lakierów pojutrze powinny być już u mnie, Mile widziane by było jakieś VT z tymi kolorkami;)

Obrazek

Arturross, Broń boże jakiegokolwiek syfu wszystko składaj na nowych uszczelkach na sucho i powinno być dobrze, po 500km dociągnij głowice i powinno być ok.
PS przez niedociągnięcie głowicy w BGM stało się to co się stało ale cóż bywa czasu nie było:)

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
No kolorki super :P bardzo fajne to s9 i widać że dużo w nie pracy wkładasz :)

Tytuł:

Pojazd:
Z nowości zawitało u mnie Malossi sport 70, Przełożenia Malossi i Odblokowany moduł

Przed chwilką złożyłem też małe zamówienie króciec, fajke i olej do przekładni.

Myślę że pod koniec września wszystko będzie poskładane bo obecnie kymco nie jeździ;/

Tytuł:

Pojazd:
Sory za ppp mam lekką nowość, Tecnigas został sprzedany pora na coś innego, mianowicie;
Obrazek
W następnym tyg będzie u mnie.

Malossi już jest prawie w pełni rozwiercony teraz tylko czekam na trochę chęci i kasy żeby zacząć rozpoławiać silnik i robić pełny flow karterów.
W plastikach dużo się na razie nie dzieje, pocięte i przygotowane do pracy z żywicą i szpachlą, ale na razie nie mam na to chęci, powoli się za to zabieram, trzeba robić wszystko po trochu bo skuter będzie rozbierany do gołej ramy więc roboty jest sporo.
Poszukuje za dobre pieniądze baku od boosterka, nagrzewnicy i zabieraka startera nożnego albo całej kompletnej pokrywy przekładni.
Malowanie to do samego końca będzie tajemnica ale myślę że to wszystko będzie się ładnie prezentowało

Pozdro

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Daj foty rozwierconego malossiego :mrgreen:

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Na razie nic wielkiego jakieś 20% prac za mną z tym cylindrem, będzie zrobione sporo więcej, lecz cienko z czasem;/ Tak to wyglądało parę dni temu;
Obrazek

A tu kolejny zakup jakim jest Stage6 PWK 21

Obrazek

Jeśli Tłumi i Gaźnik przyjdą w tym tygodniu to zabieram się za robotę przy silniku muszę ogarnąć jakąś blachę z aluminium na spacer do gaźnika, i zrobić mocowanie tłumika. jak to będzie zrobione mogę rozbierać silnik do robienie full Flowa w karterach.

Jeśli dobrze pójdzie w przeciągu 2 tyg. dojdzie wariator sportowy i jak na razie to będzie tyle. Będzie mi brakowało jeszcze tylko cewki Naraku i jakiegoś paska sportowego oprócz tego będzie wymienione w silniku wszystko!

Jeśli w cylindrze Malossi nie uda się zrobić szlifu bądź będę miał kaprys to będzie stage6 Racing!

Zachęcam do komentowania koniec bicia piany! Teraz same konkrety!

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 395 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  Następna