Dzisiaj jest 01 lut 2025, 23:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jakie mieliście wypadki/przygody na skuterze? Opowiadajcie... ;]

VW Golf II by jasiu226

Obrazek

Obrazek

ObrazekPiszę poprawnie po polsku.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Postwaiłem na koło i jechałem dość długo z 15m i chcwila nieuwagi i na plecy poleciałem.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja raz jechałem od kumpla jakieś 4 może 5 km od domu i jadę sobie prostą drogą jakieś 95 km/ i był zakręt to zwolniłem do 70 km/h i patrze a tu piasek na drodze nie mogłem energicznie zahamować bo by mnie zarzuciło i zacząłem zwalniać i mi tylne koło sie pośliznęło i wyjechałem na pobocze ale na szczęście sie nie obaliłem ale ciepło było.

Cylinder Malossi Spotr 70cc (jeszcze nie zamontowany)
Wariator Hebo Next Generation
Wydech LeoVince ZX Chrom
Centralna +50%
Sprzęgło Hebo R
Dzwon Stage6 WC
Gaźnik 17,5
Filtr Revo
Ssanie Ręka

----> http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=30794 <----

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Raz jade.. (troche podobna historia jak u damiana) jade sobie jakieś 70 i wchodze w zakręt i akurat na mojej doskonałej trajektorii jest troche piasku. Mógłbym zacząć hamować ale że mógłbym wylądować bezpośrednio na drugim pasię więc po prostu lekko zamknąłem przepustnice i lece w zakręt :grin: wiedziałem że mogę się przewrócić i wylądować gdzieś na chodniku, ale mimo to nawet znacznie nie zwolniłem. Pochylony wjeżdżam w ten piach i poczułem (jak minąłem przednim kołem piasek) jak mi lekko zatańczył, nic strasznego. Wjeżdżam już tylnym kołem i poczułem jak mnie rzuciło w strone drugiego pasa ruchu. Tylne koło się uślizgnęło i zaczęło troche mi odjeżdżać więc ja lekko odpuściłem manetke i powoli zaczął się stabilizować ale już wleciałem tylnik kołem na pasy.... no i wiadomo największy wróg motocyklisty w zakręcie :P Śliski asfalt/mokry , piasek, albo farba(pasy) no i uślizgnął się jeszcze bardziej więc tym razem dałem mu bardziej w p**de i jako że mam dosyć dobre oponki i złapałem przyczepności troche to wleciałem z powrotem na swój pas :P ale już pare metrów przed busem. To musiał byś ciekawy widok z perspektywy busa :lol: parada :D

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hmm kiedyś leciałęm odblokować z kumplem mojego neosa, kumpel stanol na chwilke na polnej drodze zeby pogadać z kumplem ktory satanoł samochodem zaraz obok niego, były tam takie dziury za przy 40 na godzine wpadlem na tylek kumpla skutera i obalilem sie (oczywiście na stronę samochodu) no i zostawiłem na nim ryse za która koleś skasował odemnie 300 zł :(

A druga to jechałem całkiem niedawno do sklepu w niedziele, minołem jeden samochód , rozpedziłem sie do 70 km/h i zaczynałem sie zblizać do krzyzówki wiec zaczołem lekko chamować ale niestety zle dobrałęm proporcje :???: i za mocno przycisnołem przedni hampel i poleciałem na bok .... skutki były takie ze porysałęm skuter ktory był miesiac temu u malowania no i pozdzierałęm sobie ręke i plecy :(

Obrazek

http://wolnekonopie.pl/

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja też miałem wypadek ale na szczęście niegroźny. jechałem po nowo wyremontowanej drodze (dziury łatali i na drodze było dużo drobnego zwirku) na zakręcie pociągnęło mi tył (na żwirku..) i gleba :cry: efekt: byłem "torchę" poobijany, a skuter porysowany i lusterko pęknięte...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja przed krzyżówką zagapiłem sie na KTM'a i wjechałem kolesiowi w zderzak...Na szczęście jechałem 10 km/h i nic się nie stało tylko się nasłuchałem.
Jak jeszcze nie miałem zarejestrowanego skutra wyjechałem na asfalt(było pusto bo to mała uliczka) zamyśliłem się patrze a koło mnie gliny stają...Jeden wylazł z poldka ale zdążyłem sobie pojechać...
I ostatnia najgłupsza przygoda ,a mianowicie wypadek...Jechałem polną drogą,patrze a na środku wielka kałurza i postanowiłem ją ominąć z lewej a tam taki...krawężnik tylko z ziemi,tylne koło mi się ześlizgnęło i zaczołem się przechylać(jetty jest ciężki 116kg) i chlup ze skutem położyłem się w kałużę...na szczęcie na dnie był muł a nie kamienie.pozdro

Peugeot Jet Force...Kupiony 14 Czerwca 2008 za 6200zł.Wersja gaźnikowa,6500km przebiegu. Siema Honda 98.Pozdro

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja mogę się pochwalić tym, że nie miałem żadnych groźnych sytuacji. Tylko raz chciałem ruszyć ze zrywem na utwardzonej ale obficie okurzonej drodze ale dałem za mało gazu i hamulca przedniego. Efekt był taki, że jechałem z zablokowanym przednim kołem, które zaczynało odjeżdżać na bok i właśnie tak zaliczyłem pierwszego, na szczęście małego szlifa (ale to zdarzyło się bardzo dawno). A od tamtego czasu nie miałem żadnych sytuacji w których skuter leżał by na boku. Oczywiście było kilka sytuacji podbramkowych ale jakoś z nich wychodziłem. Podsumowanie: 11tys. km. przejechane bez żadnego szlifa (nawet w zimie). Ale nie mam co chwalić skutera przed zakończeniem sezonu,, który kończy się jak benzyna zaczyna zamarzać''.

19.05.2010- zdane A i B za pierwszym razem.
23.12.2010- początek kursu na C! :D
21.03.2011- C zdane za drugim razem.

Ostatnio zmieniony 10 sie 2008, 17:01 przez dubler90, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja miałem kilka szlifów ale to nic strasznego :P no to tak....
Kupiłem sobie zatartą Aprilie Af1,kupiłem do niej silnik od rajdowego crossa (Minarelli Rv4) który miał założony zestaw tuningowy mallosi cały aluminiowy (koleś od którego kupiłem powiedział że na hamowni wyszło mu ponad 16ps...) no i po założeniu silnika pojechałem sobie na łąkę żeby sobie poszaleć :cool: i tak sobie jadę jadę (łąka była baaaaardzo długa) i nacisnąłem sprzęgło przegazowałem manetką (obrotomierz zamknął mi się gruba ponad 12 tysięcy :cool: ) i momentalnie puściłem sprzęgło...skutek- na mokrej trawie po puszczeniu sprzęgła koło dostało obrotów i zacząłem lecieć bokiem przez około 10m :razz: naszczęście
nogi jakoś sczęśliwie zdołałem schować pod motor i nic mi się nie stało :wink:

I teraz przyszedł czas na mojego ukochanego Rometa :mrgreen:
Po naprawie wiecznie psującego się "miksera do ciast" pojechałem sobie na przejażdzkę... jadę sobie tak z 40 km/h :cool: i zaczynam wchodzić w ostry zakręt,wyłożyłem sie lekko aż tu nagle słyszę szczał(pękł łańcuch i zablokował koło) i czuje jak kolano ociera mi o asfalt i z tego co pamietam to przez około 5 metrów tarłem kolanem o asalt :neutral: nie było to wcale przyjemne bo naprawde mocno mi te kolano "spilowało" do tego stopnia że miałem robiony zabieg :sad:

Pro - da' way of my life.

Zerknij na moje aukcje! To nic nie kosztuje :)
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=11728312

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]