Dzisiaj jest 30 sty 2025, 23:38

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak w temacie, wiadomo coś o regulaminach na sezon 2006 :?:
Może będzie taki sam jak w tym roku :?:

Aprilia GP-1 DiTech 02'
Piaggio Zip SP by Malossi
Aprilia RS 125cc Replica
Yamaha R6 08
Honda CBR 125R 07

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja bym wprowadził zmiany. Cały czas jestem przy tym, żeby można było zrobić klase 70, ale nie evo tylko bardziej drogowe wersje...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja też i jestem za tym aby była klasa na seryjnych skuterów.

http://www.sqtery.com - portal skuterowy
GG: 4629293
E-mail: wildwest@sqtery.com
http://www.kymco-tuning.prv.pl- strona o Kymco S9

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może coś w stylu jak w Holandii czyli wyścigi na 1/8 mili...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
no właśnie 1/8 mili fajnie by było napewno bym startował w wyścigach obecjen klasie 1 i na 1/8 mili :D

Zip SP Race...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
witam!!
Ja byłbym za tym aby była klasa 50cm3 ale nie z seryjnymi cylindrami :D

---------------------------------------------------------

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Batman pisze:
witam!!
Ja byłbym za tym aby była klasa 50cm3 ale nie z seryjnymi cylindrami :D

Hmm to już było by lepsze właśnie żeby można posiadać cylindry 70cc ale nie z poziomu Evo...tylko np klasy jedynie SPORT które są żeliwne i posiadają dwa pierścienie, zorginalną podkładką itp dla wyrówniania szans. Jurku napisz co o tym sądzisz.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A na jakiej stronie mozna było składać propozycje odnośnie regulaminu??
no jak tam napiszemy, że mamy taką propozycje i duzo zawodników sie pod tym podpisze no to moze bedzie w przyszłym sezonie klasa 70cm3 sport ewentualnie For Race :D. No moze podobnie ułozyć regulamin jak mają w niemczech wołwczas zawodnicy z niemiec beda do nas przyjeżdzać i bez rzadnych problemów startować i tak samo my będziemy mogli startowac w niemczech i beda wyrównane szanse :lol:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zobaczy sie... A jak myślicie kiedy regulamin będzie :?: Oby jak najprędzej...

Aprilia GP-1 DiTech 02'
Aprilia RS 125cc Replica
Yamaha R6 08
Honda CBR 125R 07

Tytuł:
Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Stalker
Niemcy spróbowali ożywić klasę 50cc tuning - nie udało się i nie wystartował w niej żaden zawodnik - u nas ta klasa była jeden i też nie wypaliła.

Batman regulamin jest podobny do niemieckiego tyle że oni mają podzieloną klasę 70cc na 10 cali i na 12/13cali. Można u nas też to zrobić, ale w momencie jak w klasie trzeciej wystartuje około 30 zawodników - wtedy można to podzielić - tak zrobili Niemcy. My mamy podzielić tych kilku zawodników jeszcze na 2 klasy? To raczej w PZMocie nie przejdzie.

Kymco jak widzisz klasę 70cc Sport (idea mi się podoba), ale nie Evo i nie For Race?? Jak byś mógł rozpisać się dokładniej - w kilkunastu punktach jak to widzisz.

WildWest jak widzisz klasę seryjnych skuterów? Rozwiń proszę ten pomysł - może uda nam się razem coś wymyślić.

Wyścigi na 1/8mili to super pomysł!!!! Mi się to naprawdę podoba - tylko kto by to zorganizował?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Klasę Seryjnych sqterów widze tak:
1. Startować mogą tylko sqtery seryjne.
2. Można jedynie wymienić wydech
3. Obniżyć wpisowe dla tej klasy - 50 zł to sporo, myśle ze 20-30 było by wporządku
4. Nie ma podziału wiekowego, startuje kto chce.
5. Może startować każdy skuter, nawet komary z dużymi kołami.
6. Podnózki też mogą zostać, bo kogoś nawet sam demonataż nóżki może zniechęcić. Jak ktoś się wywali przez niąto już jego sprawa. (karteka jest :) )
Ważna jest dobra zabawa, a nie to żeby wygrać.
Ta klasa mogłaby być atrkacyjna ponieważ trzeba by było mieć tylko skuter. Pozatym na torze można się wielu rzeczy nauczyć, a jeżeli nawet zaliczymy glebe to trudno, na miejscu zawsze jest karetka :wink: .

Jurku jakbyś ty to też przemyślał to napewno byśmy mogli znaleźć wiele rzeczy które by pozwoliły zaistnieć tej klasie i zachęcić startujących.
W tej kasie przewiduje start głownie, miesjcowych ludzi.

To jest klasa dla takich ludzi jak np: ten chłopak od Was na katanie czy ten facet na sliderku co był w lublinie i wielu innych którzy są zniechęceni z tego powodu że nie mają sznas np: w klasie 1 czy 2.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja bardzo pragnę aby była klasa 70cc ale nie high tuning....
I jedna taka jak napisał WildWest można do tego sporotwego komina dorzucić wario jeszcze :wink:

Aprilia GP-1 DiTech 02'
Aprilia RS 125cc Replica
Yamaha R6 08
Honda CBR 125R 07

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam! ! ! ! ! ! !
Ale Fajnie by było jakby był że klasa 2 czyli tak ja była w tym sezonie była podzielona na skutery 10calowi i 12/13 bo cała czołówka to własnie sp na 10-tkach a reszta to własnie skutery na 12-tkach a żeby mieć jakieś szanse to trzeba mieć sp :?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A co lubisz się ścigać w grupach cztero osobowych. :wink:
Można jeszcze podzielić na kategorie:
- waga kierowcy
- wzrost kierowcy
- zamożność sponsora lub tylko kierowcy
i coś tam jeszcze wymyślić, a wtedy wszyscy będą na pudle i będą zadowoleni :D

Żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
widze to tak
-1klasa skutery mało tuningowane 50ccm.
-2klasa mocno tuningowane ale 50cc.
-3klasa lekko stuningowane 70ccm.
-4klasa na maxa tuningowane 70ccm.
-5klasa wolny wstemb

Zip SP Race...

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hmm to Jurku chodzi mi o coś takiego...
-cylindry 70cc zeliwne, tłoki 2 pierścienie z poziomu sport...(tu można napisac w regulaminie nawet jakich cylindrów można uzywać czyli. Polini Sport, Malossi Sport itd chodzi o kity podstawowe)
-uszczelka pod cylindrem według zalecen producenta cylindra.
-gaźnik max 17,5
-wydech dozwolony
-wario dozwolone
-pasek dozwolony
-sprzegło dozwolone
-wał pełny
Ta klasa mi się najbardziej widzi tym bardziej, że juz jeden rok jeździłem chciałbym teraz w czyms mocniejszym a chodzi tu o 70 sport. To wszystko jest z mojego punktu widzenia czyli...prywatny człowiek który nie ma zaplecza części i dużych funduszy. Nie ma co ukrywać ta klasa jest duzo duzo tańsza od klasy 3 (ta co była w tym sezonie). Napewno jakoś osoby zgłaszałyby się do tej klasy ponieważ sporo osób na codzien posiada takie zestrojenie więc wystarczy założyć ochraniacze i jazda. Napewno nie trzeba było przedłużac całych wyścigów...wystarczy ze ta klasa będzie miała inne kolory tła numerów i jedzie razem z klasą 70 "evo".

Co do wyścigów na 1/8 mili to mozna organizowac razem z wyscigami tymi "normalnymi" hehe prosta spokojnie by wystarczyła. Tu by istniał taki sam podział jak w wyścigach "normalnych".

Jurku czekam na opinie. ;)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak dla mnie to ta klasa 70cc sport jest bez sensu. Bo u nas w 70 evo startuje regularnie 4-5 zawodników a jak dojdzie kolejna klasa to kolejne rozdrobnienie.

Myśle że narazie trzeba zrobićklase standard dla zwyklych skuterkow z dozwoloną wymiana wydechu.

Tytuł:
Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Stalker
WildWest

Klasa standard jest bardzo ciekawym pomysłem. Ale jak ją wprowadzić i jak kontrolować czy ktos ma zmienione inne części - takie jak wariator czy sprzęgło? :? :? To jest najtrudniejsze.

Mógłbyś to rozwinąć? Oczywiście biorąc pod uwagę, że organizator za 50,- PLN od zawodnika nie bardzo ma możliwości kontrolowania każdego skutera...

Jeżeli wsadzisz wydech bez rolek, sprężynek i dysz to czy ma to w ogóle sens??? Co do podnóżków to myślę, że podczas kolizji na torze nie chciał byś mieć podnóżka swojego lub kolegi między żebrami...

Ten chłopak od nas co jeździł na Katanie - całkowicie seryjnej i nie miał szans uważa, że wyścigi skuterów to najlepsze co mu się przytrafiło - tak mu się spodobało, że wraz z bratem zapowiadają starty w przyszłym sezonie na 100% :wink: Jeżeli takich chłopaków byłoby 15 to z pewnością powstała by dla nich jakaś klasa - ale nie ma, a tych dwóch nie narzeka. Ale dla dwóch mamy tworzyć nową klasę?

Kymco

Klasa którą przedstawiasz jest mało prawdopodobna - w jaki sposób jej upilnować? Każdemu sprawdzać cylinder i tłok na każdej eliminacji? A jakie są zalecenia producentów co do uszczelek pod cylindrem?

binek-14

Myślę że PZM nie za bardzo wie co to są mało, mocno, lekko czy na maxa stuningowane skutery... :wink:

Zauważcie proszę, że przedewszystkim potrzeba nam zawodników... Jeżeli zgłosi się 15 zawodników na Keeway Hurricane to można nawet zrobić puchar tego skutera... Widzę w dyskusji tylko zawodników którzy startowali w tym sezonie (no może poza użytkownikiem binek-14), a gdzie są Ci dla których miałyby powstać te inne nowe klasy?

W samej Wielkopolsce firma MIELOCH MOTOCYKLE, AUTOMOBILKUB WIELKOPOLSKI i klub SBT robią co mogą, żeby zawodników było jak najwięcej, promują wyścigi, namawiają do startów itp...

Co się dzieje w innych regionach? Dlaczego z Warszawy i Lublina wystartowało tylko kilku zawodników??? Z Suwałk 2, z Radomia 1, a z Wielkopolski - głównie z Poznania i okolic wystartowało około 25 zawodników!!! W tym tylko kilku z profesjonalnie przygotowanym skuterem - reszta jechała na wyścigi często skuterem całkowicie seryjnym lub z wariatorem, albo tylko z rurą, Jechali po to, żeby dobrze się bawić, pokonkurować, pogonić konkurentów itp... Nie podchodzili do wyścigów z załozeniem: "Po co mam jechać jak i tak nie mam szans." Co najczęściej słyszę od różnych skuterzystów. Takie podejście mija się z celem.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
W tej klasie stnadard możliewe będzie zmiana tylko wydechu i dostrojenie go.
Jak to sprawdzić czy ktoś ma coś nie dozwolonego? Np. pierwsze 3 miejsca będą sprawdzane. Zawodnik dostanie zestaw kluczy aby odkrecic przekladnie i pokaże czy nie ma czegoś nieregulaminowego.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Lokalizacja: Z miasta gdzie dresiarze są najniższą jednostką społeczną
Pojazd:
hmm i z tym jest problem!!! nigdy nie jest tak zeby wsyzstkim udogodnic!!! :? Ja osobiscie uwazam ze powinno byc tak jak w 2004 roku!!!! ze 50ccm seryjne i tylko rura!!! oraz dostrojenie czyli sprezynki i rolki!!! klasa druga 50ccm tuning (wiem ze to zbytnio nie wypalilo ale teraz moze wypalic) i klasa 70ccm tak jak jest teraz!!! i zadnego podzialu na 10/12/12 cali bo nie ma tylu zawodnikow zeby tak kombinowac!!! i uwazam ze pierwsze dwa miejsce powinny byc kontrolowane szczegolnie w klasie pierwszej(wtedy ludzie by sie bali robic wałki)!!!! i powinno byc tak od tego sezonu ze ktos kto zajal pierwsze w klasie 50ccm i 50ccm musi w przyszlym sezonie startowac o pułap wyzej!!!!

Mlodinio gwiazda bułgarskiej i okolic

<<<Leader Of The Pack>>>

www.sbteam.pl

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna