Dzisiaj jest 31 sty 2025, 23:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam

mam zamiar zalozyc wlasna, mala i prywatna strone www, na ktorej darmowo i bezproblemowo bedzie mozna uzyskac pomoc w naprawie/ przerabianiu skutera/ motoru.

chcialbym zapytac was co myslicie o takiej stronie?

strona nie posiadala by rejestracji, wszystko chcialbym zrobic dostepne od reki, koszt domeny oraz hostingu zamierzam pokryc z wlasnych srodkow.

moze wypowie sie ktos kto zna aspekty prawne, poniewaz zamieszczajac swoje artykuly itp. niechcialbym lamac regulaminow.

Sry za brak Polskich znakow, uzywan win Xp x64

Sprzedam 2x Peugeot ludix 2005r.
I'm The Bitch ;) Never RoX

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Jeśli za darmo to nie ma najmniejszego problemu w założeniu takiej strony,możesz umieszczać dowolne artykuły,ważne aby były Twoje.
To proponowałbym zrobić to w formie bloga używając skryptu np WordPress.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
chcialbym strone napisac w htmlu poprostu, tak zeby nie byla skpomplikowana.

a jezeli ktos chcialby mi zarzucic ze napisalem nieprawde i np. uszkodzil swoj pojazd w jakis sposob?

co jesli np. zamieszcze artykul np. jak zrobic blokade waria, a ktos wczesniej juz wpadl na taki pomysl?

jesli wszsystko pojdzie po mojej mysli to moze nawet bede potrzebowal kogos kto pomorze mi w uzupelnianiu artykulow wiec zapraszam, moze macie jakies lepsze pomysly odemnie ;)

Ostatnio zmieniony 30 lip 2010, 17:16 przez bin-69, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Ty tylko chcesz pomóc ludziom,nie odpowiadasz za szkody które zostały wyrządzone.Przecież nikogo nie zmuszasz do robienia wg.tego artykułu.
W sieci wszystkie poradniki są powielane setki razy,więc tym nie ma się co martwić.
Prawo się nie może do Ciebie doczepić,jeśli nie bierzesz z tego korzyści materialnych.
Pozdrawiam

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak wiadomo domena z hostingiem kosztuje, jezeli np umiescilbym na stronie platne reklamy po to aby utrzymac strone, to czy nie bedzie zadnych problemow z np. jakims urzedem skarbowym czy czyms?

Tytuł:
*

Pojazd:
Nie oczywiście,że nie :)
Podeślę Ci coś na PW.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ok czekam :)

prosze takrze innych uzytkownikow forum o wypowiedzenie sie w tej sprawie

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Więc tak,swojego czasu zakładałem dużo portali internetowych gdy grałem w Counter Strika a mianowicie Stronki klanowe itp... Domeny są w różnych cenach zależne jaka Ci się spodoba. Dodam,że najtańsza jest prosta .pl/.com. Te domeny kosztują za rejestracje coś koło 10zł na miesiąc,nieco droższe są .eu oraz.com.pl wszystko można sprawdzić np.na Home.pl itp. Hosting polecam www.proserwer.pl Płatności sms również nie drogie.Bardzo prosty cPanel do obsługi. Pamiętam,że istniała/istnieje taka promocja bodajże na home.pl że osoba pełnoletnia może podać swoje imie,nazwisko,date urodzenia pesel itp i ma trzy domeny za darmo.
Co do szablonu możesz poszukać w internecie,możesz komuś to zlecić albo po prostu sam wykonać.
Pomysł ze stronką bardzo dobry.Co do reklam to nie utrzymasz strony z nim gdyż aby Twoja witryna przyciągała potencjalnych ''sponsorów'' musi posiadać bardzo dużo wejść oraz użytkowników.Bogata reklama itp.No i musisz posiadać jakiś licznik wejść jeżeli chcesz umieszczać banery.Polecam Stat4u albo Stat24.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
*

Pojazd:
Niestety krzysiek nie masz racji,pro serwer to jeden z najgorszych hostingów obecnych na rynku,płatność sms jest bardzo atrakcyjna ale nijak się ma z jakością,poza tym,można dostać o wiele lepszy hosting płacąc np 40 zł na rok.
Domeny nie bierz z home.pl bo jej przedłużenie kosztuje ok.100 zł

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Eldo_TGB Hmm pro serwer nie jest znowu najgorszy, spokojnie by mu wystarczyl a płatności są bardzo atrakcyjne,zważywszy na fakt iż można płacić sms.Korzystałem również z innych hostingów np.NiceShot i najbardziej przypadl mi do gustu pro serwer. :| ]
Nie tylko na Home. Zawsze przedłużenie kosztuje duużo więcej niż pierwszy rok i rejestracja.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
*

Pojazd:
Musisz uważać, żeby nie dać się złapać na takich promocjach jak "Domena za 1zł", rzeczywiscie kosztuje tyle na początku ale odnowienie jest dużo dużo droższe niż zazwyczaj czyli ponad 100zł. Wejdź sobie na tą stronke klik rejestracja domeny na pierwszy rok kosztuje 14zł a odnowienie 54zł chyba taniej nie znajdziesz. Poruszyłeś temat płatnych reklam raczej z urzędem skarbowym nie będziesz mieć problemu ale musisz zorientować się czy hosting na którym będzie stronka umożliwia wstawianie swoich (płatnych reklam). Jeśli boisz się, że ktoś może Cie oskarżyć o popsucie swojego pojazdu to poprostu musisz stworzyć jakiś regulamin, w którym będzie napisane, że nie ponosisz odpowiedzialności za szkody. Ciekawej stronki nie stworzysz raczej w samym HTMLu jak coś to juz HTML+CSS. Warto pomyśleć również nad szatą graficzną, żeby stronka przyciągała a nie odpychała ludzi :wink:

Jeśli jesteś zielony w sprawach tworzenia stron to sam szybko sobie nie poradzisz. Istnieją gotowe systemy portalowe np. Php-fusion(nie polecam) czy Joomla :wink:. Znajdziesz do nich dużo dodatków i skórek.

Ostatnio zmieniony 30 lip 2010, 20:16 przez Filip, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
powiem tak:
Niemam zbyt wiele czasu na kombinowanie jaki system biore poprostu HTML, bo po 1 niechce zeby forma przerosla tresc.

chce zeby strona byla czytelna i w pelni darmowa dla uzytkownikow bez jakiejkolwiek rejestracji i ceregieli.

zakladam ze ludzie beda wchodzic na nia by dostac fachowa porade i jak najprostsze najjasniejsze wytlumacznie, nawet dla kogos kto nigdy wczesniej nie mial z tym stycznosci.

szablon mam juz wybrany i sciagniety musze go tylko (prawie calkowicie) pozmieniac tak aby byl ladny i przejrzysty.

szukam domeny na ktorej bede mogl swobodnie zamieszczac jakies bannery reklamy, oczywiscie nie takie reklamy na pol ekranu, tylko cos w stylu podoba Ci sie na stronie, dostales fachiowa porade to mozesz wspomoc dzialanie strony klikajac chociarz w jeden banner.

Potrzebowalbym jeszcze jakiegos konta z internetowym dostepem i karta bankomatowa, poniewaz nie chce mieszac pieniedzy prywatnych z tymi na oplacenie strony.

Tytuł:
*

Pojazd:
Jak wolisz, możesz na razie na próbę zrobić w htmlu a ewentualnie potem wprowadzać jakieś modyfikacje. Konto bankowe możesz założyć w mBanku bodajże jest tam bez opłat :wink:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
moglby sie ktos jeszcze wypowiedziec ?
bo narazie to mam jakies 2 tyg na zrobienie tej stronki bo teraaz znalazlem robote, i niebardzo mam sile na kompa...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Po pierwsze musisz zaopatrzyć się w domenę. Najlepszym rozwiązaniem będzie domena .pl . Nie kupuj jej w firmach typu home czy nazwa bo za pierwszy rok zapłacisz 1zł ale za przedłużenie dasz już 120zł, najlepszym rozwiązaniem będzie kupno domeny np. na dropped.pl za rejestracje zapłacisz 12zł a za kolejny rok 50zł. Ps. Nie płaci się za domenę co miesiąc tak jak napisał krzysiek39 tylko płaci się raz na rok.

Po drugie musisz posiadać hosting, ja aktualnie posiadam bardzo dobry hosting wykupiony w firmie az.pl (10gb pojemności i 140gb transferu miesięcznego) . Serwery są stabilne, nie padają co 15 minut tak jak prserwer.pl. Na dzień dzisiejszy mogę Ci zaproponować za darmo 2GB miejsca i 70GB transferu miesięcznie, wystarczy że się odezwiesz na GG.

Po trzecie najłatwiej będzie postawić stronę na joomli lub wordpressie, użytkownicy nie będą musieli się rejestrować żeby zadać jakieś pytanie itp. Instalacja jest bardzo łatwa i szybka (około 10minut).

Co do szablonu to z projektem graficznym nie było by problemu ponieważ uczęszczam do technikum o profilu graficznym więc trochę się na tym znam :) Reklamy możesz umieścić na stronie i nie musisz wcale mieć 100000000000 użytkowników oraz miliarda wejść. Wystarczy zamieścić reklamy google i za każde kliknięcie otrzymujesz pieniądze. Nie potrzebujesz również żadnego licznika wejść typu stat4u lub stat24. Wystarczy że serwer ma już wbudowane własne statystyki oraz statystki google. Nie kupuj pseudo hostingów u nowo powstałych firm, najlepiej wybrać coś droższego ale sprawdzonego

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja się uczyłem i narazie zrobiłem takie coś :

http://www.hubertaudi.republika.pl/

Przyznam się że trochę pomgół mi robić kolega
(wiem że szału nima ale jest :mrgreen: )

A poszedłem teraz do tech informatyk i chętnie sobie poczytam co piszą hakerzy z mielocha :)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
nawet ladne tylko ze u mnie widac tylko 1/3 napisow "strona glowna itp"

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]