Dzisiaj jest 23 lip 2025, 21:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Patryk95 pisze:
NRG-power, I cię zawiodę.

Nie znajomość prawa nie usprawiedliwia CIe od jego przestrzegania.

Państwo nie musi CIe o niczym informować...

x2

http://www.polskajazda.pl/Profil,Italje ... ster/54034

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
NRG-power pisze:
Nie pojade na zaden przegląd mam w papierach bezterminowy i jak mnie zatrzymaja to nie mają nic na wytłumaczenie nie dostałem żadnej informacji pierwsze słysze teraz jak czytam cały temat

haha, to raczej ty bedziesz mogl probowac sie tlumaczyc, a nie oni :)))))))))))

zlinczujcie mnie, ale ja jestem jak najbardziej za przegladami, chociazby po to, zeby pojazd, ktory smiga po drodze publicznej byl w miare bezpieczny dla drajwera, a zwlaszcza innych uzytkownikow drogi (swiatla, lusterko, hamulce itp., ktore sa minimum).

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Slawkowski pisze:
zlinczujcie mnie, ale ja jestem jak najbardziej za przegladami, chociazby po to, zeby pojazd, ktory smiga po drodze publicznej byl w miare bezpieczny dla drajwera, a zwlaszcza innych uzytkownikow drogi (swiatla, lusterko, hamulce itp., ktore sa minimum).

w sumie to masz racje :wink: mi to obojętne, na przeglądy mogę jeździć : )

Tytuł:

Pojazd: Renault Megane II
DzZz!ad-oo pisze:
Kierunkowskazy nie są obowiązkowym wyposażeniem motoroweru. Ale mogą się doczepić jeśli motorower ma fabrycznie montowane kierunki ,a one nie działają.
no ale kierunki nie sa obowiazkowym wyposazeniem motoroweru wiec nawet jak beda a nie beda dzialac no to maja gowno do powiedzenia

Obrazek
http://www.facebook.com/ScooterClubJG

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: 636
Cytuj:
no ale kierunki nie sa obowiazkowym wyposazeniem motoroweru wiec nawet jak beda a nie beda dzialac no to maja gowno do powiedzenia

Byłem dzisiaj na stacji diagnostycznej, zapytałem właśnie o kierunkowskazy, dostałem odpowiedź, że muszą być w motorowerach powyżej 90r.

Mechanika skuterowa, przeróbki pod stunt!
Crash pady, pegi - gg. 6588397
http://www.facebook.com/WarkotStuntTeam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
ronilus jak są kierunkowskazy w skuterze to mają działać, jak ich nie ma to po prostu nie ma. Ciekawe czy będziesz dyskutować na przeglądzie :) . Ja jak auto dawałem na przegląd i się nie spodobały moje tylne lampy lexus, pokazałem że mają homologację ale jemu nie pasowało bo były zaparowane, to przeszło ale z jednej strony hamulec dobrze nie łapał i cześć, miałem zrobić to i wtedy przyjechać tak więc jeśli będziesz dyskutował to krótka piłka- odjedziesz z niczym.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:

czarekcw pisze:
więc jeśli będziesz dyskutował to krótka piłka- odjedziesz z niczym.
no to wiadomo nie bedzie sie ze mna meczyl no ale kurcze jakos mi sie nie wydaje ze byly obowiazkowe :/

Obrazek

Ostatnio zmieniony 09 sie 2010, 13:04 przez ronilus, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
Dokładnie, jak będziesz miły to nie będzie problemów. Jak będziesz "podskakiwać" i go wnerwisz to uczepi się byle czego, choćby tego że skuter jest za głośny czy zbyt mały bieżnik na oponie.

A co do kierunków to również słyszałem że muszą być po '90 roku

Honda Civic VI lift by mattiz1

Tytuł:

mattiz1 pisze:
A co do kierunków to również słyszałem że muszą być po '90 roku

jak wroce do Polski no to pojade na jakoas stacje i sie zapytam jak to jest z tymi kierunkami no ale moze faktycznie tak jest jak mowicie

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Jesli koles mi powie ze chce sie przejechac spradzic ile jedzie to moge mu odmówic??
Bo ktos wczesniej pisal ze nie musze sie na to zgodzic. Jesli mialbym juz blokowac skutera to zrobilbym blokade na "guzik". Ktos to robil chyba w dziale "zrob to sam". Blokada obrotow i wiecej niz 45km/h nie pojedzie:)

Nie ważne, że masz benzyne we krwi. Ważne abyś w głowie miał olej.

Tytuł:

Pojazd:
W takim momencie to akurat bym się 'postawił' i po prostu powiedział, że to moja własność i nikomu go nie pożyczam oraz nie pozwalam jeździć. Pamiętaj, że dowód dajesz zawsze na końcu, dopiero gdy przejdziesz przegląd, więc po prostu możesz odjechać i odwiedzić inną SKP :P

Honda Civic VI lift by mattiz1

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
mattiz1 pisze:
W takim momencie to akurat bym się 'postawił' i po prostu powiedział, że to moja własność i nikomu go nie pożyczam oraz nie pozwalam jeździć. Pamiętaj, że dowód dajesz zawsze na końcu, dopiero gdy przejdziesz przegląd, więc po prostu możesz odjechać i odwiedzić inną SKP :P

No właśnie nie bo dowód daje się na początku bo przecież musi kolo sprawdzić numery czy się zgadzają:)
Jak trafisz na spoko kolesia to nic nie będzie sprawdzał podbije i dziękuję:P Jak tylko byś trafił na takiego kolesia to nie zapomnij mu dać na :piwo" ;p

Patryk95 pisze:

Państwo nie musi CIe o niczym informować...

Jak to :O więc skąd ja się mam dowiedzieć o tym że są przeglądy obowiązkowe??
Załóżmy jakiś tak zwany "przyj*b" nie czyta forum ( ogulnie wszystkich) więc skąd on ma to wiedzieć my jesteśmy w dobrej sytuacji bo wiemy o tym:)

Ostatnio zmieniony 11 sie 2010, 9:29 przez BartriczkoSM, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
Mnie jakiś czas temu policja złapała. Wystraszyłem się jak nic. Jechałem wolno(ostatnimi dniami eco-driving mi się załączył), przepisowo itp.
On podchodzi:
-"Dzien dobry! (imie i nazwisko), komenda miejska policji w Płocku, wydział drogowy. Czy wie pan, że trzeba przeglądy motorowerów okresowo robić?
Głupa udałem że nie, to mi wytłumaczył jak to wygląda(tak jak w temacie mówicie).
A co do przejażdżek diagnosty:
-"Diagnosta nie ma prawa jeździć Twoim skuterem. Nawet takie pytanie nie powinno paść. Oni mają sprawdzić stan techniczny pojazdu. Tak jak na samochody."
I tyle.
Może z dobrej woli to robił, albo kazali im informować. Także pewność już mam;p Niedługo pojadę, to powiem Wam jak to wygląda;]

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja już się pogubiłem to jak jest jak mam wbite w dowodzie ''bez terminowo'' to muszę jechać na ten przegląd.
Ostatnio złapała mnie piani policjant i ogłada sobie dowód dookoła ,sprawdziła czy jest ubezpieczenie zobaczyła na badanie techniczne ja do niej że jest bezterminowo i nic nie powiedziała to chyba nie trzeba jeździć na przegląd jak bez terminowo jest podbite.

...Bo życie jest po to by latać na moto...
Szerokości,lewa i w górę.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
AdiPiaggioNTT pisze:
Ja już się pogubiłem to jak jest jak mam wbite w dowodzie ''bez terminowo'' to muszę jechać na ten przegląd.
Ostatnio złapała mnie piani policjant i ogłada sobie dowód dookoła ,sprawdziła czy jest ubezpieczenie zobaczyła na badanie techniczne ja do niej że jest bezterminowo i nic nie powiedziała to chyba nie trzeba jeździć na przegląd jak bez terminowo jest podbite.

Ciągle to piszemy. Trzeba zrobić badanie techniczne skuterów.

Według mnie to dobrze, że takie coś jest bo skuter musi być sprawny jak idzie na badanie. A jest ono co 3 lata to przed każdym badaniem poprawia sie stan skuterka i jest bezpiecznie. Ale i tak państwo to wymyśliło, żeby kasę zarobić.

Mam na sprzedaż plastiki do Piaggio Typhoona:
- przedni od kierownicy,
- lewy i prawy bok tylny (boczki),
- przedni (duży).

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3