Dzisiaj jest 13 sie 2025, 21:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siema otóż w moim roxie mam jakis uszczelniacz lub cos zepsute w pompie i mi ciekła woda wiec pojechalem na stacje i kupilem Proszku uszczelniajacego dobra zrobilem co tam pisali i wlewam wode i spoko nie cieknie przejezdzilem caly dzien wiec pod koniec dnia odkrecam korek ze zbiorniczka i buh woda wyrzucila do góry jak jakis gejzer O_O. Co to może być nieodpowietrzony układ?

Z góry dzieki za wszystkie odp!! :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Imię: Łukasz
Nie powinno się otwierać zbiorniczka z płynem jak jest gorący różnie to może być. Na korku od zbiorniczki powinny być takie małe otwory ja przynajmniej takie mam i przez nie wylatuje powietrze pod ciśnieniem... Sprawdz czy masz takie dziurki

lutekpoland

Italjet Dragster:

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=U1jCTMwfFkQ&t=948s

Mieloch: italjet-dragster-by-lutekpoland-t427833.html

Tytuł:
*

Pojazd:
Może tym swoim proszkiem zapchałeś ten układ chłodzenia .. :P Nie grzał się ? Powinieneś kupić Reperaturke pompy wody a nie coś sypać ...

Tytuł:
**

Pojazd:
STNT92, w układzie chłodzenia w samochodzie to normalne ze sypie sie takie kryształki a to ze igorek wystrzelił jak mówisz to pewnie temperatura była powyżej 100 stopni w układzie zamkniętym sie nie zagotuje bo zagotuje sie przy 120 a jak miała powyżej 100 a ty niepotrzebnie odkręciłeś korek to zrobił Ci sie jak to powiedziałeś gejzer :D

Ostatnio zmieniony 19 sie 2010, 15:41 przez Mistrzu_1991, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
kto pamieta mój post na temat chłodzenia cieczą? same problemy

^_^

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Jak masz gorącą ciecz to nie odkręcaj bo tam chyba panuje jakieś ciśnienie i dlatego efekt gejzera.
Sorry za OT jednakże,
kryst97, Miałem powietrzaka, teraz mam ciecz i jestem dużo bardziej zadowolony. A co, w AC Ci uszczelki nie pójdą? Jakoś to AC się bardziej grzeje niż LC, widać Twój brak pojęcia. Moim zdaniem ciecz góruje, pod względem mocy i pod względem chłodzenia, bo jazda na długie dystanse powietrzakiem przy temperaturze ponad 30C mija się z celem.:)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
To oczywiste ze ci wystrzeliło. Tak jak napisałes jezeli nalałes wody to wiadomo ze wrze w temp. 100C a odpowiednia temp. zeliwa to 90C wiec to 10C mozemy doliczyc na minimalne przegrzanie. Jezeli nalał bys płynu który wrze w 130C to napewno by ci nie wystrzeliło.

Tytuł:
**

Pojazd:
SR'ka, własnie widac po tobie brak pojecia... tylko jak byś miał oczy to zauwaz ciągłe tematy problem z aeroxem problem z aprilią rs sr... jak nie wiesz to sie nie odzywaj..

^_^

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Na prawdę sorry za OT.;)
kryst97, nie to że nie wiem, odezwę się bo w tym temacie nie masz racji.;)
A SR nie jest chłodzona powietrzem o0? I u kogo wychodzi brak pojęcia? Same problemy to masz wtedy kiedy powietrze Ci się zaciera tak po prostu z niczego. Sam tego doświadczyłem tak więc powietrza bym za darmo nie chciał :pp. Jeżeli chcesz dalej pogadać to wal na GG:)) A, a tematów o Neosie to już nie poruszają, tak?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]