Dzisiaj jest 28 lut 2025, 20:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hej mam problem straszny mam peugeota vivacity 2006r założyłem wydech Leo zx no i odblokowałem i na po początku leciał 87km/h przy seryjnych rolkach i wariatorze ale mijał czas i kilometry no aż zaczęło coś się psoć było odczuwalne takie chrupanie czy szumienie nie da się opisać było to czuć na tyłku jak się jechało przy prędkość 55km/h no i myślałem ze to wina łożysk w przekładni no ale myliłem się bo po zmianie wczorajszej znów to samo i osiągi troszkę gorsze bo założyłem inne rolki nawet nie wiem ile gram bo wiozłem od innego skutera od baotian no i trochę gorzej się zbiera i nie morze wejść na takie obroty by jechał na prostej te 80kmh na początku myślałem ze pasek to powoduje zmieniłem na taki tani twardy potem zmieniłem przekładnie no i rolki i nadal to chrupanie takie dziwne i huczenie jak silnik pracuje na lek kich obrotach moje pytanie co morze być przyczyną czy morze to łożyska na wale morze wał pod krzywiony lek ko morze coś innego proszę pomocy co robić jeśli łożyska to jak je zmienić ? jak coś piszcie nawet na GG 3515320 :cry:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
I do tego do dam ze jak się jedzie iż wczoraj jechałem jest lek kie szczelnie jak by w silniku :cry:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kupiłem łożyska z uszczelniaczami do peugeota okazało sie ze jedno jest ok i spoko weszło ale drugie jest mniejsze od kupionego i teraz nie da sie zwrócić ale trudno włożyłem smaru i morze to da co i do tego ciężko wbić takie łożysko to połufki jak to zrobic i jak poprawić gwint na wale bo ponownym gwintowaniem to strach trochę bo drobny gwint i lek ko tłoczek jest przyczerniony i za lorze nowe pierścienie i morze będzie mocniejszy ale gdzie kupić takie do 50ccm na necie mało jest proszę odp mi

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
chetnie bym Ci pomogl ale postaraj sie napisac bardziej zrozumiale bo narazie nie ogarniam Twojej wypowiedzi

Sry za brak Polskich znakow, uzywan win Xp x64

Sprzedam 2x Peugeot ludix 2005r.
I'm The Bitch ;) Never RoX

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zmieniłem łożyska na wale nowe no i dalej jest takie dziwne chrupanie i wibracje ale przypuszczam ze to wina tłoka i pierścieni bo spory przebieg zrobiony jest i się zużyły porostu no i można do aluminiowego założyć nowy tłok z pierścieniami bo wiem ze szlifu nie robi się.

Sorry bin-69 jaśniej tego nie da się opisać bo sam tego nie rozumiem co mu jest jak chodzi na wolnych obrotach to tez słychać takie szczelnie chrupanie a jak jadę te 70km/h to przerywa i przypuszczam teraz ze to wina tłoka i pierścieni bo mała kompresacjia jest no i kiedyś leciał powyżej 90km/h ale pewnie zużyło się wszytko i jest słaby teraz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
jeszcze mozesz sprawdzic swiece, 80% pierscienie w alu przebieg robi swoje

Sry za brak Polskich znakow, uzywan win Xp x64

Sprzedam 2x Peugeot ludix 2005r.
I'm The Bitch ;) Never RoX

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
no świeca jest nowa założyłem nowe części i powróciła żywotność i dynamika leci około 100km na prostej bez wiatru... No a co to są pierścienie w alu bo nie czaje jest takie dziwne chrupanie czuć jak się siedzi po zmianie części przy 60km/h

CO JEST PISZCIE

Ostatnio zmieniony 31 sie 2010, 14:19 przez koleś 1234512, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
zero pomocy

Tytuł:
*

Pojazd:
u mnie w speedzie 1 ac tez tak mam i wale to na ryj xD wazne ze jezdzi nie przejmuj sie ;)

Ostatnio zmieniony 21 wrz 2010, 16:48 przez Willy!, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Witam kolego to chrobotanie to mechanizm kopki :cool:
Sciagnij caly dekiel zbokuj sprzeglo i odpal na pych jezeli niec niebedzie chrobotalo to znaczy ze dekiel a jestem pewny na 90 mam zenitha i to samo jest.Na youtube sa filmiki jak odpalic na pych skutera

Zenith :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]