Dzisiaj jest 26 sie 2025, 19:20

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Generic XOR
*

Pojazd:
Mam skuter Marki Generic XOR nie mam ściągniętej blokady mam przejeżdżone 2700KM..
Od pewnego czesu coś mi się psuje ostatnio jechałem i gdy dawałem gaz do końca nie chciał jechać stawał cały czas i gasł świeciła się kontrolka oleju po dojechaniu jakoś do domu dolałem oleju ale nadal się świeci kontrolka oleju ale już nie tak często jak ruszam to odczuwam drgania z tyłu pojazdu wcześniej tak nie miałem.Czy może być zatarty śilnik?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
jakby był zatarty to by nie odpalił :mrgreen: zajrzyj do napędu.

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=37615

Aprilia Area 70ccm!

POLEROWANIE LAKIERU I USUWANIE RYS Z PLASTIKÓW!
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 810#912810

Tytuł:
*

Pojazd:
czyli ? gdzie nie znam się na tym zbytnio a w okolicy nie ma nikogo kto by się na tym znał może napiszesz gdzie co jest i mój tata już będzie wiedział co zrobić :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
z_e_n_i_o, po przeciwnej stronie wydechu odkręć pokrywę i zobacz czy wszystko tam jest dobrze.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
tam gdzie masz kopniak(starter nożny) odkręcasz tą kopułę i widzisz: po lewej wariator,a po prawej dzwon a zanim sprzęgło.Wariator i sprzęgło łączy pasek napędowy.

Odkręcasz wariator(nakrętka na wale) przytrzymujesz wariator przykładowo ampulem i odkręcasz..zakładasz w odwrotnej kolejności jak zdejmowałeś wszystko.
Odkręcanie dzwonu,także używasz ampula blokujesz i odkręcasz..zdejmujesz i pokazuje Ci się sprzęgło.. i sprawdzasz czy jest wszystko w porządku

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=37615

Aprilia Area 70ccm!

POLEROWANIE LAKIERU I USUWANIE RYS Z PLASTIKÓW!
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 810#912810

Tytuł:
*

Pojazd:
witam mam problem mam nadzieje ze ktos mi tutaj pomoze na forum bo juz nie mam pojecia jak zrobic skuter... a wiec tak opowiem wszystko po kolei pewnego razu jechalem na skuterku bylo juz pozno i wilgotno jechalem dosc dlugo na max obrotach i w momencie sqt zgasl prubowalem go odpalic ale juz nie dalem rady musialem go niestety prowadzic 6 km :(:( sprawdzilem wszystko wymienilem swiece i odpali ale ciagle gasl i nie mial juz takiej mocy jak wczesniej a wiec postanowilem sprawdzic tlok i pierscienie rozebralem cylinder i jak sie okazalo jeden pierscien byl "przyspawany" do tloka z jednej strony nie bylo smarowania i pod wplywem tarcia pierscien zlaczyl sie z tlokiem postanowilem kupic nowy zestaw a wiec kupilem zestaw i zaczolem montaz wszystko skladalem jak nalezy i po zlozeniu sqt nie chce odpalic nie wiem co moze byc przyczyna sprawdzalem wszystko paliwo dochodzi jest iskra kompresja tym bardziej po zmianie cylka nie mam pojecia co moze sie dziac kopie go caly czas i nic... zauwazylem ze tlok lekko uderzal o swiece bo swieca na koncu bylo lekko zakrzywiona i nie wiem czy to moze byc powod i dlaczego tak sie dzieje ?? czy moze mi ktos pomoc i powiedziec co to moze byc ??
PS. cylinder wymienilem na 75cc

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]