Dzisiaj jest 04 mar 2025, 7:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
czesc , kupilem niedawno swoj 1 motorower (Gilera gsm 49cm 2001r) ,
mam takie pytanie ona ogolnie to jedzie 45 v-max no troche mnie to irytuje tym bardziej ze na liczniku ma 120 ;p , mam z tylu zalozona zebatke 72 chyba zęby a z przodu bodajże 12 , i nie wiem czy wystarczy wymienic zębatki zeby miala lepsze osiagi czy cos tam jeszcze a jesli wymienic na nowe zebatki to ile zębów przód i tył ( chcial bym zeby jechala okolo 80-85 v-max ale zeby tez sie nie zbierala 10 min do 20km/h zeby jej nie zakatowac ) , moim zdaniem to ona ma wszystkie blokady zalozone mozliwe do tego modelu bo rok jest 2001 a ma 5,5tys km przejechane i byla uzywana w niemczech przez okolo 13 letnie dziecko ( z tad ta zębatka) jesli trzeba cos jeszcze wymienic do tych osiagow to prosze napisac ale jesli moge prosic to zeby nie pisac "sloganem motocyklowym" tylko bardziej obrazowo bo nie za bardzo wiem co gdzie jest .
i nie chcial bym tam nic rozcinac , spawac tak jak czytalem ze inni to robią ponieważ troche nie mam sprzetu i odpowiedniej wiedzy. I co do tego odblokowania to jak by ta "gruszke" jest waska , poruwnywalem z kolegi derbi 50 ale zdjete 3 blokaty to troszke inaczej to wyglada , moja jak by sie tam dusila , ona chce jeszcze jechac no ale mam na 6tys obrotow a tu 40 km/h xd , prosze o szybka pomoc

A i jeszcze jedno najwazniejsze , zdazylo mi sie to 2 razy ze jade jade normalnie wlaczam 4 bieg hamuje robie redukcje i jak by sie bloguje bieg , zalezy gdzie sie zatnie jak np, podczas jazdy too czasem stoi na 2-3 i wtedy ta nozka od biego ani drgnie odalo mi sie to odblokowac ze wkleszcza sie bieg ale boje sie tak jechac zeby mi na ulicy sie tak nie zrobilo , jesli wiecie co moze byc to prosze o pomoc

Ostatnio zmieniony 24 sie 2010, 21:09 przez lewou, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cześć

Blokady będziesz miał na :
1. W wydechu, musisz rozciąć dyfuzor i go wybebeszyć - to najbardziej osłabia motor.
2. W filtrze powietrza musisz wyjąć zwężkę i założyć większą dyszę do gaźnika.
3. Zębatki zmień na 12/53 lub 13/53 .

Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
lewou, jak redukujesz biegi? wciskasz sprzęgło i jak zapali się czerwone światło, jedziesz od 6 od 1 w dół? :)

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
*

Pojazd:
Stasiu2 ja mam chyba tylko 4 biegi xd no ale to sie dzieje tak ze , bo ja nie mam tego wyswietlacza ze mi pokazuje jakie bieg mam no i zeby zrobic na 1 to robie tam pare razy zeby byc pewny i te 2 razy to mi sie zakleszczyl jak zrzucalem na nizszy bieg. no i oczywiscie to nie jest tak ze jade te 45 i wzucam 1 tylko hamuje .

Konrad324
wystarczy jak wymienie kolanko ?
A i mam jeszcze jedno pytanie czy moge wlac płyn hamulcowy DOT3 ? i co wlac do pojemnika od plynu chodniczego , wode destylowana wystarczy?

Ostatnio zmieniony 25 sie 2010, 15:33 przez lewou, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
do chłodnicy wlej jakiś płyn do chłodnic np chociaż petrygo odblokuj i daj zębatki 12/45 ja mam takie w sendzie i idzie ładnie

Kamill1910 pisze:
chcę już ruszać dodaję gazu a tu nie pobiera mocy tylko gaśnie

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wydech lepiej odblokuj bo na sportowym będzie inna jazda.

Płyn hamulcowy wlej taki jak pisze na pokrywce zbiorniczka.

Pozdrawiam

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ]