Dzisiaj jest 02 lis 2024, 3:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam,ostatnio poruszalem sie skuterem cpi gtr ale byl dla mnie za slaby wiec postanowilem sie przesiasc na cos mocniejszego.Kupilem Gilere gsm doslownie wczoraj....
Na pokazie u kolesia to dziala i wogle, wszystko bylo spoko,ale gdy przywiozlem go do siebie to postanowilem sie przejechac tak z 800m po ulicy caly czas na pierwszym biegu nie katujac czasem dalem troche mocniej.Gdy wracalem to podjezdzalem pod gorke i motor wtedy stanol*tak jak by zabraklo paliwa*.Odrazu wykluczylem brak paliwa bo przed wyjazdem wlalem do niego 4L, wiec chce go odpalic z noznego startera ale on sie zablokowal idzie do pewnego momentu a potem ani drgnie,wiec wrzucam luz i prowadze go do domu.Potem próbuje go odpalic na pych ale bylo po deszczu i mialem wrazenie ze tylnie kolo bedzie si slizgac bo to sm.Dodam że ten moto byl tuningowany na 70cc,bul w nim dozownik napelniony olejem i w baku troche mniej niz 1l benzyny zmieszanej z olejem dolalem do niej te 4l i wymieszalem.Motorem cisnolem tylko na tej górce tak z 4 sek duże obroty.I jak moto kupilem i niedolewalem swojego paliwa motor strasznie kopcil mial duzo oleju w baku koles dolal go do paliwa za duzo,a z elektrycznego startera nie mogłem go odpalac ba aku byl rozladowany i niemial sily krecic.
Więc mam do was wielką prośbe....co mogło sie stac czy on sie zatarł czy to jakas inna przyczyna czy jest prawdopodobne że coś sie przyblokowało albo jakaś mała awaria?
Bardzo prosze o opinie i pomoc w tej sprawie bo niewniem co robic,a wielka strata bylo by dla mnie to ze ten cyl sie zatarl na amen i musze wydac 900 zl zeby kupic jego odpowiednik..Prosze o pomoc...
Sry za orto i interpunkcje ale pisze z norweskiego laptopa gdzie to jest problematyczne i jestem zdenerwowany zaistniala sytuacja.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czyściłeś świece? może Ci się zalał?

http://www.youtube.com/user/Zimny1233?feature=mhee

ZAPRASZAM!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Prawdopodobnie sie zatarł lub łożysko sie zatarło.

YAMAHA YZF-R125

http://polskajazda.pl/Motocykle/Yamaha/YZF-R125/133926

YAMAHA JEST BOGIEM>>>JAZDA NAŁOGIEM>>>TUNING PODSTAWĄ>>>STUNT ZABAWĄ

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
omnix1994 pisze:
wiec chce go odpalic z noznego startera ale on sie zablokowal idzie do pewnego momentu a potem ani drgnie
Z tego wnioskuje zablokowanie tłoka. Pozostaje ci zdjąć głowicę i zobaczysz całą sytuację.

Pozdrawiam

Tytuł:
**

Pojazd:
jak na moje to łożysko na wale poszło i wał ci się blokuje

Tytuł:
*

Pojazd:
Zobacz czy płyn z chłodnicy nie ucieka, mogła ci uszczelka pod głowicą pójść i płyn dostał się do komory spalanie.

Tytuł:
**

Pojazd:
podepnę się pod temacik:
po przegrzaniu silnika wziąłem wymieniłem płyn zestaw naprawczy do pompy wody założyłem skręciłem i kompresja gdzieś ucieka, ide zobaczyc teraz czy pierścienie się nie zapiekły i uszczelke pod głowicę nową założe ale jak dalej nie będzie kompresji to co ??

EDIT
juz nie wazne skruszył się kawałek tłoka i cylek do wymiany

Ostatnio zmieniony 29 sie 2010, 18:08 przez tomus, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
Co ma uszczelka pod głowicą do jego problemu?? Prawdo podobnie go zatarłeś. Skoro stało Ci sie to podczas jazdy, poczułeś jakby moto zrobiło się słabsze zaczęło samo zwalniać? i nagle zblokowało koło i silnik stanął?? ściągnij, głowicę i będzie wszystko jasne...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Mazda 323F BA 1.5 16v DHOC
Ma duzo gdyby nagle go zalało płyem gdyby uszczelke nagle przepalilo a tłok byłby na pracy to przez opor nie mial by prawa jak wrocic na ssanie przez co wylac paliwo, trzeba by go ruszyc do tyłu ale jak odpalisz to spowrotem do przyodu lub glowice sciagnasc

Nie ma rzeczy niemożliwych są tylko niewykonalne

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Płyn by ścieknął do wału i do wydechu.

Pozdrawiam

Tytuł:
*

Pojazd:
pawelbytow pisze:
Co ma uszczelka pod głowicą do jego problemu?? Prawdo podobnie go zatarłeś. Skoro stało Ci sie to podczas jazdy, poczułeś jakby moto zrobiło się słabsze zaczęło samo zwalniać? i nagle zblokowało koło i silnik stanął?? ściągnij, głowicę i będzie wszystko jasne...

Nie poczułem spadku mocy po prostu jak jechałem pod górke to mi motor stanoł...(tak jak by mi zabrakło paliwa)bez żadnych dziwnych dzwięków i spadku mocy...Nie mam pojęcia

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
No to może paliwa brakło skoro był taki efekt.

Pozdrawiam

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ]