Dzisiaj jest 01 lut 2025, 10:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Właśnie się dowiedziałem, że na działce na której już postawił mój tata dom i jest na wykonczeniu zapomnial doprowadzic kabla od telefonu. Wiem ze sa telefonu satelitarne. Ale chodzi mi teraz o internet! -.-

Czy jest cos takiego jak Internet Satelitarny?
Czy ma to ktos z was?
Czy dobrze dziala?
Jak to wgl wyglada i dziala?

Prosze pomozcie!

Zobacz moją słiTaśnOm Gilere Runner SP ;* <3

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
mam intenet satelitarny i dziala jako tao akurat u mnie beznadziejnie bo wziolem najgorsza firme w miescie.wygloda to tak ze przyjezdzaja ci goscie i zaczepiaja na kominie satelite podobna jak od cyforwego polsatu i gitara(w deszcz moze zerwac ci polaczenie, a w zimie zawaialo mi odbiornik i musialem ryzykowac zycie i zapierdzielac na dach go odsniezyc)

kocham was ludzie

Tytuł:
*

Pojazd:
a nie lepiej bezprzewodowy np z playa albo orange?

http://prizers.pl/?ref=1755

Tytuł:
*

Pojazd:
sebax94 pisze:

i mieć limity oraz pobieranie na poziomie 20 kb/s ?

Tytuł:
*

Pojazd:
a mam z playa rok mialem 5gb za 45zł a terz 10gm za tyle samo a przesyl okolo 2mb/s wiec nie jest zle a siedze caly czas i filmy gry itp a 10gb to nie daje rady przekroczyc

http://prizers.pl/?ref=1755

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
ocznik pisze:
sebax94 napisał/a:

i mieć limity oraz pobieranie na poziomie 20 kb/s ?

jesli mieszkasz na wsi gdzi niema zasiegu 3g to bedzie taki transfer

kocham was ludzie

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Vitality LC
Radiówka jak jest dobrze zrobiona to będzie działała 10x lepiej niż neo itp.

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.

Tytuł:
*

Pojazd:
ficu pisze:
Radiówka jak jest dobrze zrobiona to będzie działała 10x lepiej niż neo itp.

sory, ale głupoty gadasz. Jak sama nazwa wskazuje, internet jest przesyłany drogą radiową - czyli przez fale radiowe. Fale te mogą być zakłócone poprzez różne zmiany pogody, takie jak deszcze, śnieg itp, więc jakim cudem może to być o wiele lepsze od neo, która jest pociągnięta kablem do centrali bez narażenia na warunki atmosferyczne ? Mój ISP dostarcza internet drogą radiową, jednak ja jako że blisko niego mieszkam mam internet drogą kablową i chodzi o wiele lepiej niż na radiowej, z której klienci rezygnują dlatego, że jest często problem z internetem

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ocznik, Sorry ale to Ty głupoty gadasz, dobrze założony radiowy net jest lepszy od jakiejś neo itp wiem bo u mnie każdy kumpel ma a ja neostrade i ci maja filmy w godzinę ja w 8 godzin, ściąga po 800kb/s i nie mów człowieku mi tu głupot.

Obrazek
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=142770
http://www.youtube.com/watch?v=RlJe_jZ0 ... ideo_title

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Kazdy net ma swoje plusy i minusy

Neo orange itp
-czasami się rozłącza
-częste problemy techniczne
-Wysoki ping
+można zmieniać ip i pobierać z rapidshare itp bez limitów

radiówka
-trzeba być blisko anteny aby mieć dobre połączenie
-jak dużo wiary siedzi na necie to zamula
+niszy ping

kablówka
Najlepsza z wszystkich
-Nie wszyscy np ja mają dostęp do niej wtedy pozostaje neo lub radio

TYle odemnie :D

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

ocznik, przestań pieprzyć. Znawca z Ciebie jak ..
W sieciach LAN/WLAN siedziałem już jak Ty uczyłeś się włączać komputer. Deszcz, śnieg nic nie zrobi radiówce o ile instalacja jest dobrze zrobiona.
Sam mam zrobiony link 2km jeszcze w 2,4GHz i działa on bdb mimo że w eterze wykrywam 23 inne sieci.

Proponuje Ci zaprzestania zabierania głosu w tematach o których nie masz pojęcia.

Tytuł:
*

Pojazd:
ficu pisze:
ocznik, przestań pieprzyć. Znawca z Ciebie jak ..
W sieciach LAN/WLAN siedziałem już jak Ty uczyłeś się włączać komputer. Deszcz, śnieg nic nie zrobi radiówce o ile instalacja jest dobrze zrobiona.
Sam mam zrobiony link 2km jeszcze w 2,4GHz i działa on bdb mimo że w eterze wykrywam 23 inne sieci.

Proponuje Ci zaprzestania zabierania głosu w tematach o których nie masz pojęcia.

Żyję dobrze z moim ISP i wiem co nieco o sprawach sieci WLAN oraz na temat działania szkieletu sieci. 2,4 ghz to juz powoli przeżytek, ale wytłumacz mi jak może być internet za pomocą drogi radiowej lepszy od internetu pociągniętego drogą kablową ? W radiówkach często występuje gubienie pakietów, przy złych warunkach atmosferycznych zrywa połączenie lub są niezłe zakłócenia (zwiększone pingi). Wszystko zależy od ISP, a to że wasze neo jest złe i okrutne jest spowodowane tym, że dalej siedzicie na tych szajsungach i liveboxach, korzystacie z ich programów do łączenia a potem narzekacie ;) Proponuję zakupić router z wyższej półki, z obsługą PPPoA (który teraz tego nie ma ? :roll:) i dobrze to skonfigurować, a gwarantuję że będzie dobrze działać :)

ficu, nie dość że nie znasz się jeśli chodzi o laptopy to jeszcze w sprawach wifi się wymądrzasz, bo ty masz to i to jest najlepsze, reszta to badziew ;) ehh, gdzie się tacy rodzą ...

SuzKamo - jeśli Ty masz łącze 512 kb/s, a oni 10 mb/s to się nie dziw że tak jest ;) polecam poczytać coś na temat sieci internetowych, może zrozumiesz dlaczego tak jest. To że im pobiera szybciej, nie znaczy że ich internet jest lepszy, po prostu mają szybsze łącze ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Jacek8w pisze:

Neo orange itp
-czasami się rozłącza
-Wysoki ping

Miałem Neo 1,3 .. Teraz mam 2,5 Netia na linii Neo.

- Na Neo przez 3 lata ani jednego rozłączenia, na Netii ok 5 przez pół roku [musiałem rozłączyć i podłączyć modem i latał dalej]
- Na Neo zero problemów, na Netii problem z podłączeniem [stary modem stwarzał problem]
- Ping na Neo i Netii prawie taki sam, na serwerach [Polskich i działających dobrze] mam ok 50/60 ping
- Zmieniać można IP [5 sek to zajmuje]- zaiste

Więc ja nie wiem o co Wam chodzi.

Kumpel posiada Internet radiowy, niby ma transfer w nocy 15mb/s itd, a w dzień 4mb/s. Co z tego, jak w Call of Duty, żeby pograć, musi czekać do nocy, bo w dzień ma maksymalne pingi, net się tnie, bo dużo ludzi siedzi. Już nie wspomnę o tym, że jak pada albo wieje mocno to przerywa, tnie itd. Narzeka, cóż powiedzieć ..

Internet bezprzewodowy, często spotykany w Notebookach to też badziewie jakich mało .. W miastach poniżej 50tyś ludzi po prostu muli, nie w każdym mieszkaniu jest zasięg [np 1 piętro w 4-piętrowym bloku, tylko przy oknie łapie dobrze] .. No i co najważniejsze - muli jak nie wiem co. Posiadając 2mb/s na takim necie, serfuje się po nim z poczuciem jakbyś użytkował 512kb/s albo max 1,3mb/s. Może i działa lepiej w większych miastach, ale w mniejszych po prostu się nie sprawdza.

Tyle odemnie.

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
JawoR pisze:
Jacek8w pisze:

Neo orange itp
-czasami się rozłącza
-Wysoki ping

Miałem Neo 1,3 .. Teraz mam 2,5 Netia na linii Neo.

- Na Neo przez 3 lata ani jednego rozłączenia, na Netii ok 5 przez pół roku [musiałem rozłączyć i podłączyć modem i latał dalej]
- Na Neo zero problemów, na Netii problem z podłączeniem [stary modem stwarzał problem]
- Ping na Neo i Netii prawie taki sam, na serwerach [Polskich i działających dobrze] mam ok 50/60 ping
- Zmieniać można IP [5 sek to zajmuje]- zaiste

Więc ja nie wiem o co Wam chodzi.

Kumpel posiada Internet radiowy, niby ma transfer w nocy 15mb/s itd, a w dzień 4mb/s. Co z tego, jak w Call of Duty, żeby pograć, musi czekać do nocy, bo w dzień ma maksymalne pingi, net się tnie, bo dużo ludzi siedzi. Już nie wspomnę o tym, że jak pada albo wieje mocno to przerywa, tnie itd. Narzeka, cóż powiedzieć ..

Internet bezprzewodowy, często spotykany w Notebookach to też badziewie jakich mało .. W miastach poniżej 50tyś ludzi po prostu muli, nie w każdym mieszkaniu jest zasięg [np 1 piętro w 4-piętrowym bloku, tylko przy oknie łapie dobrze] .. No i co najważniejsze - muli jak nie wiem co. Posiadając 2mb/s na takim necie, serfuje się po nim z poczuciem jakbyś użytkował 512kb/s albo max 1,3mb/s. Może i działa lepiej w większych miastach, ale w mniejszych po prostu się nie sprawdza.

Tyle odemnie.

dobrze ujęte, ale tak to jest jak się trzeba kłócić z osobami które mają i to co swoje wychwalają ;)

Tytuł:

Pojazd:
ja się na tym nie znam, ale wiem że ocznik jest dobry w te klocki, bo jeszcze nie było rzeczy (jeżeli chodzi o komputery) której nie podołał. O komputerach wie naprawdę sporo... :)

Moja senda na racingu <3

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=273118

Zapraszam do komentowania :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Matrix LC
powiem tak kablówka kablówka i jeszcze raz kablówka, orange czy play jak jest odbiorca daleko od przekaźnika [niektórzy mówia na to antena] to jest taka lipa że nk wchodzi ok 3-4 min a prędkośc pobierania wynosi 10kb/s w nocy moze do 50 dojdzie,

tak że polecam kablowy, ale nie możesz się do niego podłączyc tak że wyboru innego nie masz niż Play,Orange,Blueconnect

Hebo Manston Replica
Stage6 Pro Replica <niedługo C21>
Wał Top Racing Evo NG
Polini Speed Controll
Polini For Race 3g
Tec CNC
Tec Black Edition 21
Polini Air Box
Malossi X-Special
<zawór> Polini Evolution
<króciec>Polini 21mm

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

ocznik, dobrze że jesteś bo rozśmieszasz ludzi :)
Jak może być radiówka lepsza od neo?
Aktualnie centrale telefoniczne są dosyć mocno obciążone i pingi u większości 40-60ms, wolne dnsy i słabe wysyłanie (łącza asymetryczne).
Radio - ISP bierze łącza symetryczne, na węzłach ma kilka ms pingu, operator ma swoje dns, po przesłaniu łącza radiem mamy nadal niski ping.
Przykład: adsl, do centrali 1800m ping do wp 40ms; radio, do węzła z 30km, ping 13ms.

Jak admin leci na DSL albo co gorzej na ADSL to skutecznie zniechęca ludzi do radiówki i ci ludzie mówią że radio jest be bo nie działa. Jakby mieli porządne radio to by zapomnieli że na dachu jest antena i cieszyli się lepszym łączem niż neostradowicze.

Modem nie załatwi sprawy z pingami przy adsl, jedynie może lepiej trzymać synchronizację.

Co do popularnego internetu 3G to testowałem takie coś z Playa, zasięg full 3G pingi 140ms, ale odziwo nieraz można było osiągnąć 1 Mbps (bo tyle max oferuje play online na kartę). Internet dobry na jakieś wyjazdy ale do domu raczej odpada.

Tytuł:
*

Pojazd:
ficu pisze:
ocznik, dobrze że jesteś bo rozśmieszasz ludzi :)
Jak może być radiówka lepsza od neo?
Aktualnie centrale telefoniczne są dosyć mocno obciążone i pingi u większości 40-60ms, wolne dnsy i słabe wysyłanie (łącza asymetryczne).
Radio - ISP bierze łącza symetryczne, na węzłach ma kilka ms pingu, operator ma swoje dns, po przesłaniu łącza radiem mamy nadal niski ping.
Przykład: adsl, do centrali 1800m ping do wp 40ms; radio, do węzła z 30km, ping 13ms.

Jak admin leci na DSL albo co gorzej na ADSL to skutecznie zniechęca ludzi do radiówki i ci ludzie mówią że radio jest be bo nie działa. Jakby mieli porządne radio to by zapomnieli że na dachu jest antena i cieszyli się lepszym łączem niż neostradowicze.

Modem nie załatwi sprawy z pingami przy adsl, jedynie może lepiej trzymać synchronizację.

Co do popularnego internetu 3G to testowałem takie coś z Playa, zasięg full 3G pingi 140ms, ale odziwo nieraz można było osiągnąć 1 Mbps (bo tyle max oferuje play online na kartę). Internet dobry na jakieś wyjazdy ale do domu raczej odpada.

Człowieku wyjdź i zamknij za sobą drzwi, jeśli masz antene 200m od centrali to chyba logiczne że będzie fajnie chodzić, ale bierz pod uwagę coś takiego jak OPÓŹNIENIE. Wszystko zależy od dystansu, więc nie wmawiaj że radiówka jest dobra bo wcale nie jest lepsza od internetu kablowego, owszem jest dobra ale nie ma takiego komfortu jak korzystanie z internetu po kablu. Pokaż mi ISP w Polsce, który ma bardzo dobre radio - jestem sam ciekaw ;)

Swoją drogą, w temacie o laptopach coś zamilkłeś ;)

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

ocznik,
Jak ktoś jeb*ie parabole na 200m, na bazę dookół 15dbi, kartę ustawi na 23dbm, wstawi dopał 1W i na jednym interfejsie ma 50 osób z pakietami "4" Mbps to działać nie ma prawa.
Ludzie bez problemu robią linki na 20-30 km i wszystko śmiga. Fakt - to nie światłowód ale działa bdb.

EOT.

Tytuł:
*

Pojazd:
ficu pisze:
ocznik,
Jak ktoś jeb*ie parabole na 200m, na bazę dookół 15dbi, kartę ustawi na 23dbm, wstawi dopał 1W i na jednym interfejsie ma 50 osób z pakietami "4" Mbps to działać nie ma prawa.
Ludzie bez problemu robią linki na 20-30 km i wszystko śmiga. Fakt - to nie światłowód ale działa bdb.

EOT.

człowieku i właśnie o to mi chodzi - radiówka nigdy nie będzie tak stała jak połączenie przez kabel

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna