Dzisiaj jest 01 lut 2025, 8:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
To musiałeś do mechanika dzwonić tak? To jakby powiedział że masz cipke a nie małego to tez uwierzyłbyś?

Wiesz to są dwie inne sprawy , ty na pewno masz 21 lat ? Bo chyba rozum zatrzymał Ci się jakoś w wieku 13 lat , ja byłem przekonany ze w skuterze jest pompka a mechanik tylko mnie w tym utwierdził .

http://www.polskajazda.pl/Profil,Italje ... ster/54034

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
pompka w skuterze?? :) wiecie na jakiej zasadzie działa kranik w skuterze?? zdejmijcie wężyki z gaznika i tym od podcisnienia pociągnijcie ustami... z wężyka od paliwa zacznie ciaknac benzyna. poprostu w kraniku jest zaworek który działa na zasadzie podciśnienia i poprostu otwiera dopływ paliwa.w motorynce tez mozesz sobie taki zamontowac tylko musiałbyś wywiercic otwór w króćcu i wpiąć tam wężyk od podciśnienia. a te wasze opowieści że niby w skuterze jest gaźnik podciśnieniowy czy jak inni też wymyślają membranowe (bo mają membrane w króćcu :lol: ) hahahaha :lol: . w skuterze jest normalny gaźnik pływakowy jak w romecie,jawie,wsk itp.tylko gaźniki w skuterach są poprostu nowsze np ssanie elektroniczne, dokładniejsze wykonanie i inne zmiany. więc prosze najpierw poczytajcie na necie albo poznajcie działanie podzespołów w skuterze zanim ludzi wprowadzicie w błąd. a pompke to macie w skuterach w których bak położony jest poniżej lini gaźnika i paliwo niemoże spływać grawitacyjnie i musi zostać podpompowane do góry. wyjątkiem są silniki morini DiTech i PureJet gdzie jest pompa paliwa a zbiornik jest normalnie w kufrze. tylko ta pompa znajduje się na wężyku od wtrysku i utrzymuje stałe ciśnienie w układzie wtryskowym . Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony 05 wrz 2010, 8:10 przez Maciejpoz, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2