Dzisiaj jest 15 lut 2025, 14:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 363 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Właśnie z tym gaźnikiem są kurde największe problemy... :/ Ale nie o tym temat, komentujemy Joga... :D

Wiadomo już coś z tym wydechem? :p

VW Golf II by jasiu226

Obrazek

Obrazek

ObrazekPiszę poprawnie po polsku.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale tu spamem pojechaliście :shock:. Oddałem do serwisu " Kymco " w którym jest niesamowicie duży ruch. Oddając im skuter gadałem z szefem. Zajebisty koleś który zna się na rzeczy i składali kilka skuterów na tor. Zrobili naprawdę kawał dobrej roboty, a było tam tego sporo do zrobienia. Powiedział mi wprost : My zajmiemy się częścią mechaniczną, pozakładamy i wszystko zrobimy jak najlepiej, a ty zajmiesz się zestrojeniem o ile będzie trzeba. Pomyślałem no ok niech będzie. Oddając skuter powiedział, że wszystko zrobili na " fachowe oko ", a myślę że im to wyszło. Dodatkowo zostawiając u nich skuter drugi raz sprzedał mi kask z Uvexa przeceniając go z 800 pln na 350 :shock:. Mechanik naprawdę też widzę, że zna się na rzeczy jak przyszedł powiedział : Wiesz założyłem łożysko korbowodu selekcyjne bo normalne mogło by nie wytrzymać (za darmo). Z przodu miałem ułamany błotnik to go wyszlifowali i skrócili, wygląda jak nówka. Wszystkie plastiki " umocnili ". Poczyścili, założyli części, ściągali mi koła na życzenie do malowania. Zestroili, poskładali umyli i oddali. Zapłaciłem o ile dobrze pamiętam 350 pln. Teraz nadal mam dylemat i to straszny. Skuter jak dla mnie ma za niski v max. Rolki włożone są bardzo lekkie. Myślałem aby włożyć cięższe, dać twardsze sprężynki i pobawić się centralną. Strasznie mnie ciągnie do tego Yaśka c16 i muszę go mieć jak i sprzęgło S6. Na razie jeszcze obciachowo bez puszki tłumiącej ale z osiągami nic się nie stało i tak wszyscy się oglądają na ten racingowy ryk!

Pozdrawiam.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No ja muszę też poszukać jakiś warsztat co bym mógł dać gaźnik do regulacji. Co do osiągów to jak dasz cięższe rolki to na pewno v-max wzrośnie.

Lekkie rolki - przyśpieszenie
Ciężkie rolki - prędkość

Cylinder Malossi Spotr 70cc (jeszcze nie zamontowany)
Wariator Hebo Next Generation
Wydech LeoVince ZX Chrom
Centralna +50%
Sprzęgło Hebo R
Dzwon Stage6 WC
Gaźnik 17,5
Filtr Revo
Ssanie Ręka

----> http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=30794 <----

Tytuł:
*

Pojazd:
damian to tylko głupia teoria ,regulacja jest trudna,bo każdy skuter reaguje innaczej ,najlepiej kup se zetsawy rolek ,znajdź wolny dzień i reguluj :) Pozdro

Speedfight 2 czarny po optyku i mechanice Full Sport 70cc 2007 rok LC SPRZEDAM !

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No ale tak najczęściej jest.

Wydech LeoVince ZX Chrom
Centralna +50%
Sprzęgło Hebo R
Dzwon Stage6 WC
Gaźnik 17,5
Filtr Revo
Ssanie Ręka

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam zestaw rolek polini =]. W skuterze siedzą te najlżejsze. W serwisie nie patrzyli jak się zachowuje na innych bo robili to jak to nazwałem " fachowe oko ". Buta ma nieziemskiego ale z tym v maxem muszę coś zrobić. Kupie sprzęgło i pokombinuje. Strata na prędkości maxymalnej może też być spowodowana felernym wydechem.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jog jest Śliczniutki:) Kolor bomba. Ile idzie???

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czytaj co pisał, że 100 km/h mu idzie

Wydech LeoVince ZX Chrom
Centralna +50%
Sprzęgło Hebo R
Dzwon Stage6 WC
Gaźnik 17,5
Filtr Revo
Ssanie Ręka

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
NIe czytałem całego tematu tylko ostatnia stronę.

Tytuł:
**

Pojazd:
Przeczytałem cały temat, i dam ci kilka wskazówek, ponieważ sam mam joga rr po tunie na 70cc.

-Przełożenia są identyko jak w roxach od 2003r bo sam kupiłem od takiego roxa do swojego. Wiem że jog R ma tylko mniejsze przełożenia.
-Jaką dysze dobrałeś do stożka? To też wpływa na v-max taki niewyregulowanie na najwyższych obrotach a na oko tego nie zrobisz. Musisz z tym pokombinować, posprawdzać.
-Jeśli to nie pomoże to masz problem z napędem, po prostu u mnie też kiedyś nie przekazywał całej mocy na tylne koło i to nie ze względu na ślizganie sie.

Mój po pewnych modyfikacjach w napędzie(dokładne pomiary, szlifowanie poszczególnych części), gaźniku 12 mm, cylku powerforce, leo zx, i na felgach 13" buja się do 105. Wspomnę także że pasek ma 15mm czyli też może trochę zabierać. Być może widziałeś mój temat na sqtery.com to wiesz co tam mam w moim. Do tego dochodzi problem z regulacją napędu ponieważ jeżdżę na rolkach 3,0g i seryjnych sprężynach itp.

Jednak najbardziej liczą sie obroty jakie skuter kręci, może coś ci je blokuje? Zobaczy czy wydech nie przepuszcza przy cylindrze, ale dokładnie to sprawdź. I jeśli tam jest ok to nie przez wydech .

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzięki za przydatną odpowiedź... Nie przy cylindrze nic nie przepuszcza. Gadałem z takim Kubą co śmiga jogiem na wyścigach i powiedział, że mam ściągnąć pokrywę przekładni i sprawdzić czy pasek dochodzi na samą górę. Jeżeli nie to zanieść tuleje do tokarza i minimalnie skrócić a żeby nie stracić na przyśpieszeniu założyć twardsze sprężynki. No nic muszę pokombinować. Ma straszne humory. Ma dosłownie znikomego muła do 10 km/h, a później to jest rakieta do 80 km/h i wtedy zaczyna się pauza a skuter jedzie na full obrotach. Czuje, że przyśpiesza ale to nie jest to czego oczekiwałem. V max wynosi w granicach 95-100 km/h/ (Choć ma też schizy bo niekiedy 90 km/h, a niekiedy 100km/h :shock: ) natomiast we dwójkę osiągnąć 85 km/h to jest wyczyn i ma takie mega obroty, że się traci. Znowu jak jadę sam te obroty zamieniają się w czystą moc. Ma świetne przyśpieszenie, ale z v maxem różnie. Raz jadę pod małą górke 85 raz 90 raz 80, a raz K*rwa pod mega dużą 85. To jest powoli śmieszne. Z górki licznik wariuje i zapie*dalam strasznie. Tak jak napisałem za bardzo nie jestem mistrzem w regulacji zrobili to w serwisie na oko. Zrobili to na pewno świetnie bo dysponowali tylko regulacją gaźnika i rolkami. Gaźnik cudeńko bo spalanie wynosi tylko 4-4.5 litra. Natomiast myślę, że trzeba się nadal pobawić rolkami, sprężynkami i centralną! Zaznaczę, że na razie śmigam bez puszki yasunkiem i osiągi są lepsze niż z. Mam nadzieje, że na dniach coś wykombinuje i kupie jakiś lepszy C16 , PFR3 , Rke albo coś w tym rodzaju i co najważniejsze sprzęgło sportowe aby pokombinować tą centralną i sprężynkami. :wink:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na allegro patrzyłem na wydeszki Yasuni i znalazłem taki który mógłby Cię zainteresować http://www.allegro.pl/item425410706_yas ... tage6.html wygląda na to że bdb stan, nieużywany .. Rozważ too ;] Pozdro

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tłumik ten Yasiek R zajebisty ! :P Nówka! :D Naprawdę, może warto policytować :P

VW Golf II by jasiu226

Obrazek

Obrazek

ObrazekPiszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak tak też już widziałem go... No sam się zastanawiałem czy go nie kupić, ale jak koleś będzie chciał zakończyć licytacje na około 600 pln to wole dołożyć 200 do C16-tki.

Tytuł:

Pojazd:
Znalazłem Yasnuni C16 http://allegro.pl/item426709329_yasuni_ ... tage6.html :smile: :smile: :smile: :cool:

Porting Silników 2T/4t, Składanie, Remonty. Dobre Ceny, Wykonanie na Wysokim Poziomie! tel.606550800

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Przecież te C16 to jest syf którego nie warto kupować! I do tego za 500zł...

Zmiana wydechu na pewno dużo da, nie myślałeś nad "dłuższymi" przełożeniami?

W niczym kobieta nie wygląda tak pięknie, jak w niczym ;*

Tytuł:

Pojazd:
michu282, Też tak myślałem bo widać w jakim jest stanie wizualnym może i dobrym ale techniczny to pewnie jest....... :lol:

Porting Silników 2T/4t, Składanie, Remonty. Dobre Ceny, Wykonanie na Wysokim Poziomie! tel.606550800

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ponoć w jogu rr są takie same jak w aeroxie wiec nie. Kupie wydech i sam się biore za regulacje... Wtedy zobaczymy. Dziś bym ładnie wyjeba*! Stałem sobie na placu bo kuzyn przyjechał i mu skuter pokazywałem. Jade tak 5 km/h i full gazu. Jebany na koło poszedł, a ja w ostatniej chwili hamulec nacisłem... :wink:

Tytuł:

Pojazd:
Hyhy nieźle, dobrze że nie poleciałeś :smile:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tzeba bylo jechac dalej :wink: hyhy

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 363 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Następna