Dzisiaj jest 02 lut 2025, 0:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam, korciło mnie załozyć taki temat :mrgreen: więc załozyłem . . .

Jakie były wasze początki ze skuterem, czym jezdziliscie wczesniej, czy rodzice byli za kupnem skutera, ile daliscie za skutera, ile nim jezdzicie, ile zbieraliscie kase i ile kasy dołozyliscie teraz sami do niego na tun :grin: (albo na cos innego) . . .

Może ja zaczne :mrgreen:

Jezdze moim TGB (ktorego mam z Niemiec) juz półtora roku, zrobiłem nim 2500 tyś km. :smile: Rodzice byli za kupnem skutera, mowili "uzbierałes sobie kase to sobie kup" Uzbierałem na niego 1300 zł w rok :mrgreen: a kosztował mnie 1650 zł + koszty tablic, malowania ( reszte kasy dołozył ojciec :razz: ) Na tuning dołozyłem narazie 500 zł ( 500 zł nowy cylek ale seria taka :razz: ) i mam zamiar dołozyc jeszcze ok 1000 zł na tun optyczny i mechaniczny. . . :cool:

Kiedyś Kupie Sobie Aerox`a i Zrobię Z Niego Racinga :)

To Tylko 20 000 zł. :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
No więc ja od 13 roku życia chciałem mieć skuter,2 lata przekonywałem rodziców ,ąż pewnego dnia się zgodzili :D Ja mówie ,że chce używkę markowego ,a oni na to ,że kupią mi nowego Speedfighta 2 AC ...w listopadzie kupiliśmy (ja nic nie włozyłem ,było taniej ,bo skuter na firme ,z rabatmi wyszło około 6000zł ) od tych wakacji przechodzi tuning na full sport 70cc i przeróbkę na LC ,włożyłem w niego zarobione 2500 zł około :) Niedługo założenie części i regulacja oraz docieranko:) To mój pierwszy skuter :) Pozdro :mrgreen:

Speedfight 2 czarny po optyku i mechanice Full Sport 70cc 2007 rok LC SPRZEDAM !

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mój pierwsz skuter.... to honda Dio :) Była już bardzoooo stara to chyba był rocznik koło 92 albo 93. Miała przejechane strasznie dużo bo już sie licznik raz wyzerował jak nie więcej... Kiedyś to zatarłęm i wydawałęm po 500 zł za naprawe bo co chwile sie zacierałą (z 3-4 razy). Potem długo nie miałęm skutera, dopiero z 1,5 roku temu wyczaiłem na placu całkiem dobrą Yamahe Neos 50 z 2005r. Więc namówiłem starych zeby dali kase :) I narazie tym latam. Tuning jest słąby ale bd zakładał polini sport 70. Teraz mam tylko wariator i wydech. Kase zbieram sam. :) :) ;)

Obrazek

http://wolnekonopie.pl/

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja ma 13lat i mam skuter od 1,5 miesiąca jest nim yamaha neos. 1,5r przekonywałem rodziców do skutera, jak widać z efektem pozytywnym :mrgreen:. o dziewiątej rano zobaczyliśmy go na allegro a już o 13 był u nas :razz: . daliśmy za niego 3200zł (zaje2bisty stan, przebieg 5800km[już jest 7100 :cool: ]) na razie zbieram kasę na tun optyczny.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mój pierwszy skuter to ta Yamaha Neos co mam teraz.
Skutera dostałem od dziadka. Niespodzianka kompletna, nie wiedziałem nic, że go będę miałem. Nic się nie znałem na skuterach i tuningu :P
Kosztował 4000zł... :???:
Tuning sam przeprowadziłem za własną kasę poza wario bo już był ;]
Na początek kupiłem tłumik bo ładny był :P
Potem trafiłem na fora internetowe ;] Na s.com już mam chyba ze 3 bany :/
Ale to w większości dzięki temu forum i innym podobnym dowiedziałem się dużo o tuningu, mechanice, po długich rozmowach z wujem na temat 2 suwów moja wiedza poszerzała się z dnia na dzień. Teraz sam potrafię wykonać większość napraw skutera. Silnik minarelli mam w małym palcu, tuning także. Dzięki temu mogę pomagać innym na forach ;] Pozdro!

VW Golf II by jasiu226

Obrazek

Obrazek

ObrazekPiszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
*

Pojazd: 94' sr50 racing replica
mój pierwszy skuter. to Yamaha Neos którą mam do dziś, będę na niej jezdził aż kupie sobie Yamahe R6 z 2002r :P
skuter sam kupiłem, za własny hajs.
tuning także przeprowadzony za własne pieniądze.
miałem w założeniu.. sprzedać skuter niedawno. był pomysł aby kupić Yamahe TZR, aprile area.. sr50 itp ale jednak zostaje przy neosie.
po dłuższych przemyśleniach, doszłem do tego ze nie znajde innego skutera z takimi walorami użytkowymi jak właśnie Neos.

Szukam części sr stara buda w LC

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
lukaszewicz pisze:
takimi walorami użytkowymi jak właśnie Neos.
Jakie to są te walory? :P

VW Golf II by jasiu226

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hm.. Moja przygoda ze skuterami ? ;D Ojj dużo by mówić .. :D Z moto zaczeło się od najmłodszych lat - tata miał ścigacza i zawsze mnie woził :D Ze skuterami Zaczeło się w wieku 10 lat jakoś, jak to auto się rodzicom popsuło i zadzwonili po mechanika, a ten przyjechał skuterem.. :D Oczywiscie Karolina zrobiła mu niezły przegląd skuterka, bo nawet pod skuter weszłam, zeby zobaczyć co tam jest ;D Potem przez trzy lata moim gadałam, że bede mieć skuter itp, to sie śmiali ze mnie, aż do dnia, kiedy wróciłam z karta motorowerową.. Wtedy nie mieli już wyjścia.. :D Za pare dni skuter był na placu.. Niestety chińczyk, bo chińczyk -> ZIPP VAPOR, ale powiem wam, że frajde niesamowitą miałam wtedy z niego.. ;D Pojeździłam nim hm .. Trzy lata .. Następnie serwis zwrócił za niego CAŁĄ kase, czyli 3500zł (z tego moich było jakies dwa tysiące, trochę pradziadek dołożył - jakiś tysiąc, a rodzice dokładali te 500zł), to było pod koniec sezonu, więc jak tylko było pogoda, jak zaczynał się nowy sezon, jechaliśmy po skuter.. :D No i kupiłam TGB r50x :D Oczywiście kase sobie dozbierałam, przez tą zime któą przeżyłam bez skuterka ;D I tak oto, od marca 07' urzytkuję sobie TGB i jestem zadowolona :D

..Gucia za nic nie oddam! ^^
..A Bashan- to bashan! ^^

.mały powrót na forum!
GG? 4864242
Pzdr

Tytuł:
*

Pojazd:
Heh :) widze że moje początki były prawie takie same ;] Zaczyna sie oczywiscie od namawiania starszych..:D JA moich od samego początku namawiałem na używanego Aeroxa.. A tu pewnego dnia tata mówi mi że mi kupi ale jak to on powiedział "Kupie Ci tego skutera ale nowego" Jakby to była jakaś kara czy coś ;p No i pojechaliśmy kupiliśmy.. I oczywiscie za mało mocy.. Skuter był zablokowany wiec wiadomo.. I tu zaczełem prosić żeby mi go odblokowali.. Tata sie zgodził, mama nie wiedziała o tym ;) dopiero poźniej sie wydało ;)) I juz mi wystarczało ;) Ale pojedziłem nim i przed nastepnym serwisem poprosiłem o tłumnik.. Wypadło na Leo vince ZX.. Zamotowano mi go na serwisie.. i znow sie cieszyłem że skuter lata mi 95 ;) na jakim takim przyspieszeniu.. kiedy miałem przebieg ok 9400 km.. Przyszedł czas na serwis, a że gwarancja sie skończyła chciałem jechać do Milocha.. Żeby z nim coś pokombinować ;p Skuter stał w Mielochu dwa tyg.. jak zajechałem z tata po odbiór okazało sie że dostałem prezent na urodziny ;)) A przezntem był mój Rox który przeszedł full tun ;] Mam w nim teraz ok 18 km ;)) Pamietam że na poczatku nie mogłem ogarnąć tego skuta ;) teraz Aerox wyciąga 120 :)) Na masakrycznym przyspieszeniu.. :grin:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Baaaad pisze:
A przezntem był mój Rox który przeszedł full tun ;]
Też bym tak chciał :D Fajnie... ;P

VW Golf II by jasiu226

Obrazek

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Baaaad pisze:
A przezntem był mój Rox który przeszedł full tun ;]

Też tak chcę :grin: , fajnego masz tatę ....

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja zaczynałem w wieku 6 lat :P Początki były takie, że chrzestny woził mnie Jawką 50 z silnikiem od Ogara ze skrzynią 3-biegową. W wieku 8 lat zacząłem nim jeździć. Pojeździłem po wiosce nim 2 lata i wtedy była długa przerwa, bo aż 4 lata. Oczywiście proszenia. Nazbierałem 4.5 tyś. i po wyrobieniu karty w 6 klasie podstawówki kupiłem swoją pierwszą maszynę- Aprilię Area51 LC. Jeździłem nią aż do lutego tego roku. Wtedy postanowiłem ją sprzedać i kupić sobie quada ;P Jednakże mama iż pracuję u niej skuterem, powiedziała, że dołożą mi ile będę chciał i mam kupić sobie skuter :P Miał to być Aerox 70 ccm klasy Evo z full tuningiem, jednakże padło na Gilerę Runner FXR 180 ccm (dwusuw- jakby ktoś nie widział :P) Zarejestrowana została na 50 ccm :mrgreen: (Za prośbą mamy, lol) i na razie jeżdżę nią. Zamówiłem niedawno do niej tłumik LeoVince ZX Maxi i zobaczymy co to będzie. :) :mrgreen:

Gilera Runner Rider :)

Tytuł:
*

Pojazd:
Fajną masz mamę , "dobrze synku wiem,że 50 cc to za mało ,kupie ci 180 cc :D:D Też tak chce :P

Speedfight 2 czarny po optyku i mechanice Full Sport 70cc 2007 rok LC SPRZEDAM !

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hmm nie było tak dokładnie. Było żebym kupił se coś większego i zarejestrował na 50, bo tuning drożej wyjdzie, hah :D

Gilera Runner Rider :)

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
W 1998 mój ojciec kupił Yamahe Aerox. Miałem 8 lat i wtedy wsiadłem pierwszy raz na skuter. W wieku 9-10 lat już go sam prowadziłem, ale był taki duży na mnie wtedy, że jak hamowałem tata musiał mnie łapać bo nogami nie dosięgałem. W 2003 roku postanowił, że sprzeda Roxa bo jest za duży na moją siostre (a miał być wspólny skuter). Więc pojechaliśmy do salonu i zaczęliśmy się rozglądać. Na 90 % już mieliśmy brać neosa... Później jednak Piaggio Zipa, aż wkońcu wzieliśmy Yamahe Jog rr. Niestety kupując go nie miałem pojęcia co to jest docieranie itp itd. Skuter nie dotarty jak miał 1000 km został odblokowany. Miał niesamowitego kopa i v max koło 80 km/h +. Na dzień dzisiejszy śmigam tym samym jogiem, ale 70cm3 i w sumie nie zamieniłbym go na inny. Oczywiście na koniec dodam, że zanim jeździłem jogiem zawsze się pykało jakąś motoryną czy ogarem :wink:. Jeszcze do środka można wepchać, że w wieku 16 lat zacząłem śmigać Yamahą grizzly 660cm3 (Quad).

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ]