Dzisiaj jest 19 lut 2025, 7:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam posiadam skutera tgtb101s 50cm przebieg to około 6000 tysięcy pisze około ponieważ popsuł mi się licznik ale mniejsza o to problem polega na tym że skuter od jakiegoś czasu nie chce wgl jeździć może opisze jak to było a więc rozkręciłem skutera stal 2 miesiące bo robiłem przy nim kilka rzeczy i stal bo czekałem na części potem go złożyłem i od razu pojechałem 7km do miasta i tam skutera zostawiłem i jak już chciałem wracać to skuter zapalił dopiero po 30 minutach kopania na starter nie chce załapać i gdy wracam do domu skuter strasznie zaczął przerywać jak dawałem mu full gaz to on gasł labo przymulał myślałem ze to gaźnik albo filtr powietrza ale okazało się że są czyste jak łza wiec to nie gaźnik patrzałem też czy układ paliwowy jest drożny ale także wszystko było git paliwo dochodzi gaźnik czysty wyregulowany a skuter po zapaleniu i dodaniu gazu gaśnie jeździłem nim jakieś 2 dni ale prędkość max to było jakieś 30km/h a teraz skuter zapali pochodzi 10 sekund i gaśnie czytałem na innych forach ze to może być świeca ponieważ nie zmieniałem jej a przebieg jest dość duży jak myślicie czy to jest od świecy ? aha i zapomniał bym dodać w skuterze brakuje uszczelki pod tłumikiem ale to chyba nie robi różnicy bo jeździłem bez niej miesiąc i było git potem rozkręciłem skut złożyłem no i dzieje się to co opisałem czekam na jakieś pomysły ! to mogą być oznaki zatarcia czy to przez ta świece ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
aha teraz gdy skuter już wgl nie chce jechać jedynie pochodzi przez 10 sekund czasem uda mi się przejechać około 10m to słychać takie od czasu do czasu dziwne pikniecie z tłumika więc raczej wał jest cały i to nie to może to ta świeca albo oznaki zatarcia co wy na to ?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zmień świece i podreguluj gaźnik.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
pierwsze pytanie, wymieniłeś chodź raz swiece ?

Obrazek
Obrazek
http://www.facebook.com/ParkingPyrzowiceLIKEPrzy rezerwacji, jeśli dopiszecie, że jesteście z forum"Mieloch"RABAT

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki AP SWAP P/G 70
Wymień świecę. Mi świszczało z tłumnika jak już pierścionki były prawie starte...

Obrazek

My Peugeot Speedfight 2
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=94539

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]