Dzisiaj jest 28 lut 2025, 20:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z sf 2
*

Pojazd:
Witam serdecznie , jest to moj pierwszy post więc prosze o wyrozumiałość :)

A wiec podczas jazdy dałem jakos na polowe manetki i jechalem rownomiernie z nieduza predkoscia potem dalem mu full manetke a po jakims czasie zaczal tracic moc , wiec puscilem gas , po czym ponownie go odkrecilem i troszke załapał , ale po czasie znowu zaczal schodzic z obrotów, zatrzymalem sie i w miejscu przygazowalem z rury 2 razy strzelilo podczas dodawania gazu (jesli przytrzymalem dluzej odkrecona manetke silnik gasl) , zgasilem go i dopchalem do garazu , tam postal jakis czas z godzinke , po czym odpalilem go i bardzo stopniowo dodawalem gazu i skuterek nawet sie wkrecal ale bylo to w miejscu kiedy stal na stopce, zrzucilem go ze stopki przejechalem pare metrow na odkreconej manetce i znowu zaczal schodzic z obrotow, potem kolega mnie troche pocholowal i przy 20 km udalo sie jakos go wrzucic na obroty i ładnie polecial ale po chwili znowu zaczely spadac obroty . Skuter jak jest na stopce i bardzo stopniowo dostaje gazu normalnie pracuje, problem jest wtedy kiedy dodaje gwaltownie gazu.

Teraz o skuterze jest to odblokowany speedfight 2 ac z tlumikiem tecnigasa, przed tym wydarzeniem duzo nim przejechalem, dosc szybko przez mulde przejechalem ( moze cos wypadlo nie wiem). Byłbym wdzieczny za jakies diagnozy poniewaz wolałbym zrobic to sam niz przeplacac na mechaników :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Może był zimny ,jak mój jest zimny to też tak mam.

Optyka:
-Pokrywa przekładni STR8(chrom),
-Lampa przód STR8,
-Lampa tył STR8(black-line led),
-Nadkole MTKT,
-Stopka boczna Buzzetti(chrom),
Mechanika(skromna narazie)
-Doppler S3R
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=101436

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
1. wyczysc gaznik
2. sprawdz zawór membranowy
3. sprawdz cisnienie w cylindrze

Tytuł:
*

Pojazd:
Co do gaźnika to mozecie polecic jakis poradnik jak go czyscic , bo gaznika jeszcze nigdy nie "dotykałem" i troche sie boje to robic na oslep. Koledzy mi mowili ze wlasnie jest to wina gaznika brudnego. a te 2 punkty to raczej recznie nie dam rady zrobic prawda musi mechanik?

Co do zimnego silnika to nie, fakt mam tak ze nie ma sily przez pierwsze 20 metro na zimnym silniku ale potem juz jest dobrze, ale przed tym zdazeniem zrobilem jakies 10 km wiec silnik byl rozgrzany.

Tytuł:

Pojazd: opel combo c
Odkręcasz filtr powietrza i masz już gaźnik. A jak go wyczyścić jest temat w działe "Zrób to Sam"

PAPIER TOALETOWY

Tytuł:
*

Pojazd:
Ok . Dzieki , jutro wyczyszcze i powiem czy pomogło :)

Tytuł:

Pojazd:
Jak strzelał Ci z wydechu to szukaj problemu w zapłonie. Pierwszą rzeczą jaką zrób to zainwestuj w nową świecę. Kiedy ją ostatnio wymieniałeś ? Jeżeli świeca nie pomoże to wyczyść jeszcze gaźnik. To nie może być wina kompresji więc nawet jej nie sprawdzaj a jeżeli chodzi o zawór membranowy to też odpada.

-Polini For Race 70
-wał Top Racing Evolution NG
-wydech LeoVince Hand Made 70
-wario Polini Speed Control
-sprzęgło Modyfikowana Seria
-filtr Malossi, Dellorto 19mm

Ostatnio zmieniony 13 wrz 2010, 21:05 przez kylo93, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
Jesli chodzi o strzelanie to nie zawsze , ale zdazylo sie podczas tej awarii , ale przez ten miesiac uzytkowania ani razu nie mialem takiego strzalu z wydechu. Co do swiecy to nie mam pojecia mam go od miesiac, a byl sprowadzony z nimiec (rocznik 2009). Przetestuje go na innej swiecy , jesli bedzie to samo to wyczyszcze gaznik :)

Tytuł:
*

Pojazd:
Z tematu nic nie wynika więc tylko dopowiem ze problem sam ustąpił. Na nastepny dzien go przytrzymalem troche na wolnych obrotach po czym stopniowo dodalem gazu i chodził normalnie :) Moze byla to wina zbyt rozgrzanego silnika :)
Dziekuje za wszystkie wypowiedzi :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]