Dzisiaj jest 05 mar 2025, 20:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
totalover daj spokój. Ile ci zapłacili za reklamowanie simsona? Po tuningu pokazujesz simsonka i myślisz że jesteś ktoś. Może i na prostej jest szybki, ale jak to w zakręty wchodzi? Położysz się na tym? NIE
Myślisz że ta konstrukcja jest bezpieczna? NIE
Czy to wygodne? NIE

O ja też będę kolesiem i pokażę rs 160/125 z wtryskiem, powlekanym ceramiką tłokiem i zmiennymi mapami zapłonu.

Simson to dobry motorower, nie motor. 4 biegi kontra 6, AC kontra LC, prosty gaźnik kontra bezpośrednie membranowe zasilanie do skrzyni korbowej, bębny kontra tarczówki. Można wymieniać w nieskończoność. Więc proszę cię nie spamuj.

Co do tematu - myślę że najlepszym wyborem będzie Derbi Senda bądź Yamaha DT. Jednak wolałbym to pierwsze, jest tego więcej, łatwiej o części. Yamaha bardziej konkretna, lecz ciężko trafić na dobry egzemplarz.

Aczkolwiek ja posiadam Aprilię Pegaso 50 i jestem z niej bardzo zadowolony. To coś w stylu motocykla uniwersalnego, w teren, miasto, trasę.

Jeżeli już byś chciał chinola to Keeway X-ray. Niestety jest to dość słaby sprzęt - za to części taniutkie.

Twój wybór :wink:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
A to RS 125 to niby co ?? Simson to Enduro więc porównaj do EXC 125. Jego konstrukcja nie przetrzyma tego a przy tych prędkościach byś się zabił na nim. A do tego silnik który ma 5 km nagle dostaje 15 czy 20. Pomyśl sam. To się mija z celem co jest na tym filmiku.

Pozdrawiam

Tytuł:
**

Pojazd:
kolesia powinni zbanować spamuje o jakimś simsonie który był dobry ale 20 lat temu puknij się w łeb a topic do zamknięcia chyba kup coś z am6 albo silnikiem derbi i wsio

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Konrad324, i w dodatku, było by o 100% bezawaryjne.

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Mazda 323F BA 1.5 16v DHOC
widze że teraz 99% osób tutaj to nastolatki ktore mysla ze simson to staroć który sie nie nadaje a tak naprawde widzieli tylko jakieogs ktorym ktos kiedy jezdzil i nie wiedza co potrafi nic upierajcie sei alej na derbi sedne czy inne. Ja mowie kup simsona nie pasuje komuś?niech sie nie odzywa moja opinia i pewnie nikt z was nie wie ze mam prawo do opini i moge was za to pozwac bo obrazacie moja opinie. EOT

Nie ma rzeczy niemożliwych są tylko niewykonalne

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
totalover, ja nic nie mam do simsonów, największe wady wymienił peter fog.
Te Simki co podałeś miały w siebie tyle napchane kasy że byś nową 600'tkę kupił. W dodatku przyjemność większa w kładzeniu się do kolana, lepsze przyśpieszenie, lepsze hamulce, żywotność, przyczepność, wygląd, i plastikary na to lecą. :lol:

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
*

Pojazd:
Wcale nie powiedziałem że Simson to złom. Jechałem na 70, na 90 i to leci. Tylko po co wciskać komuś simsona. To jest świetne na 1, 2, 3 moto, ale świat się zmienia, technika się rozwija, simson sporo potrafi, jednak nie tyle co nowoczesne konstrukcje.

A tak BTW. skoro tak chwalisz simsona to po co ci RS 50?

Enduro jest fajne z tego względu że można polatać na ulicy, w ciężkim terenie, a nawet poskakać :wink:

Tytuł:
**

Pojazd:
totalover pisze:
widze że teraz 99% osób tutaj to nastolatki ktore mysla ze simson to staroć który sie nie nadaje a tak naprawde widzieli tylko jakieogs ktorym ktos kiedy jezdzil i nie wiedza co potrafi nic upierajcie sei alej na derbi sedne czy inne. Ja mowie kup simsona nie pasuje komuś?niech sie nie odzywa moja opinia i pewnie nikt z was nie wie ze mam prawo do opini i moge was za to pozwac bo obrazacie moja opinie. EOT

w d*** se wsadz ta opinie koleś pisze wyraźnie jaki najlepszy moo do 3 tysia tak a ty mu mówisz że simson, to jest twoja opinia ??? miałem simsona jezdzilem nim 1 sezon wiem co potrafi i mówię że o wiele mniej niż moto z am6 albo derbi. a te filmiki co wysyłałeś no to ja też widziałem derbi 50 cc z silnikiem od 125 po full tuningu i to tez szło

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Mazda 323F BA 1.5 16v DHOC
peter fog, simson juz jest u kuzyna a mam i RS i roxa ;] i teraz będe zstarał sie dostac coś typu RX

Nie ma rzeczy niemożliwych są tylko niewykonalne

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
simsony są dobre bo sam mam simsona i derbi i powiem tyle simson jeździ fajnie na 60 cylku ale jakie on ma zawiasy i rame heh w zakręcie to sie wyłożysz ale na glebe a sendą sm w zakrętach leci sie spoko i zawiasy są dobre leciałem już w 2 przez progi spowalniające 80km/h i nie wyjebało mnie w kosmos ani nic a simsonem tyle po tych progach to by mnie wyjebało chociaż też niby enduro bo taką wersje mam a jeśli chodzi o osiągi to sendą w 2 ze sportowym kominem odstawiam simka z cylkiem 60ccm i to znacznie

Kamill1910 pisze:
chcę już ruszać dodaję gazu a tu nie pobiera mocy tylko gaśnie

Ostatnio zmieniony 18 wrz 2010, 21:41 przez funekp, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak chcesz mogę ci sprzedać mojego xp6;) :mrgreen:

odrestaurowywanie W-F-M

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=168204

zapraszam:)

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2