Dzisiaj jest 01 maja 2025, 21:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: MalagutiF12
:arrow: Witam od niedawna stałem się posiadaczem skutera Malaguti F12 Phantom 96r AC Silnik Minarelli kupiłem go za 1000 zł jako uszkodzony po prostu nie było uszczelki pod głowicą kupiłem ja na allegro mechanik mi to wszystko zrobił i skuter normalnie odpala i jeździ części sportowe które zostały w nim wymienione tak jak mi powiedział sprzedawca to Cylinder Malossi 70 Sport
Wydech Stage6 Pro Replica blokada zdjęta sprawdzałem kilka dni po kupnie
dzwon polini Speed Bell
Gaźnik seryjny 12 dysza 90
wariator seryjny tak jakby nie widać żeby to był jakiś sportowy np malossi czy coś podobnego rolki to 5.5 g
sprzęgło seryjne lub tez jakieś słabe z allegro mam w nim niebieskie przerzynki top Racing +30 i centralna +22 czerwona top Racing filtr powietrza mam stożkowy jakiś made in allegro za 15 zł to już wszystko było przy kupnie
wał został zmieniony na jakiś inny nie wiem jaka to firma ale tak mówił sprzedawca i jest to rozmiar 107 wiec jest to pewne bo w seryjnych był by rozmiar 105 na sprzęgło
no i tak skuter ma słabe przyspieszenie i v-max to tylko 70 i do tego tak wolno się rozpędza ze chinole mnie biorą jak chcą dodam do tego ze skuter na pewno nie był regulowany po tuningu
gdy w wariatorze wyjąłem 3rolki to skuter od 10 do 20 ma takie przyspieszenie fajne ze odczuwa się to 3mając kierownice i później znów muł ma dziwne dziury w przyspieszeniu gdy podniosę skuter i tylnie koło jest w powietrzu skuter elegancko sie wkręca na obroty :) i bardzo ładnie chodzi gdy tylko na niego siadam automatycznie jest muł :(
wymieniłem membranki z piaggio zip sp kolega go miał i zostało mu kilka części to dał mi te membranki bo na postoju gdy stawiałem skuter to przez filtr powietrza skraplała się benzyna proszę o pomoc co wymienić w skuterku żeby to chodziło jak należy jakie rolki jakie sprężynki i centralna i dysza bo chce skuterem wyjechać na następne wakacje i przez zimę bym kupił odpowiednie części żeby to wszystko było zgrane ;] Proszę o pomoc i przepraszam ze takie długie i za przecinki i kropki pisałem z tel ;P bo komp mi padł i nie mam jak inaczej korzystać z internetu

Ostatnio zmieniony 26 wrz 2010, 21:29 przez splowa, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
splowa, przede wszystkim wrzuć rolki z 4g i twardszy docisk ;P

"Każdy robi co chcę,dobrze lub źle
sam to już wie najlepiej,
pierdole to ...!!"

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

ok:D jak myślisz Hebo +90 będzie dobra ?
Top Racing 22% - 45 kg
Hebo 90% czerwona - 55 kg

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
i gaznik wiekszy :)

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

czy ten gaźnik 17,5 będzie dobry czy większy ? ;p http://moto.allegro.pl/gaznik-tec-eco-p ... 19043.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]