Dzisiaj jest 06 mar 2025, 9:08

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
otoż posiadam Aprilia sr 50 racing , rok 97' na gaźniku ;d postanowiłem zrobić full tuning na 80 cc . Sytuacja wygląda tak:
cylinder- polini for race 80cc
wariator- malossi multivar
sprzęgło- stage6 torque controll
gaźnik- de larto 19 mm
tłumik- stage6 pro replica
wszystkie łożyska itp itp

po założeniu rolek jakie były w zestawie z malossim czyli 7 gr apka miała słąbego kopa i v max wynosił 70-80 xD ale przeczytałem zę stage6 pro replica lubi lekkie rolki więc kupiłem 3 gr i załozyłem a efekt: ładne przyśpieszenie ale prędkość koło 80 nie więcej ;d oczywiście po zakupie tłumika sciągnałem wraz z mechanikiem blokade :) mechanik mi mówi że trzeba kupić moduł odblokowany i gada też coś o trybie na tylnym przełożeniu- ze trzeba kupić wieksze trybo ;d czy sam moduł da tyle prędkości ile brakuje czyli prawie 30 km/h ?? i czy jest coś o czym jeszcze zapomnieliśmy zeby kupić- jakiś stożek filtra powietrza czy coś to poprawia osiągi??

prosze was o pomoc- co mam zrobić??? dałem już 3 tysiące za tuning a skuter lata jak ogarek xD na takim zwstawie myśle że powinien spokojnie latać koło 115 km/h xD czekam na wasze porady ;)

nadmienie zę częśći wszystkie kupowałem na mielcochu ;)

a i sorki za błedy ortograficzne i stylistyke ale mi sie śpieszy troszkę ;)

z góry dzięki :*

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie ten dział.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Żadne tryby żaden moduł. Włóż centralkę Hebo +60% o rolki coś ok 4,5g i powinno być lepiej do tego sprężynki sprzęgła s6 średnio twarde(pomarańczowe)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może to nie ma nic do tematu ale radziłbym ci zmienić wał jak najszybciej na jakiś wzmacniany bo twoja sr`ka ma już kilka ładnych lat i seria może po prostu nie wytrzymać i uszkodzić choćby cyl.

Obrazek

Odwiedź moją RS ;] http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... t=#1182263

Tytuł:
*

Pojazd:
a no zapomniałem napisać o tym że wał też wsadziłem wzmocniony ;p

dam ful manetce, nawet ma obroty na starcie ale słabo ciągnie ;( nie czuć że rwie mnie do przodu ;d u mnie w rejonie akurat wszyscy rzucili sie na sr-ki ;d wielu kolegów ma 70 cc ;) na kyznie natomiast wzorowałem sie co do tunignu ;) mamy ten sam wario, sprzęgło ale on ma 70 cc sport i ma 10 km ;p a ja teoretycznie ok.18 ;d i jak wsiąde na jego sr-ke to jakbym sie nie trzymał kierownicy to zlece xD a prędkość 115 km/h xD nie chodzi mi o to żeby jeździć te 115 i sie zabić ;d ale chodzi o to że skoro dałem tyle kasy, myśle że dobre części kupiłem- to apka ma jechać!!!!! a czy bede jechał 80 czy 115 to juz trzeba mieć dobrze w głowie i wiedzieć kiedy można jechać szybko ;p

a co do mojej apki ;) nawet jak dzisiaj jechałem z takiej zajebistej góry to tylko 90 wyciągłem xD miałem wrażenie jakyb go coś trzymało ;]a góra naprwde wielka ;p

jeśli chodzi o przyspieszenie- to porównywalne z apką 50 cc xD i apką 70 cc na której jadą 2 osoby xD

to co może być jeszcze nie tak :( ???

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Czy na pewno wszystko dobrze spasowane? Tzn osadzenie łożysk. Czy przypadkiem nie przytarłeś go niechcący? Bo jest taka możliwość, najlepiej sprawdzić jaką ma kompresję. Jak jest ustawiony tłok względem głowicy (jakaś nazwa jest po ang ale nie wiem jak się pisze :) ). Możliwości jest naprawdę multum co może być nie tak, nawet regulacja gaźnika może być zła- filtr to powinieneś dać jakiś wypaśny, wydech to klapa do tego cylka, Yasuni R to moim zdaniem minimum, wariator też lipny, tu wręcz pasuje komplet Malossi MHR. Głupi klin na magnecie mógł się zjechać, mogleś nie tak go skręcić (kolega miał przypadek jak zjechał klin, miał muła takiego że tragedia, nie chciał po ludzku jechać) .

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*

Pojazd:
to mnie nie pocieszyłeś :(

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
(jakaś nazwa jest po ang ale nie wiem jak się pisze)

squish.

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
na jakim wydechu docierałeś?

Tytuł:
*

Pojazd:
docierałem ją na wydechu tylk co mam- stage6 pro replica ;p najpierw na cięższych rolkach żeby za bardzoo wysokich obrotów nie miała ;p jak dotarłem to na rolkach 7 gr leciał 75 a na 3 gr też tyle leci tylko że ma wieksze obroty ;(

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
to źle. skuter dociera się na takich rolkach, jakie będą siedziały. silnik od razu przyzwyczaja się i nie ma później problemów.

Tytuł:
*

Pojazd:
to ja sprawdzić czy rzeczywiście jest źle dotarty czy coś?? ?:> kompresje???

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]