Dzisiaj jest 07 lut 2025, 13:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: YAMAHA Slider
*

Pojazd:
Mam pytanie za ile mogę opchnąć taki skuter :
Yamaha Slider , rocznik 2000r. , przebieg 1200km
kłumik Leo Vinci (niestety nie wiem jaki typ ) cena ok. 500zł
do tego dodaje seryjny tłumik , lampa Lexus Style kupiona na Mielochu za 113zł (coś takiego jak ksenon) , prędko. max. - 95km/h
płynnie rozpędza się do 85km/h

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Nie jestem znawcą, ale coś koło 5000zł :? Może ciut więcej 8)

Tytuł:

Pojazd:
Siema, Sorry, że zbaczam z tematu. Do alberta masz gg?? Ja też mam sliderka i chciałbym o nim pogadać z tobą :D A może chcesz sprzedać Lampę Lexus?? :D

PoZdrO BABY!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja myśle że mniej niż 5000. On nówka-rok temu kosztował 6.800, bo teraz już go nie produkują a ma wkońcu te 6 lat. Mimo tego że ma tylko 1.200 przebiegu to cieszył bym sie jakbym za niego dostal 4.500, a myśle ze jest wart znacznie mniej.

http://www.sqtery.com - portal skuterowy
GG: 4629293
E-mail: wildwest@sqtery.com
http://www.kymco-tuning.prv.pl- strona o Kymco S9
http://www.sqtery.com - portal skuterowy

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moim zdaniem 3,5 tys, góra 4 tys. to max. Jeśli chcesz sprzedać teraz - po sezonie to jeszcze mniej...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam! ! ! ! ! ! !
No na przyklad mj kolego kupił slider z rocznika 2003 z małym przebiegiem nie pamietam dokładnie , ale cos ok 4tys z dodatkami orginalnymi od yamahy i dał za niego 3.7tys

---------------------------------------------------------

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Maydaya sprzęt miał przebieg niecale 12tyś. o ile dobrze pamiętam, więc nie był taki mały. Pozatym to sprzęt sprowadzany a to też obniża cenę. Jestem ciekaw dlaczego twój Slider leci aż 95km/h skoro mój kolega ma Slidera i leci mu 70km/h a drugi miał od nowego i leciał 75km/h.

Motocykliści nie są szaleńcami tylko ludźmi, którzy wiedzą czego chcą...

Jadą chłopaki na japońcach, nikt ich nie dogoni, bo kręcą do końca...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Poprostu któremuś licznik bardzo oszukuje :wink:

Może Mayday nie wie, że jedzie 90km/h :lol:
Ale wtedy by mnie musiał prawie doganiać :oops:

Mam pomysł, kolega przyjedzie tym Sliderem po nowym roku np. na rozpoczęcie sezonu i wyjedziemy na autostrade i zobaczymy czy mnie będziesz doganiał czy zostaniesz 10km z tyłu :lol:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
mayday teraz ma cos około 14 to wiec wiesz na bank miał mniej niz 7 tys :wink:

---------------------------------------------------------

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mayday ma okolo 18tyś. a nie 14 !!! Nie jest to jednak istotą tej sprawy.

Radek !!!!!!
Zobacz sobie najpierw gdzie jest ta miejscowość,a dopiero później proponuj koledze przyjazd do Poznania. Chyba, że ty przejdziesz się do Mazowieckiego !!!!

Z twojej wypowiedzi wynika, że focus, którego posiadasz leci gruubo ponad 90km/h !!!!!!! Co myśle, że jest absolutną bzdurą, ponieważ około 100km/h bądź trochę mniej latają aeroxy 50ccm. Jeżli tyle leci Aerox to niemożliwe jest aby Keeway osiągał zbliżone prędkości tym bardziej na seryjnym cylindrze. swoją drogą jeżeli teraz Focus osiąga takie prędkości to co będzie kiedy wstawisz części, o których nam mówisz od początku sezonu czyli 70ccmi gaźnik 17,5 ???

Czyżby najszybszy skuter w Poznaniu ??? Inne sprzęty mogą się chować ???
Jurek może z SP przeżucicie się na Focusy skoro na seryjnych 50ccm latają około 100km/h to na tor będą idealne do wszystkich klas, a i do jazdy na miasto też będą nie do zastąpienia.... buhahaha
Myśle, że twój Stalker nie będzie miał szans , a nawet SP HEBO pewnie też będzie miał kłopoty.....heheheh <lol><smiech>

Zapewne odpowiesz, że bez problemu Focus wyprzedza mojego Trekkera !!!??? Tak owszem, ale mój sprzęt ma duuuużżżżoooo lepsze przyspiesznie od twojego. Pozatym kiedy ścigamy się na długościach podobnych jak parking pod stadionem ( i większych) to nie masz ze ną szans, wyprzedzasz mnie dopiero na dłuższych odcinkach, ja nadrabiam trochę na zakrętach :D . Jeżeli wstawiłbym ciężsżę rolki takie jak miałem kiedyś to Peugeot zbierałby się podobnie do twojego sprzętu a prędkości zapewne też byłby porównywalne( nie wiem który sprzęt by wygrał). ja jednak wolę dobre przyspieszenie a nie v max. Przydaje to się przy wyprzedzaniu czy ruszaniu spod świateł itd. Jednak zwróć uwagę na przebiegi obu sprzętów i na części jakie ja posiadam (tylko wydech) a ty (wydech, wario, sprzęgło, gaz box, kruciec ssący, moduł itd. już więcej nie pamiętam bo masz tego sporo).
Pozatym wzorujesz się licznikiem motocykla, a jak wiadomo nie tylko skutery przekłamują....... Jeżeli chciałbys znać dokladną/nieprzekłamaną prędkość itd. to musiałbyś mieć dokładne narzędzia pomiarowe....

Co do wypadu z kolegą na autostradę to wybacz. Ty masz neony w skuterze, których w ogóle nie włanczasz, chybaże w dzień jak stoimi na stadionie czy foty są robione wieczorkiem i to tylko na chwilę. W ruchu ulicznym nie ma mowy...... Nie sorki jakiś czas temu widziałem jak jechałeś z włączonymi, ale kiedy dojechałeś na skrzyżowanie ulic już je wyłączyłeś, myślałeś pewnie, że tego nie zauważymy......

Pozatym ogólnie w ruchu nie ma mowy. To jeżeli ty jeździsz bez neonów itd. to jak chciałbyś wjechać na autostradę ??? Dla 50ccm jest to niedozwolone, musiałbyś złamać prawo... Zdecydowałbyś się na taki desperacki krok.. szalony buhahahahahha

Przepraszam wszytkich za ten post, ogólnie offtopic, ale nie mogłem sie powstrzymać. Zbierało się to we mnie od dłuższgo czasu (długiego) i musiałem to napisać........ Jeszce raz sorki !!!!!!!!!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
kuba jestes kozak :wink:
zgadzam sie z toba co do małego szczgółku
niewiem co radek robi z tego motoru i tak juz nic lepszego nie bedzie :)

Kuba 89....

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mój focus jest ustawiony raczej na v-max niż na przyśpieszenie i v-max wynosił dokładnie 93km/h!!!

A cylinder, gaźnik i stożek będę miał założone na początku marca i wtedy Keeway Focus będzienajszybszym w Poznaniu i ustawiony zarówno na przyśpieszenie jak i v-max!! :twisted:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
focus-team pisze:
Mój focus jest ustawiony raczej na v-max niż na przyśpieszenie i v-max wynosił dokładnie 93km/h!!!

A cylinder, gaźnik i stożek będę miał założone na początku marca i wtedy Keeway Focus będzienajszybszym w Poznaniu i ustawiony zarówno na przyśpieszenie jak i v-max!! :twisted:

Skąd masz ten wynik ??? Powiedz jeszcze, że realny.....<lol>

Najszybszym ogólnie skuterem ??? buhahahahahaha to ty chyba szykich sprzętów na oczy nie widziaełeś. Jeżeli chodzi ci o Keewaya to się zgadzam, bo nikt oprócz ciebie nie stawia tam 70ccm i całej listy innych spotrowych/lepszych części......

Nie wiem czy można wyregulować skuter i na przyspieszenie i na v max. Zazwyczaj na jedno z tych parametrów. Znaczy skuter może obydwa paramerty mieć dobre, ale wydaje mi się "jedno kosztem drugiego" tj. lepsze przyspieszenie-gorszy v max i odwrotnie....

Nie róbmy offtopicuw takim temacie, ja chcesz to załóż wątek "Keeway Focus by Hebo winter modyfication" czy coś w tym stylu (bo ty taki lubisz) i już.......

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Radek no to ja już czekam na lato, chce to widziec jak objeżdżasz cały Poznań i okolice swim sqterem :!: :shock: Pewnie wtedy wstawisz jeszcze zegary koso gp style bo on pokazuje prędkość do 160 km/h, a twój focus pewnie tyle osiągnie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ps. Radek zasnanawiałeś sie nad tym c o piszesz :?: :?: :?: :?: :?: :?:

:arrow: www.sbteam.pl
:arrow: www.motogp.com
:arrow: www.motogp.pl
:arrow: www.rossifumi.it
:arrow: www.rossimania.com

Lech Poznań 4ever

Poznań '56

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No wynik był mierzony tak, że Goździk jechał koło Suzuki GSX i jego v-max to 95km/h, a ja ich nie odstawiałem na krok :x

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A poza tym to jest temat kolegi z Sliderem, a nie temat czy mój Focus jedzie 93 czy 94km/h :twisted:

Tytuł:
*

Pojazd:
to faktycznie bylł mierzony dokładnie teraz to zes dał chłopie ohh

Jeżeli nie masz znaczących powodów to nie odświeżaj starych topiców ;)

Kuba 89...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
To spytaj się Krzysztofa Ż., który mierzył prędkość na Bukowskiej Yamahy Goździka i mój. SORRY ZA OT

Tytuł:
*

Pojazd:
kurde nie bede sie z tobą kucic szkoda mi słów na ciebie nie bede sie meczyc z kims kogo nie trawie

Tytuł:
*

Pojazd:
Hmm Focus chyba masz manie predkosci :P Watpie aby Keeway na seryjnych przelozeniach (nawet na 70ccm) rozpedzil sie do ponad 100 km/h to jest raczej nierealne :roll: TO NIE JEST SKUTER SPORTOWY !! i nie byl do tego przeznaczony !

Mam takie pytanie nie prosciej by bylo kupic np Aeroxa i przerobic go , dodac owiewki Focusa(skoro sie Tobie tak podobaja:P) i bys mial najszybsza keewayoyamahe :P:P

Ech jestem ciekaw kiedy sie Tobie to znudzi :D Ten keeway przy odsprzedazy bedzie wart gora 4000 :roll: (ja bym wiecej nie dal:)
I nie chwal sie ze zostanie ktos z 10 km z tyl bo i tak Ty nie masz najszybszego sprzeta w Poznaniu, a Yamaha Aerox z sportowym wydechem obecnie objechala by Ciebie jak chce :)

Takie jest moje zdanie :roll: kazdy ma swoj swiat w ktorym zyje !! :D :D :) Najwidoczniej Focus zyje we wlasnych fantazjach :P
A te 94 km/h nie przysnily sie Tobie czasem ?? :D (bo dla mnie to troszke nierealne :/ :) ale cio tam ja sie nie znam :D

Pozdrowka i sorki za Maly :oops: OT

A jezeli chodzi o Slidera to hmm mysle ze za 4,000 (jak dobrze pojdzie 4,500) tys moglbys go upchnac :D

Pozdrawiam Wszystkich i Focus przystopuj troche z tym chwaleniem sie i osiagami...

Stage6 & Metrakit &Polini :D Matrix :P
>>>>>>Trance Music<<<<<<

>>>....:::SPEED BOYS TEAM:::....<<<<<<
=>=>=>=>=>XC-ZONE<=<=<=<=<=

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna