Dzisiaj jest 28 lut 2025, 16:33

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Siema. Byłem dziś oglądać Speeda 2 w wersji Furious.

Mam pytanie dotyczące tego wyświetlacza na kierownicy. Po odpaleniu zapaliły się na nim wszystkie kontrolki, oraz wypełniły się wszystkie liczby i wskaźnik paliwa. Myślałem że to jest takie testowe podświetlenie wszystkiego zaraz po zapaleniu. Niestety nic nie zgasło. Podczas jazdy dalej było to samo wskaźnik nie pokazywał prędkości tylko 888 tak samo przebieg, wskaźnik paliwa dalej był na full i świeciły się 4 kontrolki w rogach licznika.Gość powiedział że jest tak dla tego że padnięty jest akumulator. Mówił że jak się go naładuje to będzie ok. Spotkał się ktoś z czymś takim??? Co trzeba będzie zrobić żeby to działało???

Następne pytanie. Czy w furiousie jest jakakolwiek możliwość wskazywania temperatury ( ten Speed to LC) bo na wyświetlaczu ani na tych czterech kontrolkach nie ma niczego od temp... Widziałem że w głowicę jest wkręcony czujnik ale nie był niczym podpięty.

Kolejne pytanie. Jak w Speedzie LC wygląda seryjny cyl i głowica. Kiedyś oglądałem Speeda to były one czarne. W tym Speedzie są srebrne i nabite jest na prawej krawędzi głowicy 49 cm. Czy to jest seria???

Speed którego oglądałem jest z Francji. Rzekomo data produkcji czy rejestracji bo nie pamiętam to 1.01.2004. Gość powiedział że chyba do lipca 2004r. skutery 50cm nie miały we Francji dowodu rejestracyjnego. Jeżeli go kupię dostanę ksero faktury tego gościa i francuza, fakturę między mną a nim, oraz wpis do działalności tego handlarza. Dodatkowo Speed ma naklejoną na plastiku przed kolanami taką zieloną karteczkę (nie wiem co to jest). Dam radę to zarejestrować??? Dodam że podlegam pod WK w Tarnobrzegu. Rejestrował ktoś z mojej okolicy taki przypadek??? Bardzo mi zależy na tym Speedzie a nie chce go brać w ciemno jeżeli nie zarejestruję.

Mam nadzieję że mi pomożecie. Z góry dzięki. Pozdro :D

Polska Jazda - http://polskajazda.pl/Profil/65541

Był:
- TKR 1998r.
- RUNNER 2000r.
- SR 2001r.
- SPEEDFIGHT 2 2004r.
- RIEJU RR SM 2007r.

Obecnie:
- Szukam...

Jazda !! xD

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd: opel combo c
hmm z rejestracją możesz mieć problem, jak ja rejestrowałem potrzebowałem dowód (stary) przegląd jeśli jest sprowadzony to podatek (150zł) oraz tłumaczenie (30).

PAPIER TOALETOWY

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Podatku chyba nie będę płacił bo gość ma rejestrowaną działalność i wystawia fakture VAT. Co do tłumaczenia i przeglądu to też mówił że może od razu załatwić z adopłatą bo ma niedaleko. Zastanawiam się tylko jak jest z tym dowodem skoro do 2004 skutery 50 cm we Francji go nie miały.
Wie ktoś coś może na temat tych rzeczy o które jeszcze pytałem??? Licznik itd.

Był:
- TKR 1998r.
- RUNNER 2000r.
- SR 2001r.
- SPEEDFIGHT 2 2004r.
- RIEJU RR SM 2007r.

Obecnie:
- Szukam...

Jazda !! xD

Tytuł:
*

Pojazd:
Co do rejestracji. Sam mam speeda z 2004r. nigdy nie był rejestrowany. Bez problemu mi zarejestrowali.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Starszy dzwonił dziś do WK i powiedzieli że zarejestrują. Prawdopodobnie w piątek Speed będzie już u mnie :mrgreen: Wie ktoś coś może na temat reszty rzeczy o które pytałem???

Był:
- TKR 1998r.
- RUNNER 2000r.
- SR 2001r.
- SPEEDFIGHT 2 2004r.
- RIEJU RR SM 2007r.

Obecnie:
- Szukam...

Jazda !! xD

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]