Dzisiaj jest 21 lut 2025, 22:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Mam taki problem, posiadam Aprilie SR 70cc z silnikiem morini i jedzie maksymalnie 90km/h, próbowałem wszystkich regulacji rolkami, sprzęgłem, gaźnikiem, dyszami i jedynie zmienia się przyspieszenie, a prędkość maksymalna cały czas taka sama. Na fabrycznych częściach (nawet z pasażerem) z wydechem LeoVince ZX leciał mi 90 i na wszystkie sposoby próbowałem zwiększyć prędkość maksymalną (sportowe części) jednak nic nie udało się z tym zrobić. Ostatnio wymieniłem nawet przełożenia na sportowe i prędkość zmieniła się o 5km/h, a powinna przynajmniej o 10-15.

Aktualny Setup:
Cylinder: Airsal 70cc Racing
Wydech: Yasuni R
Gaźnik: Dellorto 21mm
Wariator: Hebo Next Generation
Sprzęgło: Polini 2G
Zawór: Stage6 NBR
Wał: Top Racing Evolution (do 18tys)
Pasek: Polini Kevlar
Przekładnia pierwotna: Malossi Primary 15/40

Aktualnie predkość wynosi 95km/h, ale to po zmianie przełożeń na takie, które powinny co najmniej dać 10-15km/h.

Zastanawiałem się już nad tym czy moduł nie jest blokowany, ale jednak żadnego sportowego nie znalazłem.

Tyle kasy już w ten skuter władowałem, a on dalej jak zaczarowany tylko 90km/h jedzie... mam nadzieje, że ktoś wie co może być tego przyczyną.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
nie no nie możliwe, żeby przełożenia czy moduł..przecież ja na swojej 50'tce 'złoty 10' leciałem - 110 licznikowego. też morini.
może pasek jest zbyt krótki?

Tytuł:
*

Pojazd:
Pasek jest dobry, kiedyś miałem za krótki i właśnie myślałem, że to przez to jedzie 90 bo nie dochodzi do końca wariatora, ale jak wstawiłem dobry pasek to nic nie zmieniło prędkość nadal ta sama. Ja po kolei różne części wymieniałem, które mogłyby być tego przyczyną, aż w końcu nie mam już czego wymieniać... Fabryczne to zostały mi kartery, korektor momentu obrotowego, wentylator wariatora i moduł.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może to moduł jest blokowany bo to dziwne ze tylko 95 leci po takim tuningu.

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=203709
damiankozba pisze:
Witam. KUPIE KARTE MOTOROWEROWĄ Prosze o kONTAKT GG 7139932 DOBRZE PŁace

Sprzedam Przełozenia sportowe wtórne Polini 61/20 do morini GG 7063101

Tytuł:
*

Pojazd:
A wie ktoś może gdzie odblokowany moduł można dostać?

Tytuł:
*

Pojazd:
A jak osiągasz ten v-max to jakie są objawy ? Traci moc ? Cały czas te same obroty, czy może jakaś 'mini' odcineczka (u mnie w Riehu nawet nie ma takie trytytyyty tylko odcina paliwo - załącza - odcina - załącza :D)

MotoRoxik pisze:
dzięki wielkie PenerCargo, widze że bardzo pomagasz na forum i za to cię cenie:wink:

Zajrzyj i oceń moje Rieju

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
szymonkopa pisze:
Może to moduł jest blokowany bo to dziwne ze tylko 95 leci po takim tuningu.

nie możliwe.. po co by ktoś wstawiał blokowany moduł ?
przecież mam moriniacza i wiem.. :roll: ludzie czytajcie wszystkie posty, zanim oddacie swoją opinię.

Lizak, a na wario możesz sprawdzić czy pasek wchodzi na samą górę ? jest to widać.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A sprawdz kompresje.

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=203709
damiankozba pisze:
Witam. KUPIE KARTE MOTOROWEROWĄ Prosze o kONTAKT GG 7139932 DOBRZE PŁace

Sprzedam Przełozenia sportowe wtórne Polini 61/20 do morini GG 7063101

Tytuł:
*

Pojazd:
Pasek dochodzi do końca, a kompresji nie mam jak sprawdzić bo skuter właśnie jest u mechanika, ale on też nie wie jaka jest tego przyczyna i sprawdza wszystkie możliwości dlaczego tak jest.
A jakie są oznaczenia na waszych modułach? Bo może właśnie to moduł jest.
Przyspieszenie ma na prawdę konkretne, ale dochodzi do tych 90/95km/h i nie chce więcej jechać. Jak będę się rozpędzać na półgazie to i tak rozpędzam do 90km, a jak dodam gaz na maksa to obroty rosną, ale już więcej nie jedzie.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
moze cos z regulacja rolki waria sprężyna centr lub sprężynki centralne

Ostatnio zmieniony 11 paź 2010, 14:39 przez kawojdi, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Niestety nie jest to wina regulacji. Już miesiące przy nim siedziałem, żeby to jakoś naprawić. Tak jak wcześniej pisałem to regulowałem go na wszystkie możliwe sposoby (rolki, sprzęgło, dysze, iglica itd.) ale zmienia się tylko przyspieszenie. Próbowałem wstawić najcięższe rolki jakie miałem to przy 80km/h jeździł jeszcze na niskich obrotach, a jak mu dałem na maksa gaz to obroty znacznie rosły, ale i tak szedł tylko do 90km/h. Tydzień temu oddałem skuter do mechanika, ale sam nie wie co jest tego przyczyną. Nawet gaźnik z 17,5mm zmieniłem na 21mm i jedynie przyspieszenie się zmieniło. Ale teraz jest podejrzenie, że to moduł może zblokowany jest.

Tak więc jeśli by ktoś mógł powiedzieć jakie oznaczenia są u was na modułach?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może masz okładziny zajechane na sprzęgle. bo tylko to chyba pozostało. może jeszcze zużyty wariator.

Tytuł:
*

Pojazd:
Okładziny na sprzęgle są jak nowe, wariator w wakacje wymieniałem... Tak samo dzwon sprzęgła też prawie nowy...

A to mógłby ktoś podać te oznaczenia na module? Bo teraz na tym mi najbardziej zależy bo praktycznie już wszystko było sprawdzane...

Jeszcze tylko właśnie muszę wyjaśnić sprawę z modułem czy przypadkiem nie jest blokowany, sprawdzić zapłon (może z nim coś jest). Zastanawiam się też czy może coś być z korektorem momentu obrotowego (bo to jedyna część w napędzie której nie wymieniałem), ale nie wiem jak to sprawdzić.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
odkręcasz sprzęgło i sprawdzasz jak ten kolektor chodzi, ale jeśli piszesz że kopa ma dobrego i wszystko ok,tylko za mała prędkość to raczej nie jest to jego wina.
Moze być jeszcze tak że jak zwiększą się te obroty , to i skuter też przyśpiesza ale licznik pokazuje tyle i koniec . Bo jak inaczej wytłumaczyć fakt że wszystko jest ok a obroty rosną i skuter na liczniku nie przyśpiesza ? :roll:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]