Dzisiaj jest 08 lut 2025, 16:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam, Chciałem się poradzic :) Bo jestem w 3 klasie gimnazjum i chciałbym już zacząc myslec o szkole po gimnazjum. Myślałem nad technikum mechanicznym Profil technik pojazdów samochodowych, lub budowlane ? Odrazu mówię że nie wiem czy pójdę na studia :) Doradźcie mi coś dajcie plusy i minusy tych zawodów. A i do lo nie chce isc poniewaz po lo nie mam żadnego zawodu i trzeba isc na studia zeby cos miec :)

Ostatnio zmieniony 13 paź 2010, 16:00 przez enzo, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dobra a poważnie ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: 5 jachtów w porcie 8 ferrari
Skąd my mamy wiedziecie jakie masz zainteresowania co? Wiadome jest że jeśli np. interesuje Cię informatyka to pójdziesz do technikum infor. a nie do zawodówy mechanika.
Napisz coś więcej

razor99 pisze:
jedyne i słuszne auto to golf w dieslu

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
No interesuje sie mechanika od 9 lat na moto smigam i lubie naprawiac :) A do zawódowki napewno nie pojde :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
To ja też się poradzę..

Wybierać technikum czy zawodówkę?

Technikum mechaniczne

lub

Zawodowa szkoła samochodowa..

Co do profili to jeszcze nie wiem.. lubię grzebać w silnikach, bawię się w to od dziecka.. jest to moje hobby.. samochody, ciężarówki, motocykle to moje życie dlatego chciałbym iść do takich szkół, później C+E+ADR'y i na cysternę, od razu mówię prymusem nie jestem.. według typiar z tej poradni psycho coś tam zdolny ale leniwy. :roll:

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: 5 jachtów w porcie 8 ferrari
To technikum samochodowe i już.

razor99 pisze:
jedyne i słuszne auto to golf w dieslu

Tytuł:
**

Pojazd:
DamianMAl pisze:
Skąd my mamy wiedziecie jakie masz zainteresowania co? Wiadome jest że jeśli np. interesuje Cię informatyka to pójdziesz do technikum infor. a nie do zawodówy mechanika.
Napisz coś więcej

Ja chodze do tech. informatycznego a mnie to w ogóle nie interesuje :roll: :twisted:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
piotrek1993 pisze:
powiem wam cos.. moze i mnie zjediecie po tym .. taka prawda :D : byłem w technikum samochodowym w pierwszej klasie i na koniec roku warunkowo wystawili mi 2 z kolku przedmiotów i musiałame iśc do zawodówki albo innej szkoły.. jasne ze zawodóka.. mam praktyki na prywatnym warsztacie.. umiem juz dośc duzo jak na 2 miechy nauki w arsztacie. co dnia widze sie z kumplami z byłej klasy (technikum sam.) wiecie co robią na praktykach? układaja kostke pod sklepem, maluja płoty , i czasem os spawaja.. po szkole zawodowej masz opanowany zawód (jeśli masz chęci do tego a nie tylko łazisz bo musisz) i nawet mój szef mówi ze po zawodówce to do warsztatu każdego cie wezma a po technikum to najwyżej w zakaldzie u wujka swojego mozna robić :D. po szkole zawodowej robisz technikum zaoczne i mozesz otwierac swój zakład pracy (ja tak mam w planach) mama ma do mnie żal ze opuściłem technikum ale nie dawąłem rady bo matma mnie cisnęła a bez niej ani rusz.. a teraz? nie mam ani jednej oceny poniżej 3+. także nie zbywajcie sie tym ze to zawodóka tylko myślcie o tym co bedziecie robic.. pzdr:)

moje wyrazy szacunku dla Ciebie bo zgadzam się z tobą w 100% (chodzi mi o to że po zawodówce od razu robote masz i znasz sie na rzeczy )

Sprzedam wszyskie części do NRG P/G !!!!
"nie bądź taki prędki, uważaj na dętki :lol:"
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
enzo, Po budowlance technikum, masz zbyt ogólną wiedzę i ciężko będzie z porządną robotą. Na pewno szybciej znajdziesz robotę po tech. poj. sam., ale nie wiadomo jak z płacą.

radzzzo6 pisze:

moje wyrazy szacunku dla Ciebie bo zgadzam się z tobą w 100% (chodzi mi o to że po zawodówce od razu robote masz i znasz sie na rzeczy )

I robisz za najniższą krajową 1000 zł a prawdopodobieństwo znalezienia pracy w mniejszych miastach - wręcz nie możliwa :roll: Zapierdzielasz jak wół i babrasz się w smarze, w dodatku na początku będąc pomiatanym w warsztacie .. Pff .. nic ciekawego

Zresztą, jak koledzy z Twojej klasy, którymi chodziłeś do tech mogą mieć praktyki? Praktyki są w 3 albo 4 klasie i tylko przez 4 miesiące bodajże :) Więc nie możliwe jest żebyś chodził z nimi na praktyki :D

Ja poszedłem do tech. informatycznego .. Wyżej na pewno idę; policjant itp, informatyk, budowlanka. :wink: Po technikum robię oczywiście zaoczne studia, bo w tyg będę na nie zarabiać.

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Ostatnio zmieniony 12 paź 2010, 23:17 przez JawoR, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam . Ja jestem w drugiej gimnazjum i swoja przyszlosc wiaze z wojskiem . Chce isc do
liceum o profilu służby mundurowe :D pozniej chce isc na studia no i mam 2 szkoły do wyboru :
- WAT ( Wojskowa Akademia Techniczna ) lecz tam raczej sie nie dostane . Abym tam sie dostal mature musze zdac na 88% wiec to raczej nie mozliwe ....
- Wyższa Szkoła Oficerska Sił Powietrznych w Dęblinie . Tam mam wieksze szanse niz na Wacie :P lecz abym sie do jakiejkolwiek szkoly dostal musze sie starac i jeszcze raz starac !
Moim zainteresowaniem jest oczywiscie motoryzacja lecz takze wojsko , sily powietrze czy morskie :P przez 3 lata bawilem sie w ASG i Paintball wiec doczynienia z bronia mialem :D
Jest to moje marzenie zeby skonczyc studia w ktorejs z tych szkol i mam nadzieje ze tak sie stanie. Moze niektorzy mnie z tego faktu wysmieja ale taka jest prawda . :wink:
Enzo : to twoje zycie wiec musisz sie dobrze zastanowic . :D z tym jest zwiazana twoja przyszlosc . Mozesz byc znanym mechanikiem lub mechanikiem ktory ma mniej :P :shock: ale zycze ci zebyc byl tym lepszym i zebys nie zalowal wybory ! :D

Ostatnio zmieniony 13 paź 2010, 10:41 przez 3BiT, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja zresztą poszedłem do zawodoki o profilu mechanik samochodowy moglem isc do technikum ale uznalem ze sie tam nic nie naucze bo jak piotrek napisal na praktykach maluje się płoty,układa kostki i odsnieża snieg w zime ,w zawodowce zdobedzie się wiecej wiedzy praktycznej niz w technikum takie moje zdanie zalezy tez od szkoły

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja tak samo jestem w zasadniczej i to sobie cenie chociaż bez większych problemów mogłem iść do technikum tylko poco ? wyjde po 4 latach z technikum i guzik umiem . A zawodówka to zawsze praktyki w warsztacie nowe doświadczenia . w zs nie ma tylu przedmiotów i jest mniej godzin ale za to praktyki mamy dużo .

http://www.polskajazda.pl/Profil,Italje ... ster/54034

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sam jestem w technikum, drugi rok. Bynajmniej wychodzisz z papierem technika. Idąc dalej tym tropem mało kto po technikum nie idzie na studia. A potem nie układa płytki i maluje płoty tylko ma pod sobą ludzi, taki jak TY którzy są po zawodówce. I tym miłym akcentem zachęcam do pójścia do technikum :>

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
Domestos pisze:
Sam jestem w technikum, drugi rok. Bynajmniej wychodzisz z papierem technika. Idąc dalej tym tropem mało kto po technikum nie idzie na studia. A potem nie układa płytki i maluje płoty tylko ma pod sobą ludzi, taki jak TY którzy są po zawodówce. I tym miłym akcentem zachęcam do pójścia do technikum :>

Dokładnie, a później leje ciepłym moczem na wszystkich majstrów po zawodówce :mrgreen:

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mi by było wstyd trochę iść do zawodówki, zreszta i tak trzeba sie dłużej uczyc jak chcesz miec maturę bo zawodówka 3 lata i w lata technikum wychodzi 5 i masz to samo co po technikum tylko wiedze praktyczna wieksza MOŻE, mi się wydaje że w czasach teraźniejszych się bardziej głową zarabia niż rękoma. Praktyki zawsze sie można nauczyc pozniej, przecież przez całe życie sie bd uczył praktyki więc chyba do technikum pojde :)

Ostatnio zmieniony 13 paź 2010, 16:10 przez enzo, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Domestos pisze:

Ehh tylko , że dziś ludzie po studiach to roboty nie mają albo robią w kinie jako kasier za grosze takie są dzisiejsze realia . No i co Ci papierek da ? Że nic nie umiesz ? A po zasadniczej masz czeladnika . z tym przykładem mnie rozwaliłeś za dużo osób chce siedzieć na stołkach a tak nie ma i nie będzie przynajmniej w Polsce .
enzo pisze:
wieksza MOŻE
nie może tylko na pewno .

http://www.polskajazda.pl/Profil,Italje ... ster/54034

Obrazek

"Twoja racja mój spokój"

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja jestem w zawodówce ;] mechanik samochodowy 1 klasa

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja dla odmiany jestem w 1 kl. LO, na profilu mat-fiz i według mnie to było najlepsze wyjście, bo tylko 3 lata i później na studia dzienne(jak się dostanę) :D Rozważałem technikum, ale szkoda mi tego jednego roku, niby miałbym ten zawód, ale i tak chcę iść na studia więc co za różnica :) Na kierunek studiów prawdopodobnie wybiorę chemię, ale może mi się coś zmieni :) Generalnie najlepsze wybory dla mnie to Technikum lub Liceum :)

Peugeot JetForce R-Cup

Ostatnio zmieniony 13 paź 2010, 17:20 przez TheDyszka, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
vrathe pisze:
ja jestem w zawodówce ;] mechanik samochodowy 1 klasa

a gdzie chodzisz???

Sprzedam wszyskie części do NRG P/G !!!!
"nie bądź taki prędki, uważaj na dętki :lol:"
Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna