Dzisiaj jest 18 sie 2025, 8:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: nissan
Mój setup to Sprzęgło Stage6 Torque Control MKII, Minarelli Wariator Stage6 Sport Pro Dzwon sprzęgła Tec Wingbell d.107m Cylinder MOTOFORCE 50cc [Alu-NiKaSil]- Minarelli hor LC Wydech Yasuni R Minarelli leżące

Chce żeby dobrze ciągnął pod górę i szybko ruszał z miejsca. Więc najpierw tłok gdy go dotarłem po 500km założyłem sprzęgło wriator wydech i tak rolki 5 gram sprężyna stage6 czarna medium i białe sprężynk a i dodam że wydech odblokoway całkowicie.

Efekt duży v-max pod góre 2% idzie ponad 70km/h licznikowe ale powoli rusza dopiero od 10km/h rusza ale nie za szybko.

Więc stawiłem lżejsze rolki 3,5 g efekt pod góre 9% idzie 25km a na 5 g szedł 32km

Potem założyłem do rolek 3,5g sprężynki czerwone efekt wchodzi na wysze obroty skuter ale nie chce zbytnio ruszać lepiej na białych

Więc sie was pytam co mam zrobić żeby szybko ruszał i był mocny?

A jescze jedno pytanie kto by mi go ustawił? zapłace. Mieszkam w powiecie limanowskim. Aha był bym zapomniał gaźnik był regulowany i nowa dysza była wstawiana ale nie wiem jaka .

Prosze pomocy

Znaki interpunkcyjne. / Banakil

Ostatnio zmieniony 19 paź 2010, 18:19 przez capekpl1, łącznie zmieniany 2 razy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja spróbowałbym z rolkami z przedziału 4-4,5g i do tego te sprężynki czerwone które masz...Mogę się mylić więc poczekaj jeszcze na radę kolegów :roll:
Ps: widzę że nawet blisko siebie mieszkamy :mrgreen:

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

lukas9409 dzięki . A może jest ktoś inny na forum oprócz lukas9409 Niech ktoś inny sie wypowie

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

widze że nikt nie chce pomóc

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie da się na odległość tego ocenić. Po pierwsze trzeba by wyregulować dobrze gaźnik, bo szczerze wątpię, żeby ktoś to zrobił za pomocą jednej dyszy :roll:
A po drugie to co już wspominałem, takie rzeczy najlepiej robi się osobiście, bo dokładnie opisać zachowania silnika się nie da.

Jedynym wyjściem jest dokupić jeszcze kilka innych sprężyn centralnych, inny zestaw rolek, i próbować na wszystkie sposoby (zakładając, że gaźnik byłby perfekcyjnie ustawiony).

http://www.bikepics.com/members/fornal/
"Słuchajcie no, trzeba uspokoić dziadostwo..."
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
**

Pojazd:
FoRnaL pisze:
Po pierwsze trzeba by wyregulować dobrze gaźnik, bo szczerze wątpię, żeby ktoś to zrobił za pomocą jednej dyszy :roll:

popieram w 100%, sam regulowałem dość sporo gaźników i zawsze trochę czasu trzeba było nad tym spędzić, nigdy mi nie wyszło żeby włożyć tylko dyszę i było by o.k, zawsze 2-3 dysze musiałem wkładać i dopiero było dobrze :wink:
najlepiej sprawdź kolor świecy, powinien być brązowawy (tzw. kawa z mlekiem)
FoRnaL pisze:
Jedynym wyjściem jest dokupić jeszcze kilka innych sprężyn centralnych, inny zestaw rolek, i próbować na wszystkie sposoby (zakładając, że gaźnik byłby perfekcyjnie ustawiony).

x2 :wink:

był racing jest morini lc Full seria :) vmax licznikowy 90km/h

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

tylko że ja tego gaźnika nie ustawiałe sam nie umiem dałe do takiego warsztatu ale oni tylko dysze wymienili Kto by mi to wyrególował kto miszka blisko limanowwej?

Ostatnio zmieniony 19 paź 2010, 18:15 przez capekpl1, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]