Dzisiaj jest 12 lut 2025, 23:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
jarek337 pisze:
już tak się wywyższasz i chcesz sie dowartościować przez internet to Ci powiem

Tu nie chodzi o to kto komu większe doklej dekolt, tylko aby jakiś człowiek może dzięki naszej pomocy, ukierunkował swoją przyszłość. :D

enzo pisze:
czy w technikum można na praktyki samemu wybrać zakład czy musze mieć je w szkole ?

U mnie jest tak że praktyki masz na zakładzie ale nie ma możliwości załatwienia sobie samemu.

Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
JawoR pisze:
Ey, zresztą ja jestem ciekawy co maciek0996, w wieku 14 lat mógł wymyśleć, żeby zarobić tyle kasy w tak krótkim czasie .. :P :wink:

Nie nie będzie to sklep z dopalaczami. Już mam wszystko obliczone potrzebne mi będzie około 10tys zł na start. wiem, że nie wierzycie, bo nie macie od siebie ambicji. Rodzice mi nic na temat mojej przyszłości nie mówią tylko sam o wszystkim decyduje. Rodzice, a właściwie mama w razie czego mi pomagają. 5 lat mówisz krótki czas? Spokojnie jak dobrze pójdzie to tyle będe miał. firma na prawde ta co chce założyć jest dobrym pomysłem i już wszystko oblukałem jak to ma być. Czekam teraz tylko do 18 żeby móc firme własną założyć. I nie mam zamiaru żadnych dopalaczy stosować, bo pewnie je do tamtego czasu zabronia tylko 100% legal. poza tym na dopalaczach za mało kasy da rade zgarnąć :lol:

P.S wiem, że teraz myślicie że głupi 14-latek co on wie o życiu, ale naprawde wiek nic nie ma tu do rzeczy i zobaczycie, że imię Maciek Mazurek będzie niedługo znane. :wink: I to tyle odemnie :<

Jurek

Ostatnio zmieniony 15 paź 2010, 16:28 przez maciek0996, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zajmiesz się hodowlą jedwabników ?

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17337054

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
maciek0996 pisze:
Maciek Mazurek

Z tym nazwiskiem możesz wypiekać placki o dźwięcznej nazwie Mazurki i sprzedawać je.

maciek0996 pisze:
bo ojciec to ptak

Szanuj ojca swego jedynego!

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Powiem tak konczę właśnie 3 LO profil dziennikarsko polonistyczny no i jakbym miał wybierać drugi raz wybrałbym tak samo. Zawodówka jest totalnie bez sensu to jest marnacja 2-3 lat nauki. Technikum dla mnie odpadalo bo tak na rawde to technikum jest najcięższą szkołą średnią i co mi z zawodu? Jak w dzisiejszych czasach i tak i tak trzeba studiować jak chce sioe gdzies zajsc.

ad praktyk kolego który jyuz tram pisał coś ze w technikum malują płoty, nie prawda właśnie zazwyczaj w zawodówkach na pierwszym roku jak pojdziesz gdzies do zakldau zalatwisz sobie praktyki nie pozwaalają ci sie doktnąc do silnika mimo ze biorą za ciebie (10 tys miesiecznie), tylko myjesz kanał lub podajesz klucze wiem bo kolega moj tak mial dopiero w drugim roku cos tam cie nauczą. Jeszcze grsza sprawa jak masz praktyki w szkole tam leją na to czego cie naucza ważna jest obecnośc i tyle.

Pozdro.

do autora tematu

Wybieraj LO ogolne jak jeszcze nie wiesz co chcesz w zyciu robić bo pod koniec technikum i tak i tak zechce ci sie isc na studia trakie czasy.

Tytuł:
*

Pojazd:
Dokładnie, ja w sumie nadal nie wiem co chce robić, jestem w LO , zero nauki, zero przygotowania do dalszej edukacji/pracy. Jakbym miał jeszcze raz wybierać, poszedł bym do technikum ;)

MotoRoxik pisze:
dzięki wielkie PenerCargo, widze że bardzo pomagasz na forum i za to cię cenie:wink:

Zajrzyj i oceń moje Rieju

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja wiem co chce robic w zyciu :) Albo bd na warsztacie samochodowym lub cos zwiazanego z mechanika samochodowa lub na koparkach itp.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja wam coś powiem. Wybieram się teraz do najlepszego Liceum w moim mieście i jednego z lepszych w Polsce. Profil klasy hum-prawna. Potem na studia prawnicze , aplikacje notarialna juz mam załatwioną i kasa sama wpada do portfela. A wy po zawodówkach będziecie mogli mi opony w mercedesie wymieniać :cool:
Bez urazy dla nikogo ale jak słucham takich opowieści że po zawodówce będziecie mieć prace oh i ah i że po liceum nic niema to aż żal. Będziecie robić w warsztacie/piekarni...
za 1000zł albo na zasiłku. A na start żeby założyć warsztat to trzeba mieć z 50 tys. zł.
Najlepiej iść do technikum / liceum i się potem dalej kształcić to jest przyszłość . Aczkolwiek ludzie po zawodówkach są równie potrzebni.

Jak ruc*ać to księżniczki, jak jeździć to Yamahą ;))

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dominik2604, ostatnie zdanie jest najbardziej sensowne, ze ludzie po zawodowkach tez sa potrzebni ;). Dawniej bardziej sie oplacalo isc do zawodowki niz teraz, wezmy za przyklad mojego tate, ukonczyl zawodowke mechaniczna na profilu mechanik samochodowy, wie bardzoo duzo z praktyki i z terii zawsze mi tlumaczy jak dzialaja np wtryski jednopunktowe itp. Potem ukonczyl technikum doksztalcajace i ma wyksztalcenie srednie. Ale teraz i tak pracuje w budowlance (luksusowe wykonczenia pomieszczen) i zarabia srednio 5-7k zl na miesiac. A teraz po zawodowce i tak nie znajdziesz dobrze platnej roboty. Ja jestem za technikum bo jest tak po srodku, mam zawod czyli tak jakbym ukonczyl zawodowke, ale mam tez wiedze na poziomie liceum. I technikum wybalem tez dlatego ze nie wiem czy magistra bede robil czy nie (ale na 80% bede robil ;), potem praca za granica, chyba ze sie sytuacja w pl zmieni to w polsce ;) :twisted: :twisted:

Obrazek

Ku pamięci [*]
Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Dominik2604 pisze:
Ja wam coś powiem. Wybieram się teraz do najlepszego Liceum w moim mieście i jednego z lepszych w Polsce. Profil klasy hum-prawna. Potem na studia prawnicze , aplikacje notarialna juz mam załatwioną i kasa sama wpada do portfela. A wy po zawodówkach będziecie mogli mi opony w mercedesie wymieniać :cool:
Bez urazy dla nikogo ale jak słucham takich opowieści że po zawodówce będziecie mieć prace oh i ah i że po liceum nic niema to aż żal. Będziecie robić w warsztacie/piekarni...
za 1000zł albo na zasiłku. A na start żeby założyć warsztat to trzeba mieć z 50 tys. zł.
Najlepiej iść do technikum / liceum i się potem dalej kształcić to jest przyszłość . Aczkolwiek ludzie po zawodówkach są równie potrzebni.

O haha koles rozwaliłeś mnie. Marzenia to ty masz, daj ci boże żebyś je zrealizował. Koncze LO właśnie i również wybieram sie na prawo ale jestem świadomy tego jak ciężki jest to kierunek. Baardzo dobrze że masz już załatwioną aplikacje (również mam bo gdyby nie nawet bym sie nie decydował bo strasznie trudno o aplikacje) ale co ci z tej aplikacji jak możesz sie nie sprawdzić w zawodzie? Pomyśl nad tym bo widze że plany masz ambitne.

Co do twej twojej szkoły średniej jednej z najlepszych w polsce to powiedz mi chodzi ci o LO im Stanisława Dubois?

Ostatnio zmieniony 17 paź 2010, 10:37 przez apekapek2, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zgadza się , i też sobie zdaję sprawę z tego że nie jest łatwo.
A mój post nie miał na celu nikogo urazić czy też się wychwalać , można go uznać za pewien pogląd na sprawę. Chciałem uświadomić was że po zawodówce świata nie zwojujecie, a po liceum i studiach to bardzo prawdopodobne, zawodówka ma sens jak np. ojciec ma warsztat czy też inne tego typu przedsiębiorstwo.
I powtarzam jeszcze raz nie bierzcie tego tak do siebie bo tacy ludzie są też potrzebni tylko że korzystniej jest mieć studia , ciepły gabinet ...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Given, bardzo słusznie prawi :idea:
Czasy się zmieniły.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
vrathe pisze:
nie jesteś z krk to nie bedziesz wiedział ;] zsm nr. 2

mówiłeś coś że nie bd wiedział....
hehe
PS:słyszałem że masz bale wybite
pozdro od Pawła :)

Sprzedam wszyskie części do NRG P/G !!!!
"nie bądź taki prędki, uważaj na dętki :lol:"
Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3