Dzisiaj jest 09 sie 2025, 18:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam Wszystkich : )

Mam pewien problem zatarłem seryny cylinder i jako zamiennik kupiłem airsal 50 sport alu jak go zakładałem to miałem problem ponieważ jak założyłem tłok razem z stworzeniem za korbowód to chodził on na boki i nie wiedziałem czy tak ma być, złożyłem wszystko chce wkręcić świece a tu następny problem gwint 14mm a więc kupiłem odpowiednią świece odpaliłem dałem mu pochodzić chwile aby się zagrzał lecz okazało się że cały czas coś stukało i wychodziło na to że to z karteru wszystko posprawdzałem aby się upewnić czy to nie co innego rozebrałem cylinder i załamka już widać na cylindrze że chciał się przecierać takie cienkie 3 paski na szczęście w ogóle nie wyczuwalne pod palcem i teraz pytanie jak sobie z tym poradzić rozumiem że łożysko igiełkowe nie jest dobre ? jakie kupić składny był na oryginalnym łożysku dodam że wał nie ma żadnych luzów minimalne na bok lecz to normalne

a może to winna czego innego co o tym myślicie ?
cylinder kosztował 670zł za 50 to dużo i nie chce aby się zatarł
bardzo proszę o pomoc dzięki !

Link do filmu jak chodzi tłok na korbowodzie

http://www.youtube.com/watch?v=8wIr9z4kE1g

Ostatnio zmieniony 26 paź 2010, 19:58 przez konopia89, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
luz na boki mozesz miec nie moze byc jedynie luzu w gore i w dol. jak go odpaliles to dolales mu oleju do benzyny ? Widze ze filtr oleju jest pusty wiec o co chodzi ?

-Polini For Race 70
-wał Top Racing Evolution NG
-wydech LeoVince Hand Made 70
-wario Polini Speed Control
-sprzęgło Modyfikowana Seria
-filtr Malossi, Dellorto 19mm

Tytuł:
*

Pojazd:
tak dolałem mu oleju do benzyny dodatkowo ma smarowanie z pompki a ten filtr który widzisz to jest od paliwa a nie od oleju dla tego jest pusty
jakieś pomysły czemu tak się może dziać ? nie wiem czy mam skręcać bo znowu się okaże że coś będzie stukało dodał że mam całkowicie rozregulowany gaznik to znaczy tylko obroty bo w seryjnym gazniku jakim jest Gurthner 12mm nie da się regulować skadu mieszanki tylko same obroty a nawet nie zdążyłem bo skuter się nie zagrzał
co może mieć wpływ na to stukanie ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
o w seryjnym gazniku jakim jest Gurthner 12mm nie da się regulować skadu mieszanki tylko same obroty

Jak sie nie da jak sie da. Wystarczy naciac srubke.

Moja maszyna:

SpEeDfIgHt 2 Led R-CUP Full-Sport DR 70ccm EVO

Zobacz go !!!

Tytuł:
*

Pojazd:
Tak masz racje ale po co to robić ? jeśli tam nic nie dotykałem tylko obroty są rozregulowane w ogóle to ni jak ma się do mojego problemu hmm moze masz jakiś pomysł czego to może być wina nie wiem czy mam składać silnik bo znowu okaże się że to to lub co najgorsze jeszcze się zatrze

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]