Dzisiaj jest 26 lis 2024, 7:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam pytanie czy wiecie co to może być:
mam oem moduł co no nie i jak założe jakiś odblokowany moduł z alegro to mi wypala bezpiecznik 10 amperowy. dokładnie zaraz po włączeniu zasilania dioda od zasilania przygasa i po bezpieczniku. czego to może być wina ? Mam skuter chiński Kingway Blackhorse 4T.

Mam jeszcze jedno pytanie:
Jak mam skutera na stopce to jak mu przygazuje to obroty od 2-5 tys. lecą w niecałą sekunde, problem zaczyna się bo pomiędzy 5-5.5 tys obrotów bo silnik przez chwile przygasa i po chwili w niecałe 3 sekundy obroty idą 6-11.5 tys.Czego może być wina ?
Ten problem pojawia się w czsie jazdy jak jade 60 licznikowego to obroty są w tej granicy 5-5.5 tys. i ma problem przekroczyć. Z górki prędkość ponad 90 według GPS'a.Czy to może być wina modułu(blokady mam pościągane z gażnika + jego regulacja z większą dyszą , wariator,krućciec ssący i tyle) .

Proszę o rade

Skuter Kingway Blackhorse 4T

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Stalker
Cześć,

Właśnie męczymy temat tego pojazdu i modułu do niego.

Większość modułów sprzedawanych to moduły CDI AC - moduł zapłonowy pobiera przemienny prąd bezpośrednio z osobnego uzwojenia umieszczonego w alternatorze.

Oryginalny moduł w Twoim pojeździe jest prawdopodobnie typu DC, więc większość dostępnych w sklepach nie będzie działać.

Aby sprawdzić typ modułu w Twoim pojeździe (AC lub DC) należy wykonać próbę rozruchu nożnego po odłączeniu akumulatora.
- Typ AC pozwala uruchomić silnik bez akumulatora.
- Typ DC nie pozwoli uruchomić silnika bez akumulatora.

Próby należy dokonać na sprawnym, oryginalnym module.

Typu DC znalazłem w Kymco, ale nie wiem, czy DC z Kymco będzie pasował do Kingwaya.

Sklep internetowy z częściami i akcesoriami do skuterów / motorowerów / motocykli
WWW.SKLEP.MIELOCH.PL

Szukasz części oryginalnych Aprilia / Derbi / Gilera / MBK / Peugeot / Piaggio / Vespa?
Jeżeli tak napisz na oe@mieloch.pl !

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]