Cześć, mam pytanie, może trochę nooberskie i w stylu nowych użytkowników mielocha

Zamierzam kupić gaźnik 19 mm , prosty króciec, być może sportową wkładkę do filtra powietrza i zawór. Co mogą mi dać takie zmiany

Widoczną poprawę dynamiki i przyśpieszenia. A no i pomóżcie w wyborze takich części -
Zwór, myślę, że warto kupić nowy.
Hebo II
czy
Tec Racing
Różnica w cenie 70 zł , którą mogę zainwestować np. w prosty króciec (bo kasą nie sram

)
Króciec, też nowy - różnie to bywa, przynajmniej wiem, że nie ma żadnej perforacji
Tec - zwykły króciec, czy on jest prosty ?
Top Racing, fajne ułatwienie - dla gaźników od 17,5mm do 21mm , mocowanie na wcisk i nie na wcisk
Gaźnik - cóż, pozostaje tylko wybrać, jaki - phbn, phbg ? Mam ręczne ssanie na linkę, śruby regulacyjne z prawej strony (stojąc za motorkiem). Ogrzewania gaźnika nie potrzebuje - więc jaki ? Rozmiar, 19 mm - 17,5 może okazać się za mały do moich późniejszych modyfikacji. (czym one się tak naprawdę różnią ?) Tu już kupię używkę, bo aż takiej to różnicy nie robi - chyba, że w cenie. Mogę też mieć 21 mm od Malossiego - ale czy to się opłaci do serii narazie ?
Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.
Jak już czytacie, to pomóżcie - dałem ten temat do Minarelli i nikt nie chce nic pomóc

Więc skasowałem i wróciłem tutaj.
Cytat: