Dzisiaj jest 28 lut 2025, 11:23

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
witam. zamierzam rozciąć seryjny tłumik od vivki bo coś tam w środku lata i jak skuter chodzi to taki dziwny dźwięk z tłumika jest. no więc do rzeczy. czy robiliście już taki zabieg? zamierzam rozciąć tak jak jest na tym zdjęciu Obrazek. czy w vivce da się tak zrobić? czy później mogę to migomatem zespawać? i jeszcze jedno pytanko: żeby ściągnąć tłumik to muszę cały silnik rozkręcać z ramy czy da się to inaczej zrobić?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Przylacze sie bo w seryjnym tlumiku w speedzie tez mi cos lata i gwizdze:)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
normalnie odkręcasz tłumnik z okna wydechowego od cylindra nie trzeba żadnego silnika wykręcać.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
a powiedzcie czy taki zabieg jest realny?? żeby to wszystko potem działało ;]

Tytuł:
**

Pojazd:
Jeżeli dobrze wytniesz, później z głową pospawasz to czemu byłoby to niewykonalne? :)

[center]Moje bp:
http://bikepics.com/members/nos2000kowroz/[/center]

Tytuł:
*

Pojazd:
Jest to w 100% wykonalne wiem, bo sam coś takiego robiłem. Po zaspawaniu jest jak prosto z fabryki :cool:

Był SPEEDFIGHT2 teraz mam 2, ale dwa klasyki: WSK 125 i UAZ469b

A i B zdane za pierwszym podejściem i za jednym zamachem

Skuter spali tyle, ile mu wlejesz;)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ok. no bo coś tam w środku lata. i nie wiem czy to jest powodem dziwnych dźwięków silnika. http://www.youtube.com/watch?v=H6kbf4DavSY tutaj jest filmik z tymi dźwiękami. od 10 sekundy na filmie jest jeszcze inny dźwięk który mnie niepokoi i szybko wyłączyłem skuter. te dźwięki wychodzą ze strony tłumika ale nie jestem pewien czy to jest ten wiatraczek (chyba magneto) czy tłumik. jak myślicie to że coś tam lata może być przyczyną tych dźwięków?
no i skuter na wolnych obrotach chodzi a jak chce ruszyć i daję gazu to trochę ruszy i nagle zgaśnie i nie mogę odpalić. czy to możliwe że w tym tłumiku coś się przytyka?

Ostatnio zmieniony 10 lis 2010, 21:37 przez kamyl, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Ten dzwiek wyadaje mi sie jakby ci w silniku nawalało takie stukanie odpal go bez wydechu na chwile i bedziesz wiedzial.
Wydaje mi sie jakby ci wal w pizdu sie sypał mzoe to lozyska albo na korbowodzie ma luz.
Lepiej zeby sie okazal wydech bo male koszty i mniej roboty Pozdro

Zenith :D

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak dam gazu to ten dźwięk znika. kurde co może być z tym wałem :( przecież wszystko dobrze złożyłem po wymianie cylka. a jeszcze jedno. bo zalewa go chyba bo gdy daję gazu to gaśnie ;/ jak wykręcę świecę to jest czarna i mokra. jak ustawić gaźnik żeby było dobrze? może oleju jest za dużo? daję 10 ml oleju na 1 litr benzyny plus dozownik.

Ostatnio zmieniony 11 lis 2010, 14:22 przez kamyl, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Moze za duzo oleju dostawac i dlatego po juz pewnei wiecej km zrobiles i cyl potrzebuje mniej oleju i teraz ma go zaduzo a na poczatku jest duze tarcie i oleju potrzebowal
Hmm moze talerz wariatora ja mialem w morini ttak ze latalo to smigelko na talerzu waria moze i ty masz luzno albo slynna kopka w w peugeocie tez taki dzwiek wydawac moze

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
jednak to nie olej. dałem mniejszą dawkę nie widzę żadnej poprawy. nie wiem co się dzieje z tym skuterem. odpalę pochodzi na wolnych obrotach i po rozgrzaniu chcę jechać no więc daję gazu wejdzie troszeczkę na obroty i nagle spada i gaśnie. później nie mogę go odpalić. nie wiem czy go zalewa czy co ;/ czasami coś strzeli z tłumika. czasami też kopka się blokuje. jednym zdaniem przed wymianą cylka skuter był słaby bo miał małą kompresję. po wymianie przez 40 km chodziło wszystko git no i zaczęły się problemy: strzelanie z tłumika, gaśnięcie, kopka się blokuje.

Tytuł:
*

Pojazd:
Regulowales gaznik?Bo moze byc tak ze inna mieszanke potrzebuje wiecej lub mniej paliwa lub odwrotnie a gaznik czyszczony bo bez tego to ani rusz.
Najpier wyczysc gaznik i filtr powietrza.
Masz filtr paliwa?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
gaźnik był czyszczony. próbowałem regulować tą śrubką od mieszanki ale nie przyniosło to żadnej różnicy. filtr powietrza przeczyszczę ale wątpię żeby aż tak to miało wpływ. czyszczony był jakieś 500 km temu. co to filtra paliwa to chyba nie mam. tzn jest kranik podciśnieniowy i tyle. może coś tam w środku jest ale żadnego innego filtra nie widziałem ;]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ]