Dzisiaj jest 04 mar 2025, 15:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam!
Na początek chciałbym wszystkich przywitać, gdyż jestem nowy na forum :)

Wyjaśnię teraz mój problem:
Posiadam keeway-a X-ray-a, całkowita seria oprócz innej końcówki wydechu(pełen przelot). Mam w nim gaźnik bodajrze 14 mm (ten orginalny keewayowski z napisem leader) i mam okazję kupić gaźnik od piaggo 17,5 z dzwigienką ssania(przerobiony automat, nie przeszkadza mi to). Dostałem go na próbę, żeby założyć i zobaczyć jak działa, no i właśnie nie działa, pytanie tylko dlaczego? W orginale jest dysza 95, w gaźniku od piaggo 70. Próbowałem różnych ustawień iglicy, za każdym razem od dołu ciągnie dobrze, a na wysokich zamula, jest takie buuuu i strzela z wydechu(3 cm niebieski płomień z końcówki). Wolne obroty trzyma, jak mu ustawie 1000 obrotów, to będzie trzymał cały czas. Jak wkręcę dyszę od składu mieszanki(powietrza) do końca to nawet przyspiesza, ale na 3 biegu już przerywa cały czas. Co może być przyczyną? Dostaje za dużo powietrza/benzyny? Podciśnienie oczywiście zatkane. Pomóżcie :)

Pozdrawiam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
jaki masz kolor świecy?

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=584288#584288 <<< HM CRE 70 SIX
Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Czarny. Nie kawa z mlekiem tak jak powinno być. A czy może tak być od takiego baaardzo taniego mixola? Bo ostatnio spieszyłem się bardzo i zalałem troszkę mineralnego bez dodatków uszlachetniających :ups: Zazwyczaj castrola leje mineralnego, takiego czerwonego, ale teraz nie miałęm go pod ręką :)

Tytuł:

Pojazd:
nie to nie wina oleju , poprostu regulacja gaznika ( rozne dysze ) i skład mieszanki śrubkami

Tytuł:
*

Pojazd:
A co myślicie, żeby kupić z allegro gaźnik teca? Bo ten mam na próbę, oddam i nie było sprawy. Ten tec: http://allegro.pl/gaznik-tec-eco-phbn-1 ... 66299.html . Podejdzie do minarelli am6 bez przeróbek? Bo z tym dellorto z piaggo jest dość dużo przeróbek, a do dysz nie mam za bardzo dostępu, a wydawać dość dużo pieniędzy za dysze to też mi się nie widzi. Wywnioskowałem, że do 17,5 powinna być dysza co najmniej 80. Do gaźnika orginalnego od am 6 bym dysze taką zdobył, ale do tego dellorto nie ma szans... Więc doradźcie, co wziąść?

Pozdrawiam :)

Tytuł:

Pojazd:
mi dzis własnie przyszedł ten gaznik do am6 wykonanie oki jeszcze nie montowałem ale i tak musisz kupic pare dysz róznych rozmiaów zeby dobrze wyregulowac goa ten gaznik podejdzie na 100% jest nawet obiek cieczy chłodzącej wiec wszystko oki ja mam wypolerowanego jeszcze go załozył bym ale nie mam filtra powietrza na 38mm bo mam orginał na 58mm

RS'ka na Full Sporcie Airsal 70cc Zapraszam!!
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=89475

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ]