Dzisiaj jest 28 lut 2025, 23:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
siema mam dziwny problem z sendą ostatnio stała na stojaku pionowo ze 2 dni. (zdjete było koło). jak poskładałem to chcialem odpalić i nic... kopalem z 10 minut patrzylem czy jest iskra i tak dalej ale nic. no to na pych spróbowałem przepchnąłem na dwojce ze 3 metry i poszla odrazu. zgasilem po sekundzie i z kopniaka sprawdzilem - zapaliła. wszystko jak przedtem. ale teraz nie pali z kopa nawet po 20 minutach kopania. jakby paliwo wysychalo w przewodach i gaźniku. zero reakcji. na pych szła. i potem z kopa. ale teraz to już w ogóle nie ma opcji mogę pchać kilometr i nic. nie pali w żaden sposób. gaźnika nie ruszałem nigdy. filtr czyszczony regularnie gaźnik w wakacje regulowany i czyszczony w serwisie. jeździała zawsze paliła z ręki nawet po 2 tygodniach stania a teraz nic a nic. co mam zrobić?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**

Pojazd:
Jak nie zalewa ci świecy to zobacz do zaworu membranowego i wyczyść gaźnik ..

Obrazek

WWW.SENDA.PL

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
problem rozwiązany świeca nawaliła bo iskra była słaba i dookoła elektrody. wkręciłem na szybko pierwszą lepszą (z krótkim gwintem xD) i odrazu zapaliła. teraz kupie chyba Championke n2c z dlugim może spisze sie lepiej niż ngk która padła po 300km ;(

Tytuł:
**

Pojazd:
nie polecam jazdy na krótkim ..

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
nie jeździłem tylko odpaliłemm na chwilke. ;) czy to że świeca nawaliła po 300km to wina mojej sendy czy po prostu taki bubel i nastepna pochodzi dluzej? bo dla mnie to troche dziwne że zalecana świeca b9es tak krotka chodzila...

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio NRG MC2 Evo / Zip SP 2
Po prostu pech. Jeśli następna też pójdzie to wtedy będzie trzeba szukać problemu.

Obrazek
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

NIE POMAGAM NA GG ! OD TEGO JEST FORUM !

Użytkowniku! Pamiętaj, że słowami jakich używasz i stylem jakim piszesz tworzysz wizytówkę swojej osoby.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
problem wrócił. kupiłem nową świece i wszystko bylo okej. przejechałem na niej 15 km. senda zgasła i już nie daje iskry na ŻADNEJ świecy. co jest grane?

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio NRG MC2 Evo / Zip SP 2
Moduł mógł paść. Możliwe, że od początku była z nim kicha. Sprawdź czy masa dobrze przylega.

Obrazek
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

NIE POMAGAM NA GG ! OD TEGO JEST FORUM !

Użytkowniku! Pamiętaj, że słowami jakich używasz i stylem jakim piszesz tworzysz wizytówkę swojej osoby.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
zobacz cewke , kabel WN , fajkę

Zajrzyj do mojego CPI :)
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
sprawdź fajkę i moduł. Jak kopniesz z 10 razy i nie chce odpalić to nie próbuj dalej bo się zalewa ;)
A tak w ogóle to nie polecam trzymać motocykla pionowo...to nie rower "!!"

Obrazek

Golf to nie samochód. Golf to styl życia!

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Proponuje kupic jeszcze raz nową swiece i sprawdzic czy będzie iskra (lub pozyczyc od kumpla i sprawdzic) po drugie powiedz czy masz dozownik czy lejesz do baku bo wiem ,ze gdy mieszanka jest za bogata to świeca bardzo szybko pada

Ostatnio zmieniony 27 lis 2010, 19:12 przez wojak, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
elpiekaro pisze:
problem wrócił. kupiłem nową świece i wszystko bylo okej. przejechałem na niej 15 km. senda zgasła i już nie daje iskry na ŻADNEJ świecy. co jest grane?

Po 1 to sprawdź moduł....
Po 2 to kup jeszcze jedną świece może miałeś konkretnego pecha??;p

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=2300966#2300966
<-<-<-SENDA :twisted:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
moduł bedzie b. cieżko załatwić jakiś sprawny do zbadania czy bedzie iskra bo wszysscy moi kumple mają moduły ducati a tylko ja leonelli energia więc jak mogę to jeszcze sprawdzic?
aha. wczoraj moto zostawiłem jak sie wkurzyłem na pare godzin wrocilem i troche bylo iskry wrecilem swiece i nic wykrecilem i już nie było spowrotem iskry. nie rozumiem tego w ogóle. może wilgoci sie gdzieś dostało (sami wiece jaka ostatnio pogoda). bo moto przepalałem rano jak już się rozgrzało dobrze to zgasło jakby paliwa zabrakło i od tamtej pory nie ma iskry ;(

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
elpiekaro pisze:
moduł bedzie b. cieżko załatwić jakiś sprawny do zbadania czy bedzie iskra bo wszysscy moi kumple mają moduły ducati a tylko ja leonelli energia więc jak mogę to jeszcze sprawdzic?
aha. wczoraj moto zostawiłem jak sie wkurzyłem na pare godzin wrocilem i troche bylo iskry wrecilem swiece i nic wykrecilem i już nie było spowrotem iskry. nie rozumiem tego w ogóle. może wilgoci sie gdzieś dostało (sami wiece jaka ostatnio pogoda). bo moto przepalałem rano jak już się rozgrzało dobrze to zgasło jakby paliwa zabrakło i od tamtej pory nie ma iskry ;(

Weź sprawdź masę czy jest dobrze podłączona ....mi to wygląda właśnie jakby masa nie była podłączona...:)

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=2300966#2300966
<-<-<-SENDA :twisted:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
dobrze podłączone wszystko a problem chyba rozwiązałem pojawił się jakiś dziwny biały nalot w miejscach gdzie przewód styka sie z modułem i fajka (zeskrobałem i super) i zepsuta fajka bo od przewodu jest iskra ale przez fajke już nie albo czasem coś zaiskrzy ale słabo. dzięki wszystkim :P

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ]