Dzisiaj jest 22 lip 2025, 14:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Siema mam macie może jakiś poradnik jak wymienić płyn chłodniczy w malaguti f15? razem z odpowietrzeniem? Prosił bym o poradnik z jakimiś fotkami :) Pozdrawiam i dziękuje

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Zdejmujesz jeden z węży idących do pompy wody albo do cylka. Wylewasz cały płyn, zakładasz z powrotem wąż na miejsce i nalewasz nowego płynu do zbiorniczka tak żeby poziom wahał się między min i max. Zbiorniczek wyrównawczy musi mieć odkręcony korek, odpalasz skuter i zostawiasz go na 5min, możesz się nim delikatnie przejechać. Uzupełniasz płyn jeśli tego potrzeba, zakręcasz korek i elo.

Tytuł:
*

Pojazd:
a przed wylaniem rozgrzać silnik?

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie trzeba, po co najlepiej na sucho ale zawsze zrób tak żeby silnik stał zalany i przepłukany z płynem tzn. odpalony na chwilę żeby dostał wody wszędzie i stał np. na zimowaniu...

Ściągnij wąż idący od chłodnicy i [jakiś mały z chłodnicy jeden albo drugi albo 3 xD] i tyle co zleci to niech zleci z tego grubego tam gdzieś załóżmy przy cylku..

postaraj się dmuchać jeszcze coś by jeszcze dokładniej wyleciało.. fakt że tam jest pompa wody i Ci rozrywa aż płuca przy dmuchaniu ale się nie przejmuj :D...

Ewentualnie wlej np z 200 wody i 800 płynu [oczywiście opal na chwilę niech przepłucze..], wylej znów i zalej samym płynem i będzie sam płyn dokładnie bez pierdaczenia :).

Rób to wszystko na odkręconym korku [po wszystkim zostaw na 3-5 min] - żeby się nie zapowietrzył, ewentualnie ściągnij najmniejszy wężyk przy cylku od wody i niech wyleci z niego woda i załóż z powrotem jeśli był by już zapowietrzony. Nie wiem czy w Minarelli jest taka opcja jak w P/G że jest śrubka do odpowietrzenia - odkręcana przy cylku, pocieknie płyn i jest dobrze.

w skuterze nie oszczędzaj na płynie - kup najdroższy i najlepszy :).

NRG Mc2 96r... LC !

-Hebo NG
- Seria ? :D

Jeśli czujesz sie czasem mały, smutny i bezużyteczny, to pomyśl, że kiedyś byłeś najszybszym i najbardziej farciarskim plemnikiem w grupie!

Ostatnio zmieniony 26 lis 2010, 22:51 przez energie., łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
*

Pojazd:
Kupiłem koncentrat mobila i będę go rozcieńczał z wodą destylowana (żeby nie tworzył się kamien:) 50 na 50 czyli 0.5 l wody i 0.05 koncentratu ma wytrzymac do -40 stopni:p

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: nissan
nie chce zakładać nowego tematu
jaka jest przczyna że mi cały czas ubywa tego płynu a dodam że nic nie cieknie bo miałem podłożony papier na noc
i cały czas mi się mruga kontrolka że nie ma płynu i raz jak zalałem wodą do pełna pod sam korek to znikła ta kontrolka ale potem zalałem płynem też pod sam korek i odpowietrzyłem i dalej się świeci czego to może byc przyczyna ? a i dodam że co jakieś 50km musze dolac tego płynu z 30ml

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
JA tez tak mam. Jak skuter stoi to nic nie cieknie,ale jak pojezdze troche i sie plyn nagrzeje to simer na pompie zaczyna mi przeouszczac i kapie powoli. Musze dolewac szklanke wody na jakies 250 km

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A skuter chodzi i odpala ładnie? Możesz mieć walniętą uszczelke pod głowicą i woda spala się razem z paliwem.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: nissan
ja mam nowy cylinder około 2 tysiące więc nie

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]