Dzisiaj jest 24 lut 2025, 16:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 458 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
keeway_hurrican pisze:
czarekcw pisze:
Bardzo dziwne stwierdzenie. Możesz mi to wytłumaczyć? Bo skoro u mnie są 2 auta bezwypadkowe to twoim zdaniem coś miały zaliczonego?

No u mnie w garażu też stoi bezwypadkowy, tyle że jest z 2010r i ma 6miesięcy.
Wybacz, ale nie uwierzę że 15 letni samochód jest bezwypadkowy...

Są takie cukiereczki,lecz jest to rzadkość.

Co do aut z "niemiec". Warte są tylko te,które są kupowane od osoby prywatnej w niemczech. Większość aut sprowadzonych jest od turków. A tego chyba wyjaśniać nie trzeba. Uwierzcie,że w Polsce też idzie znaleść przyzwoite auto za przyzwoitą kase. Osobiście dla mnie auto nie musi być bezwypadkowe. Jeżeli jest dobrze zrobione to ( oczywiście nie składane z ośmiu czy coś) nie ma problemu,abym takie zakupił.

Ktoś tam wcześniej zaproponował małą pojemność i w zupełności się z nim zgadzam. Jeżeli auto ma być na Was zarejestrowane to,że tak powiem OC Was "ZJE" w przypadku większych pojemności i często może stanowić ponad 50% wartości auta.(w przypadku aut hmm do 3-4 tyś zł). Ja jak na razie mam problem z głowy ,auto zarejestrowane na tatuśka.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mój tata i ja.. pojechaliśmy z kolegą handlarzem do Niemczech (2009 rok) jako pasażerowie..
Cel? Kupić samochód do 13tyś. euro, poszukiwane?

VW Passat, ten w najnowszej budzie
VW Touraeg
Seat Alahambra, VW Sharan, Ford Galaxy
Seat Altea, Seat Altea XXL(nie wiem ta wydłużona wersja)
Ogólnie rzecz mówiąc miało to być auto dla 4 osobowej rodziny w benzynie i w jakimś schludnym opakowaniu.

Przeszukaliśmy całe zachodnie Niemcy, było tyle tych aut że aż już nie wiedziałem co gdzie jak itd.

Aż na koniec zmęczeni 3 dniowym szukaniem pojechaliśmy w Frankfurcie nad Mainem do komisu jakiegoś bogatego gościa, wychodzę z Sprintera patrze w lewo Salon Ferrari, patrze w prawo komis w którym stoją same Ferrari, Royce, Porsche Carrera GT pod plandeką stało tam chyba z 10 Cayenne, 911 było tam chyba z 15 całe rzędy.. mówię " Kurdę to nie dla nas ceny powyżej 20tyś) ale kolega taty miał tam kumpla Niemca "Polaka" i poszliśmy na boczną dróżkę bo oni nie mieli gdzie już wystawiać zobaczyć co tam jeszcze mają, wchodzę patrzę a tam po prawej 3 Cayenny, Touran, Przedłużony Hammer i Passat B5, jakieś kilka Citroenów i pare kompaktowych autek, oczywiście podbijamy by obczaić Passata.. hmm wersja Highline silnik w dieslu jakieś tam V6, skóra w środku hak wszystko na bajerce jakaś tam fela była ładna.. ale akurat jacyś Polacy wykupili go przed nami więc idziemy zobaczyć Tourana, najbogatsza wersja nawigacja wyjęta lecz szybko doniósł nam ją pewien Niemiec wszystko działa, Klima chłodzi, przebieg niecały 150tyś, 2.0TDi 2005rok, silnik pyka po przejazdzce bez zastanowienia szybko zabieramy blachy i biegniemy zapłacić, wchodzę przez jakiś tam ich garaż gdzie robią zdjęcia.. podbijam a tam przyjezdza jakieś F430 cabrio (czułem się jak w niebie) wysiada jakiś siwy wysoki dziadek(60+) coś tam gada(nie czaję niemieckiego) wchodzimy do środka a tam kolejka do kasy i tylko słyszałem jak chodzą maszynki od liczenia, przeliczyli kase, dali fakturę, Touran wjechał na lawetę i wio do Polski. Zaraz po tym pojechaliśmy na hamownie zmierzyć moc, wykazało ponad 175koni więc od razu chip i podeszło pod 200~.. Jedynie co wykryliśmy że był malowany przedni zderzak z prawej strony(prawdopodobnie jakieś zarysowanie na parkingu).. do dziś cieszymy się jazdą nim.. 210tyś. na blacie.. wymieniony rozrząd, sprzęgło, docisk i jeździ. :)

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
nom wujek teraz w Niemczech kupił passata b4 czerwony zdecydował się na niego bo od znajomego niemca bo tam wujek pracuje i wiedział że lewe przednie drzwi były wymienione bo elekryka siadła (akurat jak wujek z tym niemcem jechali) i koleś wyminił a na drugi rok chciał sprzedać i sprzedał Arkowi jest w polsce 200 jechaliśmy nim tato puścił kierę i nic przegląd bez problemu w Polsce przeszedł ale jak kupować to od prywatnych osób bo handlarze to bardzo często są turkowie a skąd mamy wiedzieć co tam było robione (a tak na boku koleś co od nowości śmigał passatem ma teraz prawie 80 lat czyli auto nie katowane)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jacek987 pisze:
Osobiście dla mnie auto nie musi być bezwypadkowe. Jeżeli jest dobrze zrobione to ( oczywiście nie składane z ośmiu czy coś) nie ma problemu,abym takie zakupił.

Tak samo uważam, jeśli jest dobrze zrobione to można brać :)

-Sprężyna Centralna Hebo Czarna +50%
-Sprężynki sprzęgła Hebo Niebieskie
-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:
stosuj się do zaleceń mechanika po wymianie wydechu, a jeżeli go będziesz sam wymieniał, to pamiętaj, aby nie jeździć od razu z MAX, bo tłumik uszkodzisz.
:D

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Honda Civic V gen. i niczego więcej nie trzeba.

U mnie było Uno dla konesera. Rok '95 przebieg w chwili kupienia 58tyś., jeden właściciel od nowości ( lekarz ), a w środku ideał, nic nie przetarte/wytarte, jak nówka i przede wszystkim nie bity. Poszedł za 1800 2 mc temu.

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
przemo15 pisze:
nom wujek teraz w Niemczech kupił passata b4 czerwony zdecydował się na niego bo od znajomego niemca bo tam wujek pracuje i wiedział że lewe przednie drzwi były wymienione bo elekryka siadła (akurat jak wujek z tym niemcem jechali) i koleś wyminił a na drugi rok chciał sprzedać i sprzedał Arkowi jest w polsce 200 jechaliśmy nim tato puścił kierę i nic przegląd bez problemu w Polsce przeszedł ale jak kupować to od prywatnych osób bo handlarze to bardzo często są turkowie a skąd mamy wiedzieć co tam było robione (a tak na boku koleś co od nowości śmigał passatem ma teraz prawie 80 lat czyli auto nie katowane)

Nic z Twojej wypowiedzi nie mogę zrozumieć. Nie wiem gdzie jest początek i koniec zdania.

Jakiemu Arkowi?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wracając do tematu.Zdałem prawko i czas kupić pierwsze auto.Byłem dzisiaj obejrzeć Golfa III 1.4 i myśle że na niego sie zdecyduje.Na początku chciałem Mazde 323f ale w mojej okolicy nieznalazłem nic ciekawego.

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Matiss, Nieeee, tylko nie 1.4. Ten silnik stanowczo jest za słaby do golfa! Conajmniej 1.6, a najlepiej to by było 1.8 90km ;)

PS: Ogólnie 1.4, 1.6 nie są super silnikami. Także osobiście odpuściłbym je sobie. Szukaj 1.8 , uwierz mi ;)

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jacek987, Ja wyscigowki niepotrzebuje.Ma jechać do szkoły tak zeby było tanio.

Obrazek

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Matiss,
Dokładnie,chodzi,żeby dojechać wszędzie a nie kupować silnik 2.5 i szpanować nie wiadomo komu a w konsekwencji spalić 12L/100km .Też kiedyś szpanowałem ,paliłem gumę itp .I co mi to dało? To,że tylko ja na tym straciłem bo musiałem nową oponę kupić i resztę rzeczy które sie zużyły .

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

Ostatnio zmieniony 28 lis 2010, 13:44 przez Mattrack, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
2.5 spali 12l ale chyba w dieslu na kacie. Jeżeli chcesz śmigać bezawaryjnie i dość oszczędnie, to bierz 1.6, 1.4 słabo sobie radzi z tą budą, ale jedzie. Sam od siebie polecam 2.0 16v ABF, pali tyle samo co 2.0 8v, przy sporo lepszych osiągach.

http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Romet/717/94345

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Seat ibiza II

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Matiss pisze:
Jacek987, Ja wyscigowki niepotrzebuje.Ma jechać do szkoły tak zeby było tanio.

Uwierz,że będziesz mieć problem z dojazdem do szkoły. Bo żeby jechać tym 1.4 to trzeba go żyłować, więc suma sumarum wychodzi na to,że różnica w spalaniu między 1.4 a 1.8 wynosi jakiś 1l. Częstą bolączką 1.4,1.6 jest pikająca kontrolka oleju. Pompa oleju do 1.8 jest 4-krotnie tańsza niż do 1.4. Kolejną rzeczą słaba kultura pracy na wolnych obrotach telepie całą budą.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Ale opłaty za 1.8 są wieksze niż w 1.4 tego nie bierzesz pod uwagę!

Tytuł:

Pojazd:
przemo15 ale nie jest to jakaś ogromna suma, co innego gdy auto ma silnik powyżej 2.0 wtedy trzeba doliczyć akcyze nie pamiętam dokładnie ile ale jakoś 20% wartości pojazdu

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
olek_69, ale jednak jest jak do dojazdów do szkoły to maluch wystarczy ale mały komfort ja bym polecił nawet golfa 1.4 czy fiata punto 1.1 po co komuś więcej

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
przemo15, z takim podejściem to i rower będzie za drogi w utrzymaniu.

Rób jak uważasz, miałem 1.4 to po miesiącu wyleciał z golfa ;)

W tej sytuacji poleciłbym Ci Hondę Civic 1.3 ;) zamiast gofraa 1.4

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Jacek987, znajomy ma taką hanię i daje raadę faajnie się zbbiiera i bezawaryjnie sie porusza!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jacek987, ale jak golf 1.4 może być słaby ? Punto ma silnik 1.1 i daję rade.

Mam na sprzedaż plastiki do Piaggio Typhoona:
- przedni od kierownicy,
- lewy i prawy bok tylny (boczki),
- przedni (duży).

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
pumba10022, sory, że tak do tyłu, ale widzę kogos kto się zna :P W124 nie do zajechanie :P
przemo15, z tego co się orientuje, to za 1,6, a 1,4 opłaty bardzo zbliżone.

A kolega śmiga Golfem 1,6 z gazem i też jeździ.Na miasto wyskoczyć, gdzieś podjechać w sam raz :P

Zapraszam na serwer Cs Games-center.pl

Wariator: Polini Speed Control
Sprzęgło: Staeg6 Pro
Dzwon: Naraku R-Vent
Pasek: Polini Kevlar
Rolki: 4.5g
Sprężyna centralna: Naraku żółta
Sprężynki sprzęgła: czerwone Stage6

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 458 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Następna