Dzisiaj jest 13 lut 2025, 14:09

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Witam. Od kilku dni komputer mi się przycina, muzyka się tnie i kursor się zacina oraz komp się wolno włącza. Co może być przyczyną? Dodam że ponad miesiąc temu był robiony format i po nim wszystko ładnie chodziło tak przez około miesiąc. Proszę o jakieś rady.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera GSM, Derbi Senda, Beta
Witaj. Skanowałeś komputer ?. Możliwe,że jakis wirus ci się dostał.

Derbi Senda 3 Project , Ciekawy ?! // By Drifter
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
myślę że to wirusy ale możesz go zdefragmetować chodź watpie że masz nawalone juz tyle plików aby sie cioł

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Albo masz złego windowsa.

Tytuł:
**

Pojazd:
pawlogt102 pisze:
Albo masz złego windowsa.

Ale jak sformatowałem to przez około miesiąc dobrze działał.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Więc po 1 format po 2 dobry antivir a po 3 jak sie dba tak się ma ;p xD Ale nie jak na moje to format i dobry program tu w szczególności wystarczy ;p

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 93#2189593 Moje Audi ;)

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E30
Słuchajcie nie chcę zakładać nowego tematu bo mam podobne pytanie. Mianowicie mam starego kompa. Tak samo ok miesiąc temu miał formata. Ale już kilka dni później chodził `nieciekawie`. Na okienku ładowania się systemu stoi bardzo długo, potem te wszystkie programy co przy starcie się odpalają także długo się ładują (ok 2-3 min).
Kilka dni temu padła mi grafika (GeForce 7600GS). Wsadziłem starą GeForce 5200 (która była wymieniona na 7600) no i jakieś piksele, krzaczki, monitor się wyłącza co 5 minut na 5 sekund :mrgreen:
Ale do czego zmierzam. Czy to wolne `chodzenie` kompa może być spowodowane przez grafikę ? Bo zarówno jedna jak i druga były uszkodzone więc może to dlatego ?

///BMW

Tytuł:

Pojazd:
piotrek15piotrek pisze:
muzyka się tnie i kursor się zacina oraz komp się wolno włącza. Co może być przyczyną?

Sprawdź najpierw temperaturę podzespołów kompa, i zainstaluj najnowsze sterowniki do płyty głównej czyli między innymi do karty dźwiękowej, graficznej i do chipsetu, tylko odinstaluj stare i wyczyść pozostałości po nich najlepiej. I przeskanuj kompa tak jak pisali inni z wirusów.

Cytuj:
Na okienku ładowania się systemu stoi bardzo długo, potem te wszystkie programy co przy starcie się odpalają także długo się ładują (ok 2-3 min).

Pat!, Wejdź w Start--->Uruchom wpisz polecenie msconfig i wejdź potem w zakładkę Uruchamianie i odznacz z autostartu programy zainstalowane przez Ciebie na dysku C takie jak gg,skype itp bo to strasznie zwalnia kompa następnie możesz zrobić defragmentacje partycji systemowej.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Cytuj:
Pat!, Wejdź w Start--->Uruchom wpisz polecenie msconfig i wejdź potem w zakładkę Uruchamianie i odznacz z autostartu programy zainstalowane przez Ciebie na dysku C takie jak gg,skype itp bo to strasznie zwalnia kompa następnie możesz zrobić defragmentacje partycji systemowej

Dzięki ;) Właśnie tak zrobię ;)
Ale skoro już jest ktoś kto się zna... Wiesz może czy produkują jeszcze karty graficzne pod wejście AGP ? Jakaś stara płyta główna Ascrock jak coś.

///BMW

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Kymco Vitality LC
Na allegro coś dorwiesz, ale raczej nie opłaca się inwestować zbytnio w AGP.

Elektronika do skutera i nie tylko: http://ficu.eu/

NAPRAWIĘ/KUPIĘ uszkodzone liczniki/termometry typu KOSO/S6.

Tytuł:

Pojazd:
Pat!, Robią karty pod AGP ale mało tego jest w porównaniu do kart PCI-E. Na allegro jest tego trochę i jeśli chodzi o te karty AGP z tych lepszych i wydajnych takich do gier to więcej jest Radeonów niż Geforce i jest mały wybór trochę ale widziałem parę dobrych sztuk :).

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Stary gorąco mi jak to czytam, kup na allegro kompa za 500zł monitor masz i na takim kompie elegancko już popracujesz, kompa macie 7, 8 letniego i się dziwicie że takie jaja, ? kompa wypada wymieniać raz na rok, bo podzespoły nie są już takie wytrzymałe jak dawniej, to tak jak z telewizorami dawniej telewizor się kupowało raz na kilkanaście lat a teraz już wypada po 2, 3 latach zmienić telewizor bo to wchodzi 3d a to np weszło led zamiast lcd, więc już był przestarzały.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Imię: Maciej
Majkel92 pisze:
piotrek15piotrek pisze:
muzyka się tnie i kursor się zacina oraz komp się wolno włącza. Co może być przyczyną?

Sprawdź najpierw temperaturę podzespołów kompa, i zainstaluj najnowsze sterowniki do płyty głównej czyli między innymi do karty dźwiękowej, graficznej i do chipsetu, tylko odinstaluj stare i wyczyść pozostałości po nich najlepiej. I przeskanuj kompa tak jak pisali inni z wirusów.

Cytuj:
Na okienku ładowania się systemu stoi bardzo długo, potem te wszystkie programy co przy starcie się odpalają także długo się ładują (ok 2-3 min).

Pat!, Wejdź w Start--->Uruchom wpisz polecenie msconfig i wejdź potem w zakładkę Uruchamianie i odznacz z autostartu programy zainstalowane przez Ciebie na dysku C takie jak gg,skype itp bo to strasznie zwalnia kompa następnie możesz zrobić defragmentacje partycji systemowej.

x2
Wyczyść wszystkie radiatory (sprężarką, odkurzaczem, powietrzem pod ciśnieniem itd.)

mucha1991 nie zgodzę się z Tobą mój komp ma juz 6 lat (nie mam z nim problemów) i jest napewno dużo lepszy od tego za 500zl na allegro.

Obecnie biedny student nie mający na nic czasu xD

Tytuł:

Pojazd:
mucha1991 pisze:
kompa wypada wymieniać raz na rok, bo podzespoły nie są już takie wytrzymałe jak dawniej

No tylko zauważ że nie każdy ma albo chce wydawać pieniądze na nowy komputer co rok jak się nie psuje, chyba że ktoś chce pograć w najnowsze gry to wtedy wypadało by zmienić ale jak jest ktoś taki co gra w stare gierki lub siedzi tylko na gg itp to na pewno wystarczy :) poza tym znam wiele osób co mają 6-7 letnie komputery i nic się nie psuje więc wszystko zależy :) ważne szanować to co się ma i cieszyć się z tego.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

mucha1991, Dasz mi 500zł na nowego kompa ? Jak mi dasz to nie ma sprawy :wink:
Starego wyślę ci pocztą... A nawet kurierem. Niech stracę!

///BMW

Tytuł:
**

Pojazd:
Pojawił się nowy problem , ponieważ komputer nie chce się włączyć. Podczas odpalania muszę wybrać jeden z czterech wariantów:
-tryb awaryjny
-tryb awaryjny z obsługą sieci
-tryb awaryjny z wierszem poleceń
-uruchom system windows normalnie

Obojętnie co wybiorę to komputer się nie uruchomi. Czy w tej sytuacji jestem skazany na formatowanie?

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

piotrek15piotrek, mogłeś napisać 3 godzinki wcześniej bo właśnie mi śnieg przysypał szklaną kulę i nie powiem Ci jaki masz błąd i co dokładnie masz na myśli :(.

Ostatnio zmieniony 01 gru 2010, 22:47 przez Ficu, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:

Pojazd:
piotrek15piotrek pisze:
Pojawił się nowy problem , ponieważ komputer nie chce się włączyć. Podczas odpalania muszę wybrać jeden z czterech wariantów:
-tryb awaryjny
-tryb awaryjny z obsługą sieci
-tryb awaryjny z wierszem poleceń
-uruchom system windows normalnie

Obojętnie co wybiorę to komputer się nie uruchomi. Czy w tej sytuacji jestem skazany na formatowanie?

Skasowały Ci się pliki systemowe i dlatego system nie odpala , sformatuj partycje systemową i postaw nowy system tak będzie najlepiej.

Tytuł:
**

Pojazd:
ficu pisze:
mogłeś napisać 3 godzinki wcześniej bo właśnie mi śnieg przysypał szklaną kulę i nie powiem Ci jaki masz błąd i co dokładnie masz na myśli

Moje pytanie toczyło się do osób znających na systemach komputerowych, a nie do jakiś czarodziei z kulą, którą ty posiadasz.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

piotrek15piotrek, podałeś tyle informacji że odezwą się tylko specjaliści od "format c:".

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna