Dzisiaj jest 10 mar 2025, 20:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Mam mały problemik odnośnie mojego skuterka, chciałbym w nim wymienić wkładki zamków (w stacyjce i zamka schowka), lecz nie wiem jak tego dokonać. Po ściągnięciu przodu ( czyli czaszy ) ukazała się stacyjka, ale nie wiem co mam zrobić, aby móc wyciągnąć starą wkładkę a później założyć nową, to samo bym chciał zrobić z zamkiem od schowka pod siedzeniem. Również mam mały problem, ponieważ licznik cały czas (nawet po odpięciu akumulatora) pokazuje, że bak jest pełny. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu moich problemów. Pozdrawiam.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
jak sciądnełes czaszke to potem masz taka gumke i ja sciagasz ona ławo schodzi totem takie cos na okablowanie docisniesz stubokrentem i cejdzie i dalej juz sie pwewnie wykrenca albo wypycha z tego rowka
a twg. po co cchesz to zrobić morze nam powiesz .?

[center] Zobacz do mojego projektu Hani :P
[/center]
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=291624

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzięki za odpowiedź. Po prostu wkładki już są 'zużyte' , nie trzeba kluczyka, aby nimi obrócić. No i warto wiedzieć ile ma się paliwa w baku. Można by prosić o bardziej dokładne opisanie, lub jeśli ktoś ma takową możliwość to o ukazanie tego na jakiś fotkach / rysunkach ? Z góry dziękuję.

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pływak się zapewne zawiesił.. czekaj może znajdę jakąś instrukcję żeby to 'podreperować'

Edit : myślę że powinieneś sobie poradzić : http://www.youtube.com/watch?v=Bhtg6Ksnlds

I to chyba dostaniesz w jakimkolwiek sklepie 'skuterowym' - bo chyba od chińszczyzn też spasuje.

NRG Mc2 96r... LC !

-Hebo NG
- Seria ? :D

Jeśli czujesz sie czasem mały, smutny i bezużyteczny, to pomyśl, że kiedyś byłeś najszybszym i najbardziej farciarskim plemnikiem w grupie!

Ostatnio zmieniony 02 gru 2010, 21:46 przez energie., łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
energie. pisze:
Pływak się zapewne zawiesił.. czekaj może znajdę jakąś instrukcję żeby to 'podreperować'

Edit : myślę że powinieneś sobie poradzić : http://www.youtube.com/watch?v=Bhtg6Ksnlds

I to chyba dostaniesz w jakimkolwiek sklepie 'skuterowym' - bo chyba od chińszczyzn też spasuje.

Wielkie dzięki! Przynajmniej będę wiedział jak się do tego zabrać :)

Teraz jeszcze jeśli by ktoś mógł to bardzo proszę o jakieś porady co do tych wkładek / zamków :) .

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja jak rozbierałem NRG to musiałeś odkręcić prawy plastik i to tyle bo to w nim siedzi.. a ten w stacyjce to kieruj się tym co kolega tam napisał. Nie przyglądałem się zamkowi w plastiku ale tam myślę że problemu nie będziesz miał.

NRG Mc2 96r... LC !

-Hebo NG
- Seria ? :D

Jeśli czujesz sie czasem mały, smutny i bezużyteczny, to pomyśl, że kiedyś byłeś najszybszym i najbardziej farciarskim plemnikiem w grupie!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
A od której strony jest ta blaszka/bolec/zapadka/czy jak tam inaczej co blokuje wkładkę/zamek , jak to wygląda i jak usunąć tą blokadę? I czy na pewno wskaźnik paliwa nie działa, bo pływak się zawiesił? Bo wydaje mi się, że powinien on tylko pokazywać stan paliwa podczas przekręconego zapłonu, a nie jak jest wyłączony, tym bardziej, że nie ma akumulatora :P

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Wkładki w schowku nie musisz wymieniać, czy tak czy tak to możesz siedzenie nawet długim płaskim śrubokrętem otworzyć... I to nie jest kwestia zużycia tylko można by to nazwać wadą większości piaggio, jak na razie tylko w NRG Power nie było takiej możliwości (piszę tylko o tych z którymi miałem styczność).

Nie ma NRG. :( Na Roxanę przyszedł czas! :D
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=220618 - projekt mojego Roxidła

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale jak już będę miał wkładki to je wymienię, i tak za nie nic nie zapłacę, więc można je wymienić :) dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi i czekam na Wasze dalsze porady dotyczące wyciągnięcia wkładek :)

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]