Dzisiaj jest 30 sty 2025, 18:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam. Sprawa na pewno była poruszana na forum, jednak jak widać z zerowym skutkiem. Przejdę od razu do sedna sprawy. Krew mnie zalewa jak widzę jakiegoś dzieciaka, który pisze 4-5 postów pod rząd. Na przykład taki mareklapaj2. W temacie Malossi multivar keeway regulacja wykazał się trzema seriami trzech postów pod rząd. "Odświerzał" swój temat po 15 minutach od ostatniej wypowiedzi, na dodatek z capslock'iem. Mogę z czystym sumieniem stwierdzić, że w walce na głupotę nie ma on sobie równych. Gdy Szafa zwrócił mu uwagę ograniczył się do dwóch postów pod rząd. To jest jakaś paranoja! Nie wiem czy niektórzy czują się dowartościowani mając o 50 postów więcej czy to jest po prostu choroba psychiczna. Regulamin wyraźnie mówi:
21. Możliwość odświeżenia tematu, bądź ogłoszenia jest możliwa dopiero po upływie 7 dni od ostatniej odpowiedzi. Wyjątkami mogą być aktualizacje w projekcie, bądź inne, usprawiedliwione sytuacje.
25. Nie pisz postów pod postem (PPP) ale używaj opcji „Edit”. Pomoże to utrzymać ciągłość tematu i zachowany zostanie większy porządek na forum. Wyjątkiem może być np.: odświeżenie tematu swojej maszyny.

Inną sprawą jest fakt, że moderatorzy nic z tym nie robią. Może to być wina złego systemu zgłoszeń. Może powinna być opcja wpisania powodu zgłoszenia. Lub stróże forum są po prostu leniwi. Nie chcę tu jednak nikogo osądzać, ponieważ nie ja od tego jestem.

Jaki jest cel tego tematu? Jak wielu kulturalnych użytkowników forum chciałbym prosić o zrobienie porządku z bandą dzieci neo. (tak, to jest najlepsze określenie głupoty użytkowników pokroju mareklapaj2) Jednak to już nie moja głowa w jaki sposób zostanie to naprawione. O ile zostanie. Mogę tylko zaproponować zaostrzenie systemu kar. Jednak nie ode mnie to zależy. Dziękuję za przeczytanie powyższej wypowiedzi i ewentualnie małą refleksję.

PS: Wszystkich użytkowników wymieniłem celowo, by się wstydzili (bo chyba tylko to pomoże) lub mogli być z siebie dumni i mogli się przechwalać jacy to są spostrzegawczy widząc trzy posty pod rząd.

EDIT:
Zapomniałem napisać, że niektórzy są tak bezczelni, że piszą "sory za ppp ale nie hciało mi siem edytować"

Obrazek

Ostatnio zmieniony 05 gru 2010, 11:58 przez Radzimierz, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Może i nie zależy im na postach, ale są w gorącej wodzie kąpani i myślą, że są pępkiem świata i każdy musi odwiedzić i odpowiedzieć na ich pytanie.
Radzimierz, masz rację.
Często widzę jak jakiś 'świeżak' odświeża temat co 5 minut. Nie ukrywam, jak widzę takie i inne sytuacje to zdarza mi się klikać w '!'. Po drugie to wypowiedzi nie wnoszące nic do tematu, np. ktoś pyta o jakąś cześć, drugi z pytaniem 'po co Ci to' ..
Niektórzy naprawdę bezmyślnie piszą co popadnie byle tylko coś napisać.
Prośba do naszych szanownych stróżów, zróbcie porządek!

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Masz rację. To denerwujące.
Nie poruszyłem jeszcze jednej sprawy widocznej w ... Chciałem dać przykład tematu, ale modzi zadziałali. Kliknąłem na każdy wykrzyknik przy odpowiedzi x2 x3 [...] x8. Właśnie o to zjawisko mi chodziło. Pomijając fakt (autentyczny :D), że jest temat, w którym za zdjęcie części dostaniesz nazwę, użytkownicy zakładają inne tematy "co to za część?". A w tych tematach występuje opisane przeze mnie zjawisko (przyjmijmy, że nowy numerek to następny post):
1. Jaka to część [obrazek]
2. To część x
3.
Cytuj:
To część x
x2 ;)
4 .
Cytuj:
Cytuj:
To część x
x2 ;)
x3 :P
..............................................................
7.
Cytuj:
Cytuj:
To część x
x5 :P ;) :P
x6 xD xD lol omg xD lol

Obrazek

Ostatnio zmieniony 05 gru 2010, 12:40 przez Radzimierz, łącznie zmieniany 7 razy

Tytuł:
Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 159
Fajnie, że napisaliście chłopaki :)
Faktycznie problem jest na forum, jednakże staramy się jakoś temu zaradzić. Przykładem jest chociażby nasz nowy moderator Revo, gdzie raczej na nim się nie skończy. Dodam też, że moderatorzy to też ludzie, nie siedzą cały czas na forum i nie przeglądają go :)

Mam nadzieję, że w najbliższym czasie powinna nastąpić poprawa :)

Takie tematy jak te, bardziej obrazują nam problemy z jakimi boryka się forum, także wypisujcie każde swoje żale. Na pewno weźmiemy to pod uwagę.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio NRG MC2 Evo / Zip SP 2
Co mogę poradzić, takich jest sporo. Zgłaszajcie posty, zapewniam, zawsze jak jestem na forum poprawiam zgłoszone posty. Za innych nie będę ręczył ale pewnie też tak robią. Nikt też nie siedzi tu 24h, także trochę wyrozumiałości.

Obrazek

NIE POMAGAM NA GG ! OD TEGO JEST FORUM !

Użytkowniku! Pamiętaj, że słowami jakich używasz i stylem jakim piszesz tworzysz wizytówkę swojej osoby.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Rozumiem was. Staram się nikomu nic nie wypominać, bo sam bym był delikatnie mówiąc wkurzony, gdyby ktoś mi napisał, że nic nie robię, a tak nie jest. Chciałbym poznać jeszcze waszą opinię na temat sugestii zaostrzenia systemu kar. Moim zdaniem ludzie się nie przejmują samą uwagą na czerwono pod postem, a takie jedno, czy drugie ostrzeżenie za odświeżanie po 15 minutach, czy 3 posty pod rząd, dałoby do myślenia, ponieważ kilka takich i do widzenia.

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja powiem tak. Samo to że tacy 'nowi userzy' rejestrują się na forum bo kupili skuter ,coś się zepsuło i potrzebują szybkiej odpowiedzi bo są w gorącej wodzie kąpani z pośpiechu nawet nie chcę im się zerknąć w regulamin a co więcej go przeczytać. Osobiście sam czytałem regulamin już kilka razy , tyle że uczestniczę na wielu forach i znam na pamięć zasady jakie panują. Z nawyku nie raz jak mam coś komuś do zarzucenia to ustawiam AutoDel na post na 24h , który też powinien się znaleźć w regulaminie..
Z powrotem. Na forum jestem praktycznie co 5 minut , trochę poczytam wyłączam. Za chwilę znów jestem. Zawsze klikam na 'Nieprzeczytane posty od ostatniej wizyty' i praktycznie co chwilę są odpowiedzi w tych samych tematach. Chcąc zajrzeć w temat otwieram go i widzę właśnie takie 'odświeżenia'. Ostatnio zacząłem się 'uprzedzać' poprzez patrzenie na to kto napisał ostatni post , i wiedząc że to znów ta sama osoba to nawet nie wchodzę..

Co do nowych userów powinien się wyświetlać przez jakiś czas od zarejestrowania na górze czerwony napis nakazujący przeczytanie regulaminu. Jakiś skutek by to odniosło zapewne.

Co do moderatorów to jasne że to też zwykli ludzie i mają inne obowiązki niż tylko forum. Czy to szkoła , praca , dom wchodzą na forum w wolnej chwili i nie dość że pracują nad usuwaniem postów itp również na pomoc innym. Z tego co zauważyłem Sadi dużo piszę w działach związanych z Motorowerami.

Co do "!" ,
również używam , ale bez przesady. Ilość użytkowników x błędy , niepoprawne słownictwo (to akurat rozumiem) i inne przekroczenia to masa zgłoszonych postów , które na taką ilość moderatorów mogą czekać nawet kilka dni... System zgłaszania uwag w zgłaszaniu postów to wg mnie bardzo dobre rozwiązanie , ale można by je usprawnić za pomocą wybierania 'typu' przekroczenia > Przy kliknięciu "!" wyskakuję lista , na której wybieramy czy jest to Wulgaryzm , Błędy składni i nie poprawna pisownia , Syf w temacie , PPP itp ...

Myślę że zrozumieliście moje bazgroły :)

[center]Ku pamięci [*] [/center]

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
No i jeszcze zakładanie bezsensownych postów, a wystarczy otworzyć zakładkę "SZUKAJ" wpisać co nas interesuje a z pewnością w większości przypadków znajdziemy odpowiedz.
Ostatnio np. ktoś zapytał się jak ściągnąć łożyska z wału, dzień później inna osoba założyła taki sam temat.
Także jestem za zaostrzeniem kar.
Nasunęła mi się myśl o jakiejś selekcji .. ale to chyba strata czasu przy tak dużej ilości użytkowników.
Także Kąkolowi i reszcie moderatorów - życzę miłej pracy :wink:

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Falcao pisze:
Ostatnio np. ktoś zapytał się jak ściągnąć łożyska z wału, dzień później inna osoba założyła taki sam temat.

Za mało zilustrowanych poradników , ale na prawdę dobrze zilustrowanych i miło się czytających jest na forum.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

MaydayKSSG pisze:
Za mało zilustrowanych poradników

Nikt Wam nie broni pisać takich poradników :wink:

Obrazek

Użytkowniku! Pamiętaj, że słowami jakich używasz i stylem jakim piszesz tworzysz wizytówkę swojej osoby.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Sadi pisze:
Nikt Wam nie broni pisać takich poradników :wink:

Brak czasu , po części niedobór wiedzy. Chciałbym coś nakręcić , NAKRĘCIĆ ale zbytnio nie mam czasu , a niektóre rzeczy są dla mnie jeszcze nie do końca obeznane :}

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Najlepszym rozwiązaniem byłoby coś takiego:

Obok tam gdzie jest edytuj itd. zrobić przycisk "Odśwież" i poprostu można byłoby tam klikać i temat odświeżałby się sam bez pisania kolejnych postów..

Plany co do a'gilery:

- Tłumik Hebo New Performance [JEST]
- Regulacja tłumika [NIE MA]
- Nóżka boczna [NIE MA]

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
a'gilera pisze:
Najlepszym rozwiązaniem byłoby coś takiego:

Obok tam gdzie jest edytuj itd. zrobić przycisk "Odśwież" i poprostu można byłoby tam klikać i temat odświeżałby się sam bez pisania kolejnych postów..

Podejrzewam że przy takim czymś potrzebna jest duża ingerencja z forum. Bo standardowo takiej opcji nie ma.
Innym sposobem może być zmodyfikowanie auto deli na najmniejszy okres 15 minut. Po 15 minutach post się usuwa...

To tylko moje spostrzeżenia , jak jest dokładnie nie wiem :}

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
I odświeżali by co 5 minut -,-

EDIT: no nie wytrzymam .. :roll:
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p ... 1dc#744327

Ostatnio zmieniony 05 gru 2010, 16:37 przez Falcao, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie

Klikajcie wykrzykniki!

Obrazek

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dokładnie klikajcie na wykrzyknik :)
Moderator to osoba która stara się trzymać porządek na forum , wy też możecie się przyczynić do trzymania porządku klikając na ,,!'' . Każdy post zgłoszony zostaje szybciej znaleziony przez moderatora gdzie dalej jest poddawany odpowiedniej czynności :) . Nikt z nas - Moderatorów nie siedzi 24h na forum , każdy ma prace , szkołę jak ktoś powyżej wspomniał także starajcie się doceniać naszą prace a także nam pomagać
Pozdrawiam
Revo.

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Chłopaki najwiekszy bałagan to jest na OffTopic rozumim ze mozemy zakładac tematy różne różniste ale juz niektóre są beznadziejne i myśle ze to forum motoryzacyjne a nie jakies matrymonialne uważam ze powinniśmy zakladac tematy które dla wiekszości są oczywiste a dla innych nie takie przypomnienie ( nie nalicza postów ) ale na które nie znamy odpowiedzi typu Moge jeździć we 2 osoby na skóterze ? a nie typu Szukam dziewczyny ? bo takie przypadki się zdarzały

Monster nr.3

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
NRG-power pisze:
skóterze

A co to jest :) . A wiesz jakie tematy lecą na dużych forach? I to motoryzacyjnych? Chyba nie że tak piszesz, tu to są małolaty ale tak to nawet wymiana zdjęć nagich lasek. A ty narzekasz...

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czy inne forum musi być dla nas wzorem ?

Rozumiem tematy w stylu "dziewczyny" to tamto ... Ale "co dzisiaj kupiłeś?" , "liczymy do 1000" ? Bez przesady...

Ostatnio zmieniony 06 gru 2010, 16:45 przez MaydayKSSG, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Mazda 323F BA 1.5 16v DHOC
Nie czytam co tam piszecie u góry ale co do PPP

Jest bardzo fajny skrypt działa tak ze jak ja teraz bym napisał normalnie a pod tym napisał cos znowu to by było cos takiego

Dodano 7-12-2010, 19:01

I tutaj wiadomosc napisana jako PPP

Nie ma rzeczy niemożliwych są tylko niewykonalne

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna