Dzisiaj jest 24 lut 2025, 19:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 458 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jacek987, głupszemu ustąpię po prostu i nie będę się spierał.Miałeś w ogóle kiedykolwiek doczynienia z takim autem? To co może autko które ma tera tata(Mercedes E320CDi) ma w instrukcji 220km/h, a jeździmy 240km/h z palcem w dupie i śmiało na 260km/h byśmy licznik zamkkneli.Nie chce mi się jeż piać więc nie będę odpowiadał na twoje dogryzienia.

Swoją drogą to nizły mądruś z Ciebie.do radia się zapisz :P

Cytuj:
Jacek987 napisał/a:
BMW 2.5 TDS
najgorsze gówno jakie może być :evil:
Cytuj:

x2
@,5tds jeszcze takiego gówna nie widziałem, siadajace pompy, głowica i co tam jeszcze.Co tylko słysze to złe opinie.Co prawda moc jest, ale nie porównujmy małego pudła do limuzyny.

Zapraszam na serwer Cs Games-center.pl

Wariator: Polini Speed Control
Sprzęgło: Staeg6 Pro
Dzwon: Naraku R-Vent
Pasek: Polini Kevlar
Rolki: 4.5g
Sprężyna centralna: Naraku żółta
Sprężynki sprzęgła: czerwone Stage6

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ogólnie silniki 2,5 diesla w każdej bmw są że tak powiem hu**we.
co do mercedesa 190 polecam w 100% kolega ma takiego 2.0 w gazie zaleje za 20zł i 100km robi tak wkoło komina ;)

P.H.U. OLEJNIK :
OPONY MOTOCYKLOWE I SAMOCHODOWE
CZĘŚCI, FELGI, PODNOŚNIKI
TANIO I SZYBKO
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=16946953
tel: 691 134 410

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
bartek4334 pisze:
(Mercedes E320CDi) ma w instrukcji 220km/h, a jeździmy 240km/h z palcem w dupie i śmiało na 260km/h byśmy licznik zamkkneli.

Ooo no może i do 300km/h dojdziesz i odlecisz w przestworza?

A teraz zejdźmy na ziemię. Tak apropo ma ogranicznik do 250km/h ;) Słuchaj prędkości maksymalne podane w instrukcji są zbliżone do tych osiąganych przez auto. Różnica może być +/- 5-10km/h (raczej zawsze jest to na "+" ) ,ale nie ponad 30km/h , tymbardziej przy prędkości 200km/h gdzie opory powietrza są naprawdę ogromne.

Jak tak to weź z seryjnego fiata 126p wyciągnij 150km/h. Można nie? No pewnie ;)

Mądruś? Dziękuję Ci ślicznie za komplement! Co do radia... Raczej zmarnowałbym się tam, ale Ty jak najbardziej mógłbyś opowiadać bajki dzieciom na dobranoc. Być może warto spróbować?

bartek4334 pisze:
ale nie porównujmy małego pudła do limuzyny.

BMW 525 TDS e39 to małe pudło w porównaniu do w124? Ojoj... :lol:

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
Ooo no może i do 300km/h dojdziesz i odlecisz w przestworza?

Nie ma takiej opcji 300km/h nie wyciagnę.

Cytuj:
Tak apropo ma ogranicznik do 250km/h ;)

Tu się grubo mylisz, ponieważ to auto nie ma ogranicznika prędkości.Montowane bylo w każdym aucie w W211, ale nie w W210 :P No a jeśli nie wierzysz to zawsze możesz podjechać to się przejedziemy.

Cytuj:
Słuchaj prędkości maksymalne podane w instrukcji są zbliżone do tych osiąganych przez auto. Różnica może być +/- 5-10km/h (raczej zawsze jest to na "+" ) ,ale nie ponad 30km/h , tymbardziej przy prędkości 200km/h gdzie opory powietrza są naprawdę ogromne.

O oporach powietrza to ja wiem :P A co do skrupulatności no to może się pomylilem i w instrukcji jest 225km/h.

Cytuj:
Jak tak to weź z seryjnego fiata 126p wyciągnij 150km/h. Można nie? No pewnie ;)

Nie wiem ile Fiat 126plata dokładnie, ale wiadomo, ze tyle nie jesteś w stanie wyciągnąć.

Cytuj:
Raczej zmarnowałbym się tam, ale Ty jak najbardziej mógłbyś opowiadać bajki dzieciom na dobranoc. Być może warto spróbować?

Dlaczego nie odpowiedziałeś na moje pytanie?Tak cię w domu uczyli? A co do opowiadania bajek to sobie odpuszczę.Wolę tępic takich madrusiów jak ty :P

Podsumowując to nie masz pojęcia teoretycznego o autach(przynajmniej marki Mercedes) a sadzisz się ostro.Jak się troszke podszkolisz, a nie bedziesz czytał wszystko książki lub wypisywał głupoty na podstawie neta to porozmawiamy.Tyle !!
Już nie spamuję bo się zrobił temat do dyskusji, a mieliśmy pomóc koledzę.
Jak byś mial jeszcze jakies watpliwości to zajrzyj na forum w210.pl

Zapraszam na serwer Cs Games-center.pl

Wariator: Polini Speed Control
Sprzęgło: Staeg6 Pro
Dzwon: Naraku R-Vent
Pasek: Polini Kevlar
Rolki: 4.5g
Sprężyna centralna: Naraku żółta
Sprężynki sprzęgła: czerwone Stage6

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
Tu się grubo mylisz, ponieważ to auto nie ma ogranicznika prędkości.Montowane bylo w każdym aucie w W211, ale nie w W210 No a jeśli nie wierzysz to zawsze możesz podjechać to się przejedziemy.

Najwyraźniej był tam niepotrzebny :D

bartek4334 pisze:
Dlaczego nie odpowiedziałeś na moje pytanie?

Tak miałem doczynienia z w124 poczynając od 2.0d kończąc na 3.0d ( v-max ok 180km/h)

bartek4334 pisze:
Podsumowując to nie masz pojęcia teoretycznego o autach(przynajmniej marki Mercedes)

Chyba Ci chodziło o pojęcie praktyczne? Teorie przedstawiłem Ci wyżej bazując na informacjach zawartych w necie ;)

e39 2.5 tds miałem okazję siedzieć na miejscu pasażera - max 210km/h

bartek4334 pisze:
wypisywał głupoty na podstawie neta

Nie wszystko co jest w necie to głupoty.Chyba,że na autocentrum to wybacz zwracam honor,ale we wszystkich przypadkach informacje zawarte tam pokrywały się tym co było w praktyce. Coś w tym jednak jest.

Fiołeczku wytknąłem Ci Twoją wizję 220km/h , przedstawiłem Ci argumenty , a Ty? Brak konkretów, brak jakichkolwiek argumentów.

Co do praktyk hmmm być może jesteś bardziej doświadczony ode mnie. Przeprowadziłeś kiedyś remont silnika o pojemności większej niż 1000ccm? Spoko mi się to udało. Robiłeś SWAP-a? Ja jestem w trakcie. Zajmowałeś się blacharką? Kilka aut już przygotowałem i pomalowałem, wyszły naprawdę dobrze. Elektryka to pikuś nie? Też sobie poradziłem,fakt potrzebne mi były schematy.

Zaznaczam wszystko robiłem/em sam no chyba,że możliwości fizyczne wymagały drugiej osoby.

Chcesz wiedzieć więcej ? Pisz na PW,a ten temat zostawmy już w spokoju.

Tak, masz rację mieliśmy pomóc koledze. Nadal jestem za jakimś małym japońskim autkiem typu honda civic

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ludzie nie spamujcie!

Bądźmy szczerzy, bartek4334 trochę koloryzuje a Jacek987 stara się w delikatny sposób przekazać, że kolega się myli.

Zacznijmy od tego że to licznik nie pokazuje Ci realnej prędkości. Weź jakikolwiek gps to Ci pokaże 20-30km/h mniej.

Odemnie tyle, stary mercedes w124 2.5d nie pojedzie 220km/h. Obejrzyjcie sobie top geara, na niemieckiej autostradzie jakiegoś starego merca cosworth(czy jakoś tak) testowali, była to sportowa wersja i chyba 235 poleciała max. Nie oczekujcie od 20 letniego auta nie wiadomo czego :P

-Sprężyna Centralna Hebo Czarna +50%
-Sprężynki sprzęgła Hebo Niebieskie
-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:
stosuj się do zaleceń mechanika po wymianie wydechu, a jeżeli go będziesz sam wymieniał, to pamiętaj, aby nie jeździć od razu z MAX, bo tłumik uszkodzisz.
:D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jacek987 pisze:
Tak miałem doczynienia z w124 poczynając od 2.0d kończąc na 3.0d ( v-max ok 180km/h)

Tata akurat ma takiego mercedes w124 kombi 3.0 d automat i full zapakowany 190 km/h i ni h***** więcej :D

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1732142#1732142 ''Śnieżynka''

Ostatnio zmieniony 06 gru 2010, 22:15 przez bekon14, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
RunN, tu chodziło o porównanie pojemności i mocy.

keeway_hurrican pisze:
Zacznijmy od tego że to licznik nie pokazuje Ci realnej prędkości. Weź jakikolwiek gps to Ci pokaże 20-30km/h mniej.

No troszkę przesadziłeś, ale zdarzają się takie perełki.

Na WŁAŚCIWYM (wysokość opony) ogumieniu i ORYGINALNEJ feldze która jest wraz z samochodem licznik oszukuje, +/- 5km/h. W przypadku mojego taty samochodu na zimówkach(16') okłamuje o 5km/h a na letnich(17') 3km/h więc takie błędy są symboliczne..

[center]Obrazek[/center]

Ostatnio zmieniony 06 gru 2010, 23:33 przez Stasiu2, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A jak by tak VW Lupo ? słyszałem że ekonomiczne i też nie takie słabe a na początek na pewno wystarczy :)

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 93#2189593 Moje Audi ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
KrystianSR50, damski samochód..
Bez obrazy ale szukaliśmy dla 18'latka i napalił się na Lupo.. wujek, tata każdy stwierdził że to damska fura.. i kupili A4'ke 99.. bo chociaż jakoś to wyglądało..

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Stasiu2 pisze:
KrystianSR50, damski samochód..

Damskim samochodem to jest np nowy Garbus a nie Lupo z wyglądu :) .Ale Lupo bądź Seat Arosa to tylko w miasto, w trasie to te samochody są niebezpieczne wręcz ze względu na mały rozstaw osi a drogi każdy wie jakie są (koleiny) .No i w tym wypadku większość ceny zgarnia sama marka a nie auto. Ja już mam ustaloną kwotę i za 15 tyś zł z Audi czy VW będę miał starszy rocznik aniżeli te auto na które poluje (chodzi o model i wersje nadwozia, link dla zobrazowania auta) http://allegro.pl/mazda-626-2-0tdvi-200 ... 72388.html . Akurat mamy VW Passata B5 i wykończenie jest fenomenalne ale cena powinna być już adekwatna do rocznika. Tak więc kolejnym moim autem będzie Mazda 626 po lifcie w liftback'u z silnikiem albo 2.0 benzyna lub diesel.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
vw polo 1.0 II w h** dobre autko
kolega ma wersję fox kombi niby 45 km ale 140 km/h na 4 biegu w 5 osób pocisło ;d
bardzo mało pali a swoje potrafi jak na taki mały silniczek ;d
dodam że polówka ma 5 biegową skrzynie

P.H.U. OLEJNIK :
TANIO I SZYBKO

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
RunN pisze:
vw polo 1.0 II w h** dobre autko
kolega ma wersję fox kombi niby 45 km ale 140 km/h na 4 biegu w 5 osób pocisło ;d
bardzo mało pali a swoje potrafi jak na taki mały silniczek ;d
dodam że polówka ma 5 biegową skrzynie

Z racji tego, że musi wykonać większą prace niż większy silnik nie będzie wcale taka oszczędna. Poza tym 45km to mało nawet jak na motocykl, a o samochodzie już nie wspominając.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
To może Grande Punto ?

Albo coś w gazie, ale są problemy w zimę. często zimny ciężko odpalić ;p wiem wiem przełączamy na bene ale u kumpla to nawet nie pomogło ...

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 93#2189593 Moje Audi ;)

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
KrystianSR50 pisze:
To może Grande Punto ?

Albo coś w gazie, ale są problemy w zimę. często zimny ciężko odpalić ;p wiem wiem przełączamy na bene ale u kumpla to nawet nie pomogło ...

Specyfiku trzeba do benzyny dolać i będzie normalnie palić. Dziadek miał w astrze niedawno podobny problem ale magicznym środkiem to naprawił. Teraz i na jednym i na drugim ładnie jeździ :) .

Ja na miejscu autora bałbym się brać starego dizla ze względu na kosmiczne przebiegi pow 500k km. Jedynie dla starej "beczki" mógłbym zaufać bo taki przebieg dla niej nie straszny :wink:

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
KrystianSR50, mojej mamy odpala na benzynie dopiero jak się rozgrzeje to na gaz przechodzi.. :roll:

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Z4 E85/530dA E60 M-Tech/Sierra
Asaroth pisze:
KrystianSR50 pisze:
To może Grande Punto ?

Specyfiku trzeba do benzyny dolać i będzie normalnie palić. Dziadek miał w astrze niedawno podobny problem ale magicznym środkiem to naprawił. Teraz i na jednym i na drugim ładnie jeździ :) .

Ja na miejscu autora bałbym się brać starego dizla ze względu na kosmiczne przebiegi pow 500k km. Jedynie dla starej "beczki" mógłbym zaufać bo taki przebieg dla niej nie straszny :wink:

A 1.9 TDI ? Na zwykłej pompie wytryskowej [nie pompowtryskiwaczach] też nieśmiertelny silnik.

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Borek96 całkowicie się z Tobą zgadzam ale auto w stanie do jazdy z tym silnikiem do 5000 zł ciężko znaleźć.

Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Borek96 pisze:
A 1.9 TDI ? Na zwykłej pompie wytryskowej [nie pompowtryskiwaczach] też nieśmiertelny silnik.
i bardzoo mało pali ;]

P.H.U. OLEJNIK :
TANIO I SZYBKO

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
KrystianSR50 pisze:
To może Grande Punto ?

Jeździłeś tym autem? Ja takim uczyłem się jeździć i na egzaminie też takim. Wg mnie samochód ten to porażka, silnik 1.4 w gazie zero mocy, strasznie niewygodne fotele i wgl jeden wielki niewypał. Pozatym napewno można go kupić do 5000zł ......

-Sprężyna Centralna Hebo Czarna +50%
-Sprężynki sprzęgła Hebo Niebieskie
-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:
stosuj się do zaleceń mechanika po wymianie wydechu, a jeżeli go będziesz sam wymieniał, to pamiętaj, aby nie jeździć od razu z MAX, bo tłumik uszkodzisz.
:D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 458 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 23  Następna