Dzisiaj jest 13 lut 2025, 16:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
maciek0996 pisze:
ale kurde postawcie sobie prog np 10tys miesięcznie i już można sobie jakoć żyć...

Albo żyć godnie, albo wcale ;]
Ja nie chce się martwic czy mi starczy do 1szego, chce brac ile sie da, i zawsze tak robie. Nie ważne czy chodzi o kase..

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
maciek0996, żona niekoniecznie musi mieć samochód a jeżeli mówimy już tu o "żonie" to wiadomo, że mieszkają razem więc rachunki idą na dwie osoby.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
maciek0996, a jak niema samochodu to co ? 1000 na rachunki jedzenie 1500. Potrzeby jakies niewiem kosmetyki dla dziewczyny niewiem cos w tym stylu 500. Benzyna do samochodu 200. Jakieś hobby, sporty jak to nazywasz z 500 i masz 3700 zostaje 2300.

Ostatnio zmieniony 07 gru 2010, 21:21 przez SpeeDMaN, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Czyli wy chcecie zarabiać tylko tyle, aby ledwo starczało tak? Aha, to fajnie..
A potem mówią, że wiekszość to nieroby bez wykształcenia : P

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
klikszen, nie chodzi o to po prostu on nie wierzy, że za 3000zł można przeżyć .

Tytuł:
*

Pojazd:
klikszen pisze:
Czyli wy chcecie zarabiać tylko tyle, aby ledwo starczało tak? Aha, to fajnie..
A potem mówią, że wiekszość to nieroby bez wykształcenia : P

No właśnie. przeżyć to możecie za 1 zł za miesiąc jedząc robare jak bear gryll, ale co to za życie? Zwłaszcza, że teraz każdy ma warunki, aby żyć godnie jak powiedziałem np 10tys na 1 miesiąc. A 3 tys zł to bez studiów da rade zarobić...

I nie róbmy już kłótni o to że przeżyć się da ,,jakoś" za to 3 tys zł...

A najgorsze jest to, że tak jak wy wiele ludzi mówi, a 3 tys mi styknie, załużmy że są dorośli zarabiają swoje ,,wymarzone" 3 tys i narzekaja potem, że taki np Bill Gates jest od nich o milionokroc bogatszy ...

kamilo22 pisze:
klikszen, nie chodzi o to po prostu on nie wierzy, że za 3000zł można przeżyć .

Nie mówie, że się nie da przezyć, ale to jak przeżyjesz za 3 tys zł.

\

Ostatnio zmieniony 07 gru 2010, 21:30 przez maciek0996, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Stawiać to sobie można co innego najwyżej. Co do wykształcenia to szczerze jak się jest kumatym to sobie człowiek da radę. A marnować 5 lat młodości żeby potem stać na kasie to chyba nie zbyt ciekawa wizja. Maciek0966 jaką wartość pieniądza znasz mając 14 lat? weź mnie nie rozśmieszaj, skoro mówisz że 3 kafle to mało. Śmiać się chce jak się takie coś czyta. A co do życia godnie : jakby każdy sobie tak myślał to już by się nie dało chyba nic mieć. Jednym wystarcza Adike a drugim Nike i Adidas. Bardzo ważne jest w jakiej rodzinie jesteś, czy Ci pomogą czy masz coś na start itd. a głównie czy masz dobre pomysły bo nie jeden miał miliony i teraz tylko komorników spłaca albo wyjechał do Anglii żeby się ukryć. Ogólnie to zawsze trzeba liczyć na jak najwięcej próbować mieć co tylko się da, kupić dziecku to co będzie chciało żeby nigdy nie powiedzieć nie stać nas. Tyle ode mnie

http://i.imgur.com/pnVOY.gif

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
maciek0996, pozory.

Okaże sie na jaką trafisz drogę i czy bedziesz zarabial 2 tys czy 10 tys. To nie jest tak hop siup ze ot tak juz 10 tys masz musisz pracować, nie przyjdzie samo.

"Rób swoje dla siebie i nie pod kogoś" Sitek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
maciek0996, Troszkę mnie rozśmieszają Twoje posty, bo uważasz, że 3000 zł to mało.Aby dostawać tak jak Ty mówisz chociaż 10 tys. zł to musisz być na prawde kimś albo mieć prywatną firmę.Pomyśl sobie, że większość studentów po zakończeniu nauki pracuje w jakiś supermartketach rozkładając towar na pólkach za marne 1000 zł. bo nie ma dla nich pracy bo jest po kilkanaście chętnych na jedno miejsce.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
maciek0996 pisze:
-wszelkie rachunki (telefon, gaz, prąd TV, etc.) 700zł jak w mieszkaniu mieszkacie

W jakim Ty bajkowym świecie żyjesz :lol:

700 zł to jest tylko opłata za mieszkanie w bloku :lol:

Prąd - prawie 300 zł
Woda - Prawie 200 zł
Gaz - 250 zł
Telefony ok 300/400 zł miesięcznie
Tv łącznie 100 zł
Internet - 100 zł
i wiele innych

Łącznie miesięcznie 2-3 tyś samych opłat - 4 osobowa rodzina.

+ Do tego cała reszta, typu ubezpiecznia, składki na firmę, zusy, podatki, ubezpiecznienie samochodu, autocasco .. Itd. Ale to już raczej pod koszty firmy podchodzi.

Edit: Te 10 tyś nie jest trudno wyciągnąć mając np firmę, ale w Polsce jako w kraju samych złodziei, uczciwie się nie da.

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Ostatnio zmieniony 07 gru 2010, 21:39 przez JawoR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
SpeeDMaN pisze:
Okaże sie na jaką trafisz drogę i czy bedziesz zarabial 2 tys czy 10 tys. To nie jest tak hop siup ze ot tak juz 10 tys masz musisz pracować, nie przyjdzie samo.

Wiem, że nie jest hop siup, ale to naprawde nie jest problem. Wystarczy się starać jak się umie i na pewno to będzie zauważone i docenione.

Ale ja już tu nie pisze, bo mam 14 lat i nie wiem co to życie :?

\

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Szczerze to się dziwie bo Polak mało zarobi, płaci mega duże rachunki, robi imprezy z pompą, jeździ samochodem na który go nie stać, i jeszcze parę groszy odłoży.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Prosty przykład. Znajomy na 5 tym roku studiów. Zarabia 8tyś miesięcznie + dobra firmowa fura. :)
Jak kończycie gówniane studia to stoicie na kasie w tesco, kończycie dobre studia to śpicie na kasie w domu :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: borsche vr5
klikszen, co to za studia? :d

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
W ogóle to mnie śmieszą posty 14 latka np tego typu:
maciek0996 pisze:
ale kurde postawcie sobie prog np 10tys miesięcznie

Powiedz mi na jakim stanowisku tyle zarobisz? Radca prawny ok- ale cały dzień go nie ma w domu czyli życie prywatne nie istnieje. Polityk? Musisz mieć wtyki. Własna firma? Trzeba mieć łeb. Ja pracuję w samorządzie czyli w urzędzie i i te prawie 10tyś to zarabia wójt/burmistrz, zastępca dostaje ok7tyś, skarbnik ok 5tyś, kierownicy poszczególnych działów niewiele ponad 3tyś a pracownicy merytoryczni od 1200 do 2000zł. I ci co zarabiają te 2 tyś czy już 3tyś mają dosyć fajne furki i dobrze żyją.

Aha i co do śmiesznych niby wypłat po 3 tyś- moi rodzice zarabiają razem ok 7tyś, ja te 1200zł i bieda nam się nie dzieje, mamy 3 auta i na wszystko nam starcza. Te twoje wyliczenia i spostrzeżenia to o kant dupy rozbić. Ludzie żyją za 1800 na dwoje i im starcza jakoś.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*

Pojazd:
klikiszen ponad to nawet jak pójdziesz na studia może nie najlepsze w kraju, ale będziesz się starał i nie chodził i balangował przez cały czas to można nawet wiecej wyciągnąć. Przykład? Studenci ekonomi, którzy na prawdę sa dobrzy mają prace na 3.4 roku studiów np po 7 tys. Czemu? Oni sa potrzebni (ci dobrzy a nia fajtłapy) i przedstawiciele rożnych firm ida do profesorka pytaja się kto sibie najlepiej radzi i na następny dzien proponuja mu dobrą pracę, która może się przydać jako staż i jakieś doświadczenie :)

\

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
To są ,,rodzynki" .Znam sporo osób w wieku mojego ojca którzy nawet bez zawodówki mają milionowe majątki także nie ma reguły. Po prostu jak sobie człowiek daje radę to nawet jak straci wszystko to się odkuje. A studia może i coś dają nie wiem, cała rodzina jest po studiach i każdy ma swój biznes wgl. nie związany z zawodem.

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E30
maciek0996, 10 tys miesięcznie ? Widzę że następny polityk nam rośnie :lol:

A co do strażaka to po 1 lubię ryzyko i co ma być to będzie, a po 2 fajnie jest pomagać ludziom :wink:

3 tys to dla mnie sporo kasy. Wiem z doświadczenia. Nie mam jakichś nadzianych rodziców. RAZEM powtarzam RAZEM zarabiają jakieś 4 tys na czysto. 5 osobowa rodzina i na warunki życia nie mam prawa narzekać :wink:
Tak że nie gadaj głupot że 3 tys to mało :roll:

maciek0996 i co do tych twoich wyliczeń to śmieszny jesteś. Miesięcznie za jedzenie twoja rodzina płaci 1500zł ? :lol:

///BMW

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
A i koledzy wiecie jak wygląda w ogóle praca w straży ? 24 h służby i 48 h wolnego czyli do pracy chodzisz co 3 dzień, i czy dalej wam za mało 3 tyś gdzie wychodzi mniej więcej 10 służb ? pomyślcie .

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 93#2189593 Moje Audi ;)

Tytuł:
*

Pojazd:
czarekcw pisze:
W ogóle to mnie śmieszą posty 14 latka np tego typu:
maciek0996 pisze:
ale kurde postawcie sobie prog np 10tys miesięcznie

Powiedz mi na jakim stanowisku tyle zarobisz? Radca prawny ok- ale cały dzień go nie ma w domu czyli życie prywatne nie istnieje. Polityk? Musisz mieć wtyki. Własna firma? Trzeba mieć łeb. Ja pracuję w samorządzie czyli w urzędzie i i te prawie 10tyś to zarabia wójt/burmistrz, zastępca dostaje ok7tyś, skarbnik ok 5tyś, kierownicy poszczególnych działów niewiele ponad 3tyś a pracownicy merytoryczni od 1200 do 2000zł. I ci co zarabiają te 2 tyś czy już 3tyś mają dosyć fajne furki i dobrze żyją.

Aha i co do śmiesznych niby wypłat po 3 tyś- moi rodzice zarabiają razem ok 7tyś, ja te 1200zł i bieda nam się nie dzieje, mamy 3 auta i na wszystko nam starcza. Te twoje wyliczenia i spostrzeżenia to o kant dupy rozbić. Ludzie żyją za 1800 na dwoje i im starcza jakoś.

czarekcw wiem, że jak masz 22 lata czy tam nawet 50 to wiesz więcej z zasady. :roll: Niestety lubisz się na tym forum ,,wywyższać" z racji na wiek. Jak czytam twoje posty od dłuższego już czasu to widać po tobie, że jesteś człowiekiem, który uważa, że ktoś kto jest lepszy od ciebie jest zły (nie mówisz tak wprost, ale to widać).

A do tematu udzieliłem się jedynie tak, żeby chłop przemyślał czy nie chce czegoś więcej w życiu osiągnąć. To że ludzie we dwoje żyją za 1800zł dobrze żyją i to by było na tyle.
Żeby zarobić duże pieniądze możesz być np lekarzem specjalistą, mieć własną firmę,
I na dodatek nawet jak jesteś dobrym fryzjerem to dużo zarobisz. Znam takiego co 700zł bierze za 1 strzyżenie, a od chętnych to się musi odganiać. Czemu tyle bierze? bo jest dobry i robi to co lubi i w prawie każdym zawodzie to się liczy i przekłada się na zarobione pieniądze!!!

Ok. teraz czekam na falę krytyki, bo ja mam 14 lat, jestem tego świadom, że mnie skrytykujecie bo ja mam 14 lat, a on 22 :<

\

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna