Dzisiaj jest 02 lut 2025, 4:01

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Mam 2 szybkie pytania... mam króciec ssący odblokowany kupiony w Mielochu, ale nie mam w nim kranika na wężyk z podciśnieniem. Jak taki kranik wygląda? Musze przewiercić w jednym miejscu dziurę na wylot i dospawawać kawałek rurki i potem wsadzić wężyk z podciśnieniem? Moj króciec - KLIK

Wykonywaliście kiedyś własny króciec? Jakieś pomysły/rady jak się do tego zabrać itp.?
Wielkie dzięki. :)

[center]
Peugeot TKR Corsa 70cc 2ned ScooterCenter.de
(Keihin PWK 24mm)

Obrazek

1300/1500km

[/center]

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
R.I.P. - w naszej pamięci [*]
Awatar użytkownika

Pojazd:
A ta końcówka stercząca w prawo,w środku ma kanalik :?: To przewiercić go na wylot i jest miejsce na podłączenie :mrgreen: Zresztą on chyba na to jest :smile:

Poznaj swój skuter zanim ON da się poznać :twisted:

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
mycen pisze:
A ta końcówka stercząca w prawo,w środku ma kanalik :?: To przewiercić go na wylot i jest miejsce na podłączenie :mrgreen: Zresztą on chyba na to jest :smile:

pewnie tak, w jego miejscu jest kulka i nie jestem nawet przekonany czy jest na wylot. Czyli wystarczy zrobić kanalik i wsadzić wężyk od podciśnienia? Co to w ogóle daje te podciśnienie? <joke> :D

[center]
(Keihin PWK 24mm)

Obrazek

1300/1500km

[/center]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
One otwiera dopływ paliwa przy zastosowanym kraniku vaccum.
A głównie doprowadza do szału po dłuższym postoju skutera kiedy paliwo odparowało z gaźnika i aby się zaś napełnił trzeba kopać do bólu na wyłączonym zapłonie.Włączenie w trakcie tego zabiegu zapłonu powoduje że te minimalne dawki podawane przy kopaniu są od razu spalane i nie są w stanie ruszyć wału.A jedno kopnięcie to otwarcie dopływu tylko podczas obracania wału. :smile: Kręcenie rozrusznikiem też niewiele daje bo aby on kręcił musi być włączony zapłon i jesteśmy w punkcie wyjścia :mrgreen:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
mycen pisze:
One otwiera dopływ paliwa przy zastosowanym kraniku vaccum.
A głównie doprowadza do szału po dłuższym postoju skutera kiedy paliwo odparowało z gaźnika i aby się zaś napełnił trzeba kopać do bólu na wyłączonym zapłonie.Włączenie w trakcie tego zabiegu zapłonu powoduje że te minimalne dawki podawane przy kopaniu są od razu spalane i nie są w stanie ruszyć wału.A jedno kopnięcie to otwarcie dopływu tylko podczas obracania wału. :smile: Kręcenie rozrusznikiem też niewiele daje bo aby on kręcił musi być włączony zapłon i jesteśmy w punkcie wyjścia :mrgreen:

Mi tam odpala z pierwszego (czasem z 3-ego) kopniaka. ;P
Ok powiedz mi tylko teraz... wystarczy przewiercić na wylot króciec i podłączyć podciśnienie tak? Dobrze rozumiem?

[center]
(Keihin PWK 24mm)

Obrazek

1300/1500km

[/center]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
malibu pisze:
po dłuższym postoju
Tzn tydzień,dwa,nie 3 dni :smile:
malibu pisze:
mam króciec ssący odblokowany kupiony w Mielochu, ale nie mam w nim kranika na wężyk z podciśnieniem.
.Kranik jest na baku :wink: i to na nim są dwa wężyki.Paliwo+ vacuum.Obydwa podpina się na gaźnik więc nie wiem po co te operacje na kolektorze :?: Czyżbyś nie miał na gaźniku vacuum :?:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
mycen pisze:
malibu pisze:
po dłuższym postoju
Tzn tydzień,dwa,nie 3 dni :smile:
malibu pisze:
mam króciec ssący odblokowany kupiony w Mielochu, ale nie mam w nim kranika na wężyk z podciśnieniem.
.Kranik jest na baku :wink: i to na nim są dwa wężyki.Paliwo+ vacuum.Obydwa podpina się na gaźnik więc nie wiem po co te operacje na kolektorze :?: Czyżbyś nie miał na gaźniku vacuum :?:

Ktoś mi mówił że "vacuum" podpina się najlepiej pod krócieć. Obecnie mam podpięty pod gaźnik... problem jest w tym że mam gaźnik 17,5 D'O, dyszę 85 oraz Airbox'a podpiętego do niego i prawie nie podniósł mi prędkości na średnich i wysokich obrotach... hmm... szukam dlaczego. Według wiedzy książkowej wszystko jest OK, no ale jednak nie do końca. Zabawa z rolkami zbytnio rezultatu nie dała.

[center]
(Keihin PWK 24mm)

Obrazek

1300/1500km

[/center]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Airbox nie dodaje v-max :smile: To jest kompensator paliwa.Jego praca zaczyna się w momencie gwałtownego dodania gazu i to właśnie z niego dochodzi dawka której normalnie gaźnik nie jest w stanie podać.Bez niego taki silnik miałby tzw dziury w przyśpieszeniu.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
mycen pisze:
Airbox nie dodaje v-max :smile: To jest kompensator paliwa.Jego praca zaczyna się w momencie gwałtownego dodania gazu i to właśnie z niego dochodzi dawka której normalnie gaźnik nie jest w stanie podać.Bez niego taki silnik miałby tzw dziury w przyśpieszeniu.

Airbox = filtr powietrza Polini (tak jak Malossi E5) <joke> Nic nie szkodzi mycen. :D
Ale dzięki za info dotyczące gazboxów. Przyda się taka wiedza. :)

[center]
(Keihin PWK 24mm)

Obrazek

1300/1500km

[/center]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dzięki że wypatrzyłeś ten błąd :smile: Źle by było jakby tak to zostało :mrgreen:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
mycen pisze:
Dzięki że wypatrzyłeś ten błąd :smile: Źle by było jakby tak to zostało :mrgreen:

Heh mycen nie ma najmniejszego problemu... Każdy może się pomylić, ale że TY? hehe (żart) :P
Chodzi mi o taki króciec z miejscem na podciśnienie (vacuum)... luknij. :)

Obrazek

Króciec handmade... czemu w ogóle myślę o tym? Chce bardziej wysunąć filtr powietrza no i dodatkowo zrobić wlot dla vacuum. Tylko nie wiem czy to da więcej od vacuum podłączonego do gaźnika. Racingowe króćce mają wlot dla vacuum...hmm?

[center]
(Keihin PWK 24mm)

Obrazek

1300/1500km

[/center]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ładna robota :smile: Spaw jak na egzamin,króciec orginal :mrgreen: W sumie to prosty eżektor nazywany przez nas podciśnienie,vacuum.I tak pewnego dnia jak skończy się nasza wytrzymałość na wybryki kranika i skończy to wszystko w koszu a z przyjemnością zakręcimy na baku stary,poczciwy kranik ze skrzydełkiem do zamykania :mrgreen: I w dodatku z odstojnikiem :mrgreen:

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
mycen pisze:
Ładna robota :smile: Spaw jak na egzamin,króciec orginal :mrgreen: W sumie to prosty eżektor nazywany przez nas podciśnienie,vacuum.I tak pewnego dnia jak skończy się nasza wytrzymałość na wybryki kranika i skończy to wszystko w koszu a z przyjemnością zakręcimy na baku stary,poczciwy kranik ze skrzydełkiem do zamykania :mrgreen: I w dodatku z odstojnikiem :mrgreen:

Być może, być może... ;P Nigdy nic nie wiadomo. Wyjaśnij mi co zmieni vacuum podłączone do króćca, a nie do gaźnika? :P

[center]
(Keihin PWK 24mm)

Obrazek

1300/1500km

[/center]

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
malibu pisze:
co zmieni vacuum podłączone do króćca, a nie do gaźnika

Podejrzewam że nic.Spróbuj zassać delikatnie z węża vac idącego z kranika.Chodzi mi o sprawdzenie jakiego +- trzeba podciśnienia aby otworzyć dopływ paliwa.To nie atomizer który ma rozpylać.Strumień zaciąganej mieszanki wystarcza do otwarcia.Jedynie jak pojawi się dodatkowy otwór w postaci nieszczelności zaczynają się schody.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
mycen pisze:
malibu pisze:
co zmieni vacuum podłączone do króćca, a nie do gaźnika

Podejrzewam że nic.Spróbuj zassać delikatnie z węża vac idącego z kranika.Chodzi mi o sprawdzenie jakiego +- trzeba podciśnienia aby otworzyć dopływ paliwa.To nie atomizer który ma rozpylać.Strumień zaciąganej mieszanki wystarcza do otwarcia.Jedynie jak pojawi się dodatkowy otwór w postaci nieszczelności zaczynają się schody.

Zobaczymy. Będę Was/Ciebie informował o postępach i wyniku. :D

Dzięki mycen, twoje rady są jak złoto. :D

[center]
(Keihin PWK 24mm)

Obrazek

1300/1500km

[/center]

Tytuł:

Pojazd:
malibu, Mam takie pytanie gdzie można dostać taką końcówkę do wężyka bo takiej potrzebuje a nie wiem gdzie to dostać :neutral: Powiem ci że nawet Ładnie spawasz :grin: :cool: Moje może troszeczkę gorzej wyglądają ale są mocne :lol: A i jeszcze jedno pytanie założony masz ten króciec? jak na nim jeździ?:)

Porting Silników 2T/4t, Składanie, Remonty. Dobre Ceny, Wykonanie na Wysokim Poziomie! tel.606550800

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
damian1322 pisze:
malibu, Mam takie pytanie gdzie można dostać taką końcówkę do wężyka bo takiej potrzebuje a nie wiem gdzie to dostać :neutral: Powiem ci że nawet Ładnie spawasz :grin: :cool: Moje może troszeczkę gorzej wyglądają ale są mocne :lol: A i jeszcze jedno pytanie założony masz ten króciec? jak na nim jeździ?:)

Znalazłem w garażu. Heh, narazie nie mam czasu na jego założenie, bo wiąże się z tym zdemontowanie wszystkich plastików oraz obudowy cylindra (AC) no nachodzi mi na 2 śruby. Dam Ci znać na dniach. :)

Wydaje mi się jednak, że taką końcówkę dostaniesz w najbliższym warsztacie skuterowym w Twojej miejscowości. Kolega tak znalazł. Nie wiem ja mieszkam obecnie w Paryżu. Nie wiem jak jest w polskich warsztatach.

[center]
(Keihin PWK 24mm)

Obrazek

1300/1500km

[/center]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 17 ]