Dzisiaj jest 13 lut 2025, 16:14

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
Given, Ej ej ej.
Nie wszystkie OSP takie są :angry:
Sam choć mam 15 lat :mrgreen: , uczęszczam do jednej, tzn, jakieś zawody, zbiórki, itp. to jestem. A jak jest pożar to dopiero za rok będę hulał, ale teraz wiem że średnio jesteśmy po jakichś 5/7min na miejscu.
Chyba że w innej ,,Wsi" to trochę zejdzie.

Pat!, Powiem tak. Jeśli lubisz straż, to wbijaj do Oleszyc do liceum profilowanego, nie pamiętam nazwy ale zaraz po liceum, możesz iść na studia jakiekolwiek. Ale dzieki temu liceum masz jakieś tam certyfikaty, dzięki którym masz 99% przyjęcie w każdej placówce straży. Wiem o dziś u mnie w szkole byli :P .
Tak na serio to zawód Strażak to najbardziej szanowany zawód ze służb mundurowych. A przy tym dobrze płatny :twisted:

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
DrivterGSI1 pisze:
kamilo22, + za spostrzegawczość:D

się ma to oko

A co do zawodu strażaka to dobry ale tak jak napisał piotrek1993 trzeba mieć zapał, powołanie i lubić tą pracę.
ClubMen pisze:
Tak na serio to zawód Strażak to najbardziej szanowany zawód ze służb mundurowych.

zgadzam się

Ostatnio zmieniony 07 gru 2010, 22:58 przez kamilo22, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
maciek0996 pisze:
Kur**, a kto normalny co chce zarabiać normalnie pieniądze pracuje na wsi!

Dziwne bo Mrągowo ma nadane prawa miejskie od ileś setek lat. Czy to jest wieś? A co do wsi- rolnicy którzy mają sporo ha ziemi, można powiedzieć że od 150 w górę to mają takie maszyny że w pale się nie mieści ile kosztują, mój kumpel jest rolnikiem i co nieco widziałem.

maciek0996 pisze:
Ja pierdole 80% ludzi na tym forum to są debile jakich wiele, a najlepsze to, że wierzą w swoje podziemskie teorie jak baba z zajączka ;/

Wyszczekany jesteś młodzieńcze, ciekawe czy w realu jesteś taki? Pewnie nie, maminsynek z ciebie który podejdzie do matki/ojca i poprosi (haha jak nie wstyd tobie) o pieniądze to da za friko.

maciek0996 pisze:
jest lekarzem ginekologiem

Haha ale robota- macać baby. Może ty wyszedłeś z takiego jednego niby badania :lol: .

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
maciek0996 napisał/a:
jest lekarzem ginekologiem

Haha ale robota- macać baby. Może ty wyszedłeś z takiego jednego niby badania :lol: .

Hahaha geniusz :mrgreen:

A co do maciek0996 , życie zweryfikuje twoje plany i albo uda Ci się coś osiągnąć dzięki rodzicom albo jeżeli nie zmienisz nastawienia to marnie widzę twoją przyszłość, wielu chce mieć dużą kasę niewielu się to udaje.

Ostatnio zmieniony 07 gru 2010, 23:03 przez Polisa, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

On wszystko na gotowca dostanie, i to jest niesprawiedliwe z jednej strony ale to nic- forsa to nie wszystko w życiu. Ważne jest zdrowie i rodzina a jak widać jego rodzinka jest "wzorcem" dla innych haha.

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Zazdrość przeżera to forum...

\

Tytuł:
Awatar użytkownika

maciek0996 pisze:
Zazdrość przeżera to forum...

Twoja głupota przebija tą zazdrość.

Daruj sobie!
Booyaka

Obrazek

Ostatnio zmieniony 07 gru 2010, 23:33 przez czarekcw, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale panowie nie róbcie tu OT

Tytuł:
*

Pojazd:
U mnie bedzie takie technikum teraz z przysposobieniem strażackim(jest już liceum policyjno prawne i liceum wojskowe).Jak lubisz to to idź na strażaka.:)

Co do nadzianych rodziców to ja takich nie mam.Ale powiem wam że gdy człowiek nie ma kasy na zawołanie uczy się samodzielności.Sam wiem po sobie a widze po innych co są nadziani,jak im rodzice kasy nie dadzą to nie ma za co wyjść..Bo odłożyć to oni też umieją.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
TZRfan, mądre słowa, a Tym inteligentnym radzę skończyć Offtop i dać na looz, bo znów się warny posypią

http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.p ... 93#2189593 Moje Audi ;)

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Panowie, rozumiem, że to offtopic ale proszę wypowiadać się z kulturą!

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Booyaka, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Panowie , ja przyznam że też kolorowo nie mam bo ojciec pracuje na kopalni jako górnik a głównie elektryk, a matka jest na rencie. 4 osoby do utrzymania, i jakoś biedy zbytnio nie czuję , pomimo to rodzice nie jeżdzą maluchem. Nie mówię że dostaję wszystko co chcę. :roll: Ktoś tam poruszył temat z rolnikami. Mieszkam sam w miasteczku 30 tyś. Pewien sąsiad kupił sobie ciągnik za 300 tyś. Wszyscy zachwyceni. Prawda jest taka że jak miał dać 150 tyś za używany to wolał dać te 300 tyś. Jest jeden haczyk. Mianowicie jest zadłużony do końca życia. Więc proszę was. Jak się nie znacie to nie pie***lcie i nie róbcie zbytniego OT bo to co ostatnio dzieje się na forum to mózg staje.

Obrazek
Obrazek

Ostatnio zmieniony 08 gru 2010, 14:28 przez Xanti, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

W dziale offtop to ja trochę podyskutuję
Xanti pisze:
Prawda jest taka że jak miał dać 150 zł za używany to wolał dać te 300 tyś. Jest jeden haczyk. Mianowicie jest zadłużony do końca życia.

Wiadomo że to wszystko kredyt ale- są dotacje z Unii na zakup sprzętu i mój kumpel w moim wieku za ładowacz który wart jest 200tyś zł ma do zapłaty tylko (jeśli tak można określić) 100tyś zł- reszta to dofinansowania. Twój sąsiad nie korzysta z tej pomocy?

Można tu zachwalać jakie maszyny mają niektórzy rolnicy ale są dwie sprawy- kredyty i brak wolnego czasu-to nie to co praca na etat, 8 godzin i masz gdzieś. Tu robota jest zawsze a urlopu sobie nie weźmiesz jak masz zwierzęta hodowlane. Przekichana sprawa- byłem w Powszechnym Spisie Rolnym jako rachmistrz to się nasłuchałem i zobaczyłem wiele.

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
czarekcw pisze:

Można tu zachwalać jakie maszyny mają niektórzy rolnicy ale są dwie sprawy- kredyty i brak wolnego czasu-to nie to co praca na etat, 8 godzin i masz gdzieś. Tu robota jest zawsze a urlopu sobie nie weźmiesz jak masz zwierzęta hodowlane. Przekichana sprawa- byłem w Powszechnym Spisie Rolnym jako rachmistrz to się nasłuchałem i zobaczyłem wiele.

Gospodarka to naprawdę za******dol. Nie masz chwili wytchnienia, cała rodzica cały czas pracuje + od wczesnego wieku, typu np dziwne jest już, jak łepek ma 12 lat, a nie pracuje. Wiem, bo w rodzinie trochę jest rolników :mrgreen:

Tata kiedyś do mnie "Wiesz, że wujek kupił Lamborghini za prawie milion złotych?!", ja taki podjarany i walę "Łoo! Diablo, Murcielago czy co?!", "A nie, nie .. Jakiś tam traktor czy kombajn" :mrgreen: I tak jak ktoś wcześniej wspomniał .. Kredyty do osranej śmierci spłacać będą :roll:

Edit: Swoją drogą, ten wujek nawet rodziny nie zapytał co myśli o zakupie tego sprzętu. Pojechał do salonu, wybrał, kredyt i kupił. Po miesiącu stał już na podwórku, nowiutki, pachnący .. Zdziwko rodziny? Bez cenne .. a tekst wujka "Przecież o takie drobiazgi się nie warto Was o zdanie pytać" :shock:

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Ostatnio zmieniony 08 gru 2010, 0:30 przez JawoR, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
Druga sprawa co do rolników to mentalność niektórych z nich. Nie mówię, że tacy są wszyscy ale dla licznego ich grona najważniejsze jest co ludzie powiedzą. "Co z tego, że gospodarstwo upada, jak mogę mieć najlepszy traktor w okolicy?!"

RoQs pisze:
jestem teraz na 1 roku zawodówki

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Radziłbym Wam poczytać co do rolników, ponieważ aby móc "kupić" traktor z dofinansowaniem unii trzeba spełnić dużo warunków m.in odpowiednia powierzchania pól i inne. Więc nie myślcie że to tak hop siup.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
wiecie co, wkur****** mnie swoimi wypowiedzeniami co do rolników. Jak nie wiecie to się nie wypowiadajcie ok? Założę się, że byście zasranego dnia niewytrzymali na roli :angry:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
metrakit pisze:
Założę się, że byście zasranego dnia niewytrzymali na roli

x2

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E30
metrakit pisze:
Założę się, że byście zasranego dnia niewytrzymali na roli :angry:

O ile ? Jak dasz dobrą kase to mogę się założyć :wink:

///BMW

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Pat! pisze:
O ile ? Jak dasz dobrą kase to mogę się założyć

Tak szczególnie dasz rade, masz 15 lat i noś worki przez cały dzien ze zbożem ok 60-70kg :) Powodzenia ;]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna