Dzisiaj jest 04 mar 2025, 21:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam !!!
W mojej nsr "niby" 50ccm okazało się że tłok ma srednice 50mm, cylinder 50,25mm. Z tego co wiem wychodzi na to ze jest to 80ccm, ale wiem też ze nsr o takiej srednicy nie bylo (przynajmniej ja o takiej nie slyszalem). Cylinder wyglada jak kazdy inny w nsr50, pisalem do osob ktore maja identyczny cylinder, i u nich srednica jest wiele mniejsza. Dodam, ze na tłoku jest nominalna 1 (N1) tak wiec chyba nie byl po szlifie. Chcialbym uzyskac informacje na temat tego cylindra, czy byly takie jak podalem wyzej ? Silnik to ac08.
Ale to tylko wstęp... :> Chodzi mi o to, że mam na powierzchni cylindra dość dużą ryse spowodowaną tym, ze wypadła zawleczka sworznia...tuleja ma 4,5mm grubości. Chcialbym zrobic szlif cylindra, lecz nie wiem o ile, rysa jest dosc gleboka. Jaki kupic tlok i na jaki zrobic szlif cylindra. Pytanie też ile zostawić luzu montażowego...? Z góry wszyskim dzięki za każdą istotną odpowiedź :D Pozdrawiam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:

Pojazd:
luz montazowy zrobi zaklad ktory sie tym zajmuje , ty kup tlok odpowiednio wiekszy i daj do szlifu

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
tylko wlasnie nie wiem czy tlok na pierwszy szlif pokryje tą ryse ktora jest na powierzchni cylindra. Kupie tlok na pierwszy szlif i nie pokryje tej rysy to bedzie lipa

Tytuł:
**

Pojazd:
kup tłok większy . NIE musi być na 1 szlif . Abyś miał wymiary . Idziesz z tym tłokiem do zakładu a oni robią ci pod niego szlif .

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
aha a na coś konkretnie zwrocic mam uwage ?? tzn. ten zaklad nie jest zbyt profesionalny, specjalizuja sie w szlifach cylindrow do samochodow. Czy na pewno beda wiedzieli jaki luz montazowy maja ustalic ? i czy napewno bedzie to dokladnie wymierzone i zrobione ? I jesli tuleja ma u mnie 4,5mm to jesli zrobie np. 4szlif tzn o 1mm to nie bedzie za duzo ?? i czy wplynie to na cos ?

EDIT - moze pierw podjechac z cylindrem spytac jaki tlok kupic i wogole ?

Edytuj posty i pisz starannie!/Sadi

Ostatnio zmieniony 14 gru 2010, 21:07 przez xpress98, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
będziesz miał większa pojemność .:d Ale co do zakładu to oni powinni wiedzieć co i jak . Średnicówkę maja, dobrze zmierza i powinno być git .

No możesz podjechać i zapytać czy wgl da rade to zrobić . ;P

Ostatnio zmieniony 14 gru 2010, 15:46 przez michal15qaz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
a co myslicie o tym tłoku ? http://kemot.pl/data/motorowery/P7010014b.html
koszt: 80zł. Nie moge znalezc innych o takim rozmiarze, tylko te, akurat ten sklep "kemot" jest w mojej okolicy więc bym tam kiedy wpadł :D
Edit:
aha i jest on do mbx, ale rozmiary mierzylem i jest taki jak moj.

Edytuj posty. Zdania zaczynamy od wielkiej litery, kończymy je kropką, stosuj polskie znaki. / Banakil

Ostatnio zmieniony 14 gru 2010, 18:05 przez xpress98, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio NRG MC2 Evo / Zip SP 2
michal15qaz pisze:
Idziesz z tym tłokiem do zakładu a oni robią ci pod niego szlif .

Ta, a jak kupi tłok od 125ccm to myślisz, że też mu zrobią taki szlif?
Oddaj cylinder do zakładu, sami dobiorą tłok. Pierwsze słyszę o tym, że ktoś kupuje tłok praktycznie nic o tym nie wiedząc i idzie z nim do tokarza.

Obrazek
Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

NIE POMAGAM NA GG ! OD TEGO JEST FORUM !

Użytkowniku! Pamiętaj, że słowami jakich używasz i stylem jakim piszesz tworzysz wizytówkę swojej osoby.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
xpress98, czyli jestes z okolic wałbrzycha ;d ja jestem z wałbrzycha i tez byłem sie pytac o szlif cylka w kemocie i zanosisz im tłok lub kupujesz u nich a oni na zamówienie raczej wszystko mają ;d no i oni zawożą najprawdopodobniej do jedliny tam jest podobno super serwis motocyklowy , lub mozesz tez sam tam zawieżć i Ci zrobią i dopasują.

SPRZEDAM KYMCO AGILITY 50/85

Tytuł:
**

Pojazd:
no a jak się robi szlify ? Nie chodzi o to żeby kupił od 125ccm . Jak się trochę zna to wie o co chodzi . A w zakładzie raczej tłoka nie dorobią bo nie będą mieli takiej możliwości jak to bywa.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Conieco, ja jestem dokładnie z G-cy, i nie mialem zamiaru robic szlifu w kemocie, tylko wlasnie myslalem o zakladzie w Jedlinie i chcialem kupić w kemocie tylko tlok i zawieźć do Jedliny masz na mysli zaklad fabisiaka ? heh moze kiedys posmigamy po zimie jak sie wyrobie z moim ty widze sende masz

EDIT: a czy jest tak ze gdzies moga mi to zrobic dokladniej a gdzies mniej dokladnie ? Jesli tak to od czego to zalezy ?? Sprzęt, zaangażowanie w to osoby wykonujacej szlif ? Czy jest poprostu tak, że gdzie bym nie dał, to mają takie samo urzadzenie, ktore ustawia a maszyna zrobi reszte ? pozdro ;)

Jadą, jadą chłopcy - chłopcy na japońcach,
nikt ich nie dogoni - bo kręcą do końca !!!

Ostatnio zmieniony 15 gru 2010, 21:10 przez xpress98, łącznie zmieniany 1 raz

Forum zablokowane Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11 ]