Dzisiaj jest 31 paź 2024, 4:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
30tyś, ale taty kolega miał ten silnik w passku b5 i autko 400tyś przebiegu i bez remontu, a awaryjny jakoś szczególnie też nie był.

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=809767 <----- APCIA RS 125 <3

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=1330010#1330010 Can-am 800

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Husqvarna Te 610
30 tyś to jescze mało :P
Oby wam się dobry trafił, u mechanika byłem i stał passat 160 tyś przebiegu właśnie 2.0 tdi i mówił, że silnik na śmietnik :/

Obrazek

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
tkr50 pisze:
30 tyś to jescze mało :P
Oby wam się dobry trafił, u mechanika byłem i stał passat 160 tyś przebiegu właśnie 2.0 tdi i mówił, że silnik na śmietnik :/

Czasami to zależy od danego egz. kolegi z klasy tata ma gl-a 420CDI, a mój tata ml-a 420CDI i u nas żadnego problemu po za tym, że poduszki pare razy siadły a w tym gl-u co rusz wtryskiwacze siadają.
'
Sorki, że nie na temat.

Ostatnio zmieniony 22 gru 2010, 20:56 przez Miki1996, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: BMW E61
Co do passatów b6 z silnikami 2.0 TDI, odradzam. Po 200 tyś głowice pękają, koszty duże, częste wizyty w serwisach. Jest jeszcze taka akcja, że ludzie zakładają głowice od 1.9. Wtedy to już jest porażka..
Także jak Passat B6 to tylko 2.0 TSI. Są też 1.4 TSI, lecz 105KM, na taką mase auta, to zdecydowanie za mało..

REGULAMIN FORUM ---> viewtopic.php?t=3

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: 106 s16
Volvo v40/s40, Volvo v70/s60 dużo tanich części i bardzo ładne wykonanie (sam mam v40)
Saab 9-3/9-5
Citroen C5
VW nie polecam drogie w utzymaniu i plastikowe (moim zdaniem jedna wielka ptak** i tandeta 0 przemyślenia podczas projektowania)
Z mniejszych:
MG ZR, Rover 25/45
Sów
Land Rover Freelander (miałem i polecam) ma nie zależne zawieszenie co zwiększa konfort jazdy i nie nosi go po drodze w przeciwieństwie do Rav4 czy Vitary, które z tyłu mają belkę.

PS. Przykładowo jakiegoś badziewnego pasata nie kupisz w takim wyposarzeniu i roczniku jak np: V40 albo 9-3

Przykładowo moja V40 z 2003r z pełnym wyposarzeniem typu navi tempomat itp wyszła 24tys 2 lata temu a passat był by powyżej 30tys

Obrazek
100km/h na GPS
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=76528

Ostatnio zmieniony 22 gru 2010, 21:43 przez Krychu, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd: Air Max System
Jeżeli coś o sporej sumie, to Audi a4 - b6 jest świetne ;) Przy silnikach 1.9 tdi mają po 130km, full wypos. Jechałem w tym, polecam.
Ale moim zdaniem, to lepiej kupić coś tańszego i mieć kasę na paliwo, czy też życie.
Jakąś audi a3. Ale to jest tylko moja sugestia, bo akurat mam do nich sentyment ;) Z racji tego, że to Audi. I wygląd też :wink:

Tytuł:
*

Pojazd:
TeDeX pisze:
cena 35tyś zł(cena nie jest duża i cięzko cośdobrego znaleść_. Jakie polecacie?

Cena jest wystarczająco wysoka by kupić "prawie" nowy samochód. Za te pieniądze można kupić już dobrą maszynę która posłuży długie lata,oczywiście przy odpowiedniej eksploatacji... Nigdzie nie jest napisane że jak dasz 120tys to nie kupisz "dobrego" auta. Ja ze swojej strony mogę polecić Mazdę 6... Np coś takiego: http://allegro.pl/mazda-6-2-0-diesel-sk ... 34516.html

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Krychu pisze:
Volvo v40/s40

Jeśli mówisz o pierwszym modelu (bo na pewno tak, bo drugi model nazywał się S40 i V50) to chylę czoła- najgorsze Volvo wszech czasów, produkowane razem z Mitsubishi Carisma w Holandii, silniki diesla niewypały a wykonanie całego samochodu jest znacznie gorsze od starszych Volvo.

Krychu pisze:
Saab 9-3/9-5

A o którym modelu mówisz? Te najnowsze- porażka. Ciut starsze- platforma Opla Vectry a znaleźć speca od Saab'a w tym kraju to nie lada wyczyn. Szwagier ma 9.5 i wiem co nieco- wykonanie może i dobre ale psuje się to co przyprawia o zawrót głowy (autoryzowany serwis nie wiedział co się zepsuło że długie światła nie działały).

Krychu pisze:
Citroen C5

Francuz- ohydnie wygląda.

Krychu pisze:
VW nie polecam drogie w utzymaniu i plastikowe (moim zdaniem jedna wielka ptak** i tandeta 0 przemyślenia podczas projektowania)

Pokaż mi VW plastikowego. Od czasów Golfa 4/ Passata B5 plastiki wewnątrz są przyjemne w dotyku i są miekkie, zaprojektowana deska rozdzielcza jest uważana za jedną z najlepszych- nie ma przepychu i wszystko jest poukładane. A wyglądem się nie jeździ a mechaniką. Co do głowic- na gwarancji wymienią tą część i wątpię aby jeszcze ktoś miał z tym problemy- w robocie jeździ B6 2.0 TDI dwóch ludzi i na razie nic się nie działo. Jakie wysokie koszty utrzymania? Stoją na poziomie takim jak reszta aut tej klasy, może nawet mniejsze bo np C5 jest droższa.

Krychu pisze:
Land Rover Freelander

Jak polecać coś co uszczelki pod głowicą coraz wypala i inne problemy z tym padłem.

Krychu pisze:
ma nie zależne zawieszenie co zwiększa konfort jazdy i nie nosi go po drodze w przeciwieństwie do Rav4 czy Vitary, które z tyłu mają belkę.

Właśnie my mamy Grand Vitarę z 2003r i to ma służyć do jazdy w teren a niezawodnością 2 albo 3 razy przebije angola.

Krychu pisze:
PS. Przykładowo jakiegoś badziewnego pasata nie kupisz w takim wyposarzeniu i roczniku jak np: V40 albo 9-3

Przykładowo Passat nie jest klasą V40 a tym bardziej 9-3 więc tu nie porównuj.

Krychu pisze:
Przykładowo moja V40 z 2003r z pełnym wyposarzeniem typu navi tempomat itp wyszła 24tys 2 lata temu a passat był by powyżej 30tys

Nie chciał bym nim jeździć- za te pieniądze mam całkowicie inny samochód który jest od zawsze moim faworytem i który tu nie wystepuje.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw, Powiedziałeś tak konkretnie, z jajem, no. :mrgreen:
Krychu, co Ty gadasz, że vw jest plasitkowe? :/ Mogę zrobić zaraz zdjęcia plastikowego VW i obejrzysz sobie lepiej, bo walisz farmazony.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
seku145, tak, często siadają takie części jak :

Dwumas, sprzęgło, głowica a zatem ciągnie płyn.. dużo jeszcze mógłbym wymienić..

Co do tego że mułowaty, to u nas przy prawie 190koniach, nie jeden dres się zdziwił.. Chodź teraz w zimę przy dobrych laczkach to i tak jeszcze 3/4 mieli przy przyśpieszaniu.. :lol:

A co do tego że VW plastikowe, to raczej bym powiedział : komfortowe z nutką elegancji, wszystko poukładane tak by zwykły Kowalski nie musiał się 10min namęczyć by go najpierw odpalić a później włączyć światła lub radio. :lol:

[center]Obrazek[/center]

Ostatnio zmieniony 22 gru 2010, 22:19 przez Stasiu2, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

Wypowidziałby się ktoś na temat nowego saaba 9-3 roczniki 2005. ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
seku145, zależy w jakim silniku, jak 2.2tid to bym się nie pakował. :D
Mało miejsca w środku jak dla mnie, szczególnie na tylnej kanapie.. podoba mi się kokpit stylistyka zewnętrzna nawet.. samochód dla jakiegoś doktorka.. każdy handlarz Ci to powie(dużo tego zwiedziłem bo tacie się spodobał właśnie ten model). Za każdym razem było " A to dla jakiegoś profesorka? " . :lol:

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
Ex Moderator
Awatar użytkownika

A silniki 1.9 TID 150KM ?

Ostatnio zmieniony 22 gru 2010, 22:43 przez seku145, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Stasiu2 pisze:
Dwumas, sprzęgło, głowica a zatem ciągnie płyn.. dużo jeszcze mógłbym wymienić..

Koło dwumasowe to w większości diesli pada :) . Ale można przy wymianie obejść to montując inną część (nie wiem jak to się nazywa ale dwumasowego koła zamachowego się nie montuje). Sprzęgło- tu to też w każdym aucie pójdzie- brat cioteczny co kiedyś pisałem ma BMW 330d zchipowany do ok 280km i po pól roku sprzęgło poszło z dwumasem, o kosztach lepiej nie wspominać :) .

Obrazek

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Miki1996 pisze:
JawoR pisze:
Cytuj:
A i do 35tyś nie kupisz chyba ze jakieś stare, brzydkie. Ojciec ma wersję long po lifcie to dał za nią prawie 200tyś.

Łoo .. Serio? No coś Ty :) Chwalić się nie musisz. Swoją drogą, jak można kupić taki samochód za niespełna 200tyś :P Ni to wygląda, ni to jeździ .. Dużo pali. :mrgreen:

200 tyś za "Rafke" ?? Taty kolega, za full opcje z dwukolorowa wentylowana skórą(opcja na zamówienie) też ta wersja bez koła na klapie bagażnika zapłacił 131tyś. I zgadam się nie jeździ, dużo pali, ale wyglądu trochę ma no i jakaś śmieszna elektroniczna blokada mostów jest. :lol:

EDIT: Opel signum jak na opla jest ładnie wyposażony i ma duży bagażnik w ogóle jest duży, ale niestety tylko w kombi wychodził.

ale nasza to wersja long, jest bardzo podobno dla land cruisera.

nasza ma silnik 3,2 diesel 260koni. a twojego kolegi ojca zapewne 2.2 diesel 150koni.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
A volvo s60? Moja siostra ma 2003 rok D5 2,4 164konie i 320tys przebiegu. Żadnych problemów, no może raz niedawno tłok na 4 cylku był wymieniany.Autko bardzo wygodne i ładnie się zbiera i można spokojnie do 35tyś znaleźć.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Cytuj:
Francuz- ohydnie wygląda.

Jeździłeś tym? Ocenianie samochodu po wyglądzie do niczego nie prowadzi.

Cytuj:
Właśnie my mamy Grand Vitarę z 2003r i to ma służyć do jazdy w teren a niezawodnością 2 albo 3 razy przebije angola.

No a teraz proszę mi powiedzieć od kiedy Grand Vitara służy do jazdy w terenie?

No ale i tak polecam super extra zajefajnego wcale nie popularnego Golfa!

Zdjęcia z dobrych rajdów!
Ene due rike Fake!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw,
czarekcw pisze:
Koło dwumasowe to w większości diesli pada :) . Ale można przy wymianie obejść to montując inną część (nie wiem jak to się nazywa ale dwumasowego koła zamachowego się nie montuje). Sprzęgło- tu to też w każdym aucie pójdzie- brat cioteczny co kiedyś pisałem ma BMW 330d zchipowany do ok 280km i po pól roku sprzęgło poszło z dwumasem, o kosztach lepiej nie wspominać :) .

Tak masz rację.. myślę że to przez krótkie przełożenia np. 1,2 ponieważ wtedy najbardziej dostaje silnik po d... w benzynie w mieście to wrzucasz 1,2,3 i dalej nie ma po co.. a tu trzeba cały czas praktycznie wajchlować jeśli chce się jeździć w miarę ekonomicznie.

U nas właśnie też, sprzęgło+dwumas.. na jedynce zaczął ciągnąć.. po wymianie ustało i znów czasami załapie... :<

[center]Obrazek[/center]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Hadorek pisze:
Miki1996 pisze:
JawoR pisze:
Cytuj:
A i do 35tyś nie kupisz chyba ze jakieś stare, brzydkie. Ojciec ma wersję long po lifcie to dał za nią prawie 200tyś.

Łoo .. Serio? No coś Ty :) Chwalić się nie musisz. Swoją drogą, jak można kupić taki samochód za niespełna 200tyś :P Ni to wygląda, ni to jeździ .. Dużo pali. :mrgreen:

200 tyś za "Rafke" ?? Taty kolega, za full opcje z dwukolorowa wentylowana skórą(opcja na zamówienie) też ta wersja bez koła na klapie bagażnika zapłacił 131tyś. I zgadam się nie jeździ, dużo pali, ale wyglądu trochę ma no i jakaś śmieszna elektroniczna blokada mostów jest. :lol:

EDIT: Opel signum jak na opla jest ładnie wyposażony i ma duży bagażnik w ogóle jest duży, ale niestety tylko w kombi wychodził.

ale nasza to wersja long, jest bardzo podobno dla land cruisera.

nasza ma silnik 3,2 diesel 260koni. a twojego kolegi ojca zapewne 2.2 diesel 150koni.

Oni też mają wersje long i chyba plus, czyli, że bez koła na bagażniku, ale silnik 177 koni.
I nie wiem gdzie Ty podobienstwo do land cruisera widzisz.
I land cruisery sa 2:150, v8.

Tytuł:
Awatar użytkownika

mocwiatru pisze:
Jeździłeś tym? Ocenianie samochodu po wyglądzie do niczego nie prowadzi.

No nie ale niezawodność nie jest najmocniejszą stroną tego samochodu.

mocwiatru pisze:
No a teraz proszę mi powiedzieć od kiedy Grand Vitara służy do jazdy w terenie?

Hmm to powiem że od czerwca te auto jeździ w terenie i powiem że lepiej sobie daje radę niż Mitsubishi Pajero II z 1993r. a gorzej niż Suzuki Samurai. Prześwit mógłby być większy ale tylko raz ojciec się zakopał, Miśkiem kilkadziesiąt razy i nic nie pomagała skrzynia SuperSelect.

Miki1996 pisze:
A volvo s60? Moja siostra ma 2003 rok D5 2,4 164konie i 320tys przebiegu. Żadnych problemów, no może raz niedawno tłok na 4 cylku był wymieniany.Autko bardzo wygodne i ładnie się zbiera i można spokojnie do 35tyś znaleźć.

Tu to chyba najlepsza propozycja ale jak da radę to w tym samym silniku poszukać S80.

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 123 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna