Dzisiaj jest 10 mar 2025, 19:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: jakie rolki
Zbanowany

Pojazd:
witam jakie rolki do centralnej+50 hebo i sprezynek niebieskich bo kupiłem leo vincev zx i nie wim jaki kupic rolki 5g czy 4.5g i czy to będzie ze soba wspułpracowało bo nie chce wyrzucic pieniędzy w błoto tzn czy (hebo czarna +50 sprężynki niebieskie rolki 4.5g lib 5g ędą dobrze chodziły z leo vince zx w nrg

Adrenalina uzaleznia

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
W twoim przypadku najlepsze będą rolki o wadze w okolicach 5,5g.Można spróbować 5,3g oraz 5,6 i sprawdzić jak na nich skuter chodzi.Bardzo rzadko się zdarza tak że kupisz jeden komplet i będzie od razu idealnie.Pozdro

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
nigdy skutera nie regulowałem więc nie wiem czy niebieskie spręzynki hebo będa dobre i centralna +50 hebo a rolki to może kupie testowe tylko od ilu gramów do ilu???? bardzo prosze o odpowiedz

Adrenalina uzaleznia

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
i jak to się reguluje tymi rolkami i centralna i sprężynkami co i jak na początek proszę o szczegułowe wyjeśnienie :/

Adrenalina uzaleznia

Tytuł:
*

Pojazd:
Na pewno sprężynki hebo niebieskie są spoko i należy je zostawić.Do leo ZX potrzebna będzie miękksza centralka.Polecam białą polini.Rolki takie jak wcześniej mówiłem najlepiej polini HQ.
Teraz o regulacji.Centrala jest można powiedzieć od obrotów.Przy twardej obroty wzrastają regularnie przy miękkiej bardziej skaczą.sprężynki sprzęgła od startu.Z rolkami to jest nast.
- lekkie - lepsze przyspieszenie mniejszy v max
- ciężkie - lepszy v max słabsze przyspieszenie

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Heh adminem nie jestem ,ale piszesz post pod postem w swoich tematach i na dodatek to drugi Twój temat z tym samym problemem więc ... a co do regulacji to wsadzasz sprężynki w sprzęgło centralkę na swoje miejsce i jak masz np 3 zestawy rolek to wsadzasz jeden zestaw jedziesz się przejechać .. wyjmujesz tamte rolki wkładasz następne cięższe lub lżejsze zależnie od Twoich odczuć z jazdy przykładowo jak czułeś ,że skuter kręcił wysokie obroty a ,nie chciał jechać to wkładasz cięższe rolki i przeciwnie jak odczuwałeś ,że moto jest zamulone to wkładasz lżejsze.. i tak aż do mometu w którym na danych rolkach bd miał najlepsze osiągi ... a i jeśli masz na przykład zestaw rolek 5,1gr drugi np 7gr to możesz włożyć trzy rolki 5,1gr i trzy 7gr takie mieszanie daje czasem lepsze osiągi niż np 6 rolek po 6gr i nie przeliczaj ,że np 5gr x3 + 7gr x3 daje 36gr bo to inaczej wszystko pracuje niż 6x6gr które też daje 36gr (nie wiem dlaczego ,ale tak jest , sam się przekonałem ;D ).. jak byś miał ze dwie centralki to też możesz je próbować wymieniać ;]

-Najlepszy zapach??!!!
-Zapach spalonej mieszanki!!!! ;D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
pawel1323, no i jeśli nie rozbierałeś nigdy waria ani sprzęgła to pamiętaj o tym aby go nie utłuścić..
Alien12, według mnie to jest jeden kit..Miałem u siebie mieszanie potem kupiłem normalne i to samo było..:)
Włóż najpierw centralke i sprężynki i się przejedź..
I zobacz czy kręci ostro czy muli go..
Zważ swoje rolki jeśli wagi nie znasz wtedy by można dokładnie powiedzieć jakie wagi testowych kupić możesz.,Ja myślę ,że coś od 4.gram do 6,5gram:)

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]