Dzisiaj jest 02 lut 2025, 4:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1578 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 79  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
czarekcw pisze:
Jacek987 pisze:
czarekcw może i masz większe doświadczenie,ale rozumu to Ty więcej nie masz.Jesteś tu z jedną z osób 20+ i myślisz,że to co powiesz jest święte?

Rozumu to ja mam więcej niż twoi pierworodni razem wzięci- jeśli z ich połączenia wyszedłeś ty to inteligencją nie kipią, a o tobie to lepiej nie wspominać- kamieniołomy są trudne do ogarnięcia dla ciebie.

Jacek987 pisze:
PS:O swoim doświadczeniu wypowiedź się dopiero jak przed jazdą nie będziesz już musiał zakladać pieluch,bo to taki duży stres dla Ciebie. Peace.

Gratuluję szybkości użycia mózgu o ile takowy posiadasz- musiałeś aż się z tym przespać bo nie wiedziałeś co napisać. Ale i tak pielucha tobie nie pomoże w spotkaniu ze mną mistrzu kierownicy co jeździ plebsowozem. Sorry ty nie jeździsz, idź zapytaj się rodziców czy możesz pooglądać tego złoma.

Od rodziców to się za przeproszeniem odpie*dol,bo to jest już chamskie i raczej niestosowne. Widać z Twojej strony brak jakiejkolwiek kultury i "smaku". Śmieszny jesteś, jeździsz puszką po sardynkach , a czepiasz się "plebsowozu". Spójrz najpierw na siebie :)? Złooom? Oj chyba kogoś coś w czterech literach ciśnie. Zazdrość?

PS: Nie,nie musiałem się z tym przespać. Mam ciekawsze zajęcią niż moczyć się przed kompem i przesiadywać większość czasu na forum tak jak Ty.

Tak w ogóle o jakie spotkanie Ci chodzi? Heh jestem hetero i na dodatek zajęty,także wybacz fiołeczku ;) Szukaj swojego kompana gdzie indziej.

Użytkownik otrzymał ostrzeżenie.
Booyaka

Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 1:00 przez Jacek987, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Podi pisze:
marian694 pisze:
ehh.. coraz więcej dzieciaków na forum.. Skoro przed 18 kilka miesięcy tematy rodzinne to : 'Ile dam Ci na urodziny' , można z tego wywnioskować co jest najważniejsze . I nie obrażaj mnie bo mnie nie znasz. Tyle.

Nie będę komentował, człowieku nie wiesz o czym piszesz.
Zrobiłeś tak naprawdę problem z dupy.

Niby 19 lat, a sposób myślenia dziesięciolatka.

Panowie, co sądzicie o Seacie Leonie 1.9 TDI 90 lub 110 km?

Skończ.

Leon dobry samochód. Lepiej poszukać 110 KM , 90 ma słabsze osiągi a pali podobnie. 130 i 150 to już inne osiągi, ale spalanie też większe.

Tytuł:
*

Pojazd:
marian694 pisze:
130 i 150 to już inne osiągi, ale spalanie też większe.

Owszem, ale regulator spalania jest pod prawą nogą :wink: Zalezy jak sie jeździ, raczej wersja 130KM powinna palić podobnie jak 110 przy takiej samej jeździe :wink:

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
mattiz1,Wujek ma Alfę 156 tylko, że 1.9 JTD. Jest bardzo zwinna, z tego co wiem nie psuje się im, lecz to dlatego, że auto było zakupione nowe w salonie przez jego mamę, która bardzo dba o te autko. Następna rzecz, chrzestny z Niemiec ma Alfę 166 2.5 24V V6 z LPG. Kupił ją przed wakacjami i co prawda miał kilka rzeczy do zrobienia, ale auto jeździ do dziś bardzo ładnie. Tylko z zawieszeniem coś ma nie tak.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 06 sty 2011, 16:07 przez Deniuh_Speed, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**

Pojazd:
Ja miałem maluszka 24KM i to wcale nie mało bo sobie dawał rade teraz mam uno 1.0 fire 50KM i to już jest dla mnie moc wystarczająca.
A ja właśnie chodzę na prawko i już jeżdże i powiem po 6 godzinach że jazda w mieście do łatwych nie należy co innego po podwórku czy na wsi gdzie nie ma ruchu ,a co innego w mieście trzeba jeździć ostrożnie z rozwagą obserwować dobrze drogę i co najważniejsze to dobrze znać znaki drogowe i je analizować w czasie jazdy inaczej nic z tego.Ja jeżdze różnymi sprzętami od 1999r i jak wjechałem w miasto to się troche pogubiłem a też uważałem że to proste.Także przemyślcie to co piszecie wy mega kierowcy dać tym co piszą samochód z silnikiem 150KM i pierwszy lepszy zakręt i macie mózg na drzewie z tego co widzę co piszecie .pozdro

Co chwile wciskam gaz, zegar przestaje mierzyć czas
Lewy pas, zaglądam śmierci w twarz
Nie panikuj, szybko podejmij decyzje,
od tego może zależeć Twoje Zycie...
Redukcja wrzuć go na wysokie obroty
Żółw to kłopoty kur*o, pamiętaj o tym...

Tytuł:
*

Pojazd:
Stereotypy..to że kupi auto 150km to od razu ma wisieć na drzewie? Pojeździj tym swoim Uno w trasie,zapakowany i zobaczymy czy bedzie tak super..Bo przy wymijaniu będziesz musiał mieć 2km czystej prostej żeby tym wyminac kogos :/ Różnica spalania pomiędzy najmniejszym a troche wiekszym silnikiem jest dość mała a nie trzeba wiekszego silnika tak kręcić..Ja nigdy nie kupie do siebie auta,z najmniejszym silnikiem stosowanym w nim.Choć fakt,że na początek auto 150km to troche dużo bo co kupisz potem?:P Dlatego ja na początek chce skromnego tdi,który dla mnie jedzie wystarczająco dobrze. :)

Tytuł:
**

Pojazd:
Ja nie mam zamiaru nim każdego wyprzedzać ja chce się nim wprawić i dobrze nauczyć jeździć ty TZRfan, dorwał byś samochód mocny to byś wyprzedzał kogo popadnie nawet na czwartego ale co twoje auto najmocniejsze .Mi wystarczy skromne uno do jeżdżenia mało pali i kupione za własne pieniądze a nie za pieniądze rodziców jak co niektórzy.

Tytuł:
*

Pojazd:
czesioos, no wiesz, zależy od czego kto zaczyna :wink: Ja np. naprawde sporo jeżdzę autami, bo zajmuję się również naprawą aut z CR i generalnie zawsze są to auta z silnikami powyżej 110KM, także się już zdążyłem przyzwyczaić :wink:

Tytuł:
**

Pojazd:
Rowan, Wiesz kto jak kto ale nie każdy miał do czynienia z mocnym autem i wsiądzie pierwszy raz będzie myślał że umie jeździć i jest mistrzem kierownicy i sie przeliczy tak jest w większości przypadków.

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Podi pisze:
1.9 TDI 90 lub 110 km?

110 KM lepsze. Choćby rozrząd jest tańszy od silnika 90 konnego. Spalenie podobne.

Obrazek
Pamiętajmy !

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: mamy, taty i siostry
Już nie gadajcie, że jazda samochodem, to taka trudna rzecz... Wystarczy trochę oleju w głowie + dobre obeznanie.
Nie mówię, że jestem świetnym kierowcą, bo wszystkiego to może ze 100km wyjeździłem przez całe życie. Jednak sporo się nauczyłem podczas wyborów samorządowych. Ja jeździłem samochodem, a siostry roznosiły ulotki(samochód Mondeo MK3 stylizowane na ST, 2.0 TDCI podkręcone na 150KM). I nie powiem, bo jak one były dalej, droga prosta, pusta, sporo pól dookoła to cisnąłem.
Teraz zimą kilka razy jeździłem z tatą zawozić siostrę do stajni, do konia i jedynce co trzeba, to jeździć spooro wolniej, dużo wcześniej planować manewry i dawać dużo mniej gazu.
Cała logika. W mieście zdarzyło mi się kilka razy z tatą jechać w te wakacje i wcale ciężko nie było. Ulice znałem bardzo dobrze, wiedziałem jak się gdzie zachować. Żyję, samochód stoi cały.

I jak ktoś 18/20letni mi będzie gadał o doświadczeniu to padnę... Moja siostra 22lata. Prawko ma już 4lata i jeździ gorzej jak ja w wieku 13lat: szarpie, bardzo ostro i późno zbiera zakręty, często jej samochód zgaśnie. Brak jej płynności. A zgadnijcie za którym razem zdała? Za 2, bo za 1 zapomniała świateł włączyć i zdąrzyła tylko z ośrodka wyjechać.
Ja pewnię zdam za 3minimum(tak mi się wydaje).
Zdaję na początku wakacji.

Samochód już stoi w Turku u babci w garażu. Kupiłem za pieniądze zarobione w wakacje(na budowie całe wakacje robiłem w różnych godzinach - 3000zł).
Jest to mercedes w124 1988r, silnik r4 2.0 8v zagazowane, 118 KM, skrzynia manualna 5biegów. Sedan, czarna. Zakupiłem na szrocie, jeszcze nie wyrejestrowaną za 2000zł;] Przerejestrowana już na mamuśkę.
Stoi w garażu. Do zrobienia trochę jest, ale mam zamiar sam przy niej grzebać. Obeznanie już trochę w tych sprawach mam, bo przed śmiercią dziadka naprawialiśmy razem samochody.
Chciałbym dorpwodadzić ją do takiego stanu:
Obrazek

Jednakże trochę kosztów to będzie:) Narazie zostało mi 500zł, bo trzeba było zrobić kilka rzeczy bierzących. W wakacje dojdzie mi jakieś +/- 4000zł(2 skutery + 18tka) to może się uda:)
Blacharka mnie wyniesie 1000zł wszystko u znajomego(kilka zaprawek+odświeżenie całego lakieru).
1000zł na komplet felg z oponami+1000zł cały komplet zawieszenia obniżanego, zderzaki za 500zł mam z tego samego szrotu(te od wersji coupe, te większe).
Później przez wakację idę znowu do pracy i za te pieniążki mam zamiar go wykończyć+zrobić środek;)
Edit:
Mniej więcej w takim stanie stoi teraz, tylko blacha prosta wszędzie i sedan:)
A kolor miał taki przed przemalowaniem:
http://otomoto.pl/mercedes-benz-w124-w- ... 66942.html

Znalazłem bardziej podobny;)
http://auto-komenda.otomoto.pl/mercedes ... 64301.html
Idealnie taki sam mam, tylko że calutki czarny, i klosze od kierunków pomarańczowe i z tyłu orginalne(nie dymione).

Ostatnio zmieniony 08 sty 2011, 15:46 przez lucek15, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
lucek15 pisze:
Samochód już stoi w Turku u babci w garażu.

O to blisko mnie :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
lucek15, życzę powodzenia Oby plany się powiodły. Też mam zamiar sobie z 2latka takiego kupić i coś ładnego z niego zrobić, ew. W210. Mam sentyment do Mercedesów. Jakbyś potrzebowal jakiś części to pisz bo mam dość dobre dojścia, sam mam jeszcze jakieś używki w db stanie :)

Zapraszam na serwer Cs Games-center.pl

Wariator: Polini Speed Control
Sprzęgło: Staeg6 Pro
Dzwon: Naraku R-Vent
Pasek: Polini Kevlar
Rolki: 4.5g
Sprężyna centralna: Naraku żółta
Sprężynki sprzęgła: czerwone Stage6

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
bartek4334, Wiadomo jest gwiazda,jest jazda :D

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Moim marzeniem w pewnym stopniu jest też merol tylko tzw 190(w201). Silnik jak najmniejszy, zapewne będzie 20 albo 2,5 diesel ewentualnie benzyna+gaz. Mój tata miał w201 2,0 diesel, ale był zajechany już niema się co dziwić silnik przejechane 750tys, buda mniej bo jakieś 250.

Obrazek
Ku pamięci[*]

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
ziolas94 pisze:
w201

190 to coś pięknego u mnie po mieście jeździ taka czarna zrobiona w german styl-u.Ale dla mnie najładniejszy jest Mercedes W126 :D

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
lucek15 pisze:
Ja pewnię zdam za 3minimum(tak mi się wydaje).

Wkońcu ktoś dobrze mówi. Ale mnie to boli, jak jakaś blondynka zda za pierwszym razem, a Ty który od małego jeździsz wiesz, że ciężko będzie zdać za pierwszym. Bo taka jest sprawiedliwość na tym świecie.

Po mojemu też nie najgorzej jeżdżę (też gdzieś od 12 roku życia), a za pierwszym nie zdałem z racji rzekomego wymuszenia. A inni po znajomości zdają za 1-szym i potem sie cieszą nie wiadomo jak, tyle że człowiek boi się z nimi wsiaść bo nie potrafią jeździć.

A najgorzej denerwują mnie łapówki i znajomości. Wrrr :(

-Sprężyna Centralna Hebo Czarna +50%
-Sprężynki sprzęgła Hebo Niebieskie
-Malossi Multivar
-Rolki 6gr

eNeN pisze:
stosuj się do zaleceń mechanika po wymianie wydechu, a jeżeli go będziesz sam wymieniał, to pamiętaj, aby nie jeździć od razu z MAX, bo tłumik uszkodzisz.
:D

Ostatnio zmieniony 08 sty 2011, 18:30 przez keeway_hurrican, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
keeway_hurrican, zazwyczaj tak jest, ten uczciwy nie zda za pierwszym a ten "drugi" zda. To jest po prostu głupi fart, potem na drodze dopiero się okaże, kto umie a kto nie umie

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
keeway_hurrican, jak chcesz zdać to idź na egzamin w piątek. Wiele moich znajomych w Ciechanowie nie mogła normalnie zdać a w piątek na luzie. W tygodniu wyrabiają normę oblewania a w piątek...

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Tak naprawdę to w 60% zależy od egzaminatora. Jaki ma humor w danym dniu itp, bo jeden przymknie oko na jakiś mały błąd, a inny pokłucił się z żoną i wyżywa się na kursantach, poprzez oblanie egzaminu przez jakieś drobnostki...

[center]Obrazek[/center]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1578 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 79  Następna