Dzisiaj jest 04 lut 2025, 23:58

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Laser x-pro
*

Pojazd:
Witam, jestem nowy więc się przywitam ze wszystkimi na początek ;)
A teraz do tematu wczoraj przyszedł do mnie wydech laser x-pro chrom (minarelli) wydech ogółem jest super kupiłem go jako używanego za 350zł ma zrobione ok 600km. Mam mały problem ponieważ na spawach oraz w okolicach tego do czego przykręcona jest obejma końcówki jest lekka rdza lub nalot nie wiem dokładnie nie jest tego dużo ale akurat w widocznym miejscu. Moje pytanie to jak usunąć tą rdzę (nie jest w złym stanie ale wole usunąć dla wyglądu i zabezp przed dalszą korozją). Więc jak to uczynić aby nie uszkodzić chromu i dlaczego chromowany wydech ma taki nalot bądź lekką korozję ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Dokłanie nie orientuje sie w tym, ale mozliwe ze sprzedawca cie oszukał i wydech nie ma 600 km przbiegu i moze byc dosyc stary:P Ja bym wydech zostawił i zmienił koncówke:D (za ok 120 zł na Mielochu) bo korozja moze sie rozpszetrzeniać

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=873390#873390

Tytuł:
*

Pojazd:
Jeśli laser byłby bez chromu i miałby "plamy" korozji.. to w zasadzie nie miałbyś się czym martwić. Do mojego kolegi przyszedł laser X-PRO (minarelli) i właśnie miejscami miał takie plamy korozji....
Moim zdaniem sprzedawca Cię oszukał...bo po 600km raczej nie jest to możliwe aby tak się stało..
Pzdr

Kupie czasze od sp :D
Sprzedam kiere BMX STR8 carbon i
adapter BMX STR8 chrom...
Polecam..! :>
gg:28316455
email: rafal97allegro@wp.pl

Tytuł:
*

Pojazd:
Znaczy powiem tak widze, że on nie ma dużego przebiegu po kolanku zawsze jest rudawe i fioletowe tam jest jescze w miarę fajny chrom :P a po co końcówkę ? Tej rdzy nie jest dużo (o ile to rdza a nie nalot) i jest ona tylko w 3 miejscach w tym w 2 przy spawach na wydechu nie na całym spawie ale na krutkich odcinkach wygląda to jak wrzarty brud albo jakaś sadza raczej nie jest to rdza ale nie wiem. To jak myślicie da się to jakoś usunąć ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Możliwe,że wydech ten nie est chrom lecz jedynie wypolerowany, a wypolerowane wydechy mają to do siebie, że rdzewieją.Wedlug mnie powinno zejść filcem na wiertarce i pastą do polerowania aluminium.Tak w ogóle to ta rdza to głębokie wżery czy taki nalot co można paznokciem zdrapac? Ewentualnie spróbuj jeszcze szczoteczką do zębów z pastą do zębów albo polerską.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
*

Pojazd:
krzysiek39, powiem ci tak jest to na 100 procent chrom. ;p
paznokciem może nie zdrapie bo trudno w to dojść ale np szpilką lekko po tym przejade to odpryskuje i zostaje chrom. Właściciel o niego po prostu nie dbał sam mówił że cały jeden sezon jak był używany stał na parkingu razem ze skuterem więc deszcze itd robią swoje. To co raczej nalot nie ? Spróbuje jak mówisz. ;)

Tytuł:
*

Pojazd:
Daj fotke a nie się licytujesz. są opcje powstrzymania rdzy, ale pokaż jak to wygląda bo Ci nikt nie pomoże

Tytuł:
*

Pojazd:
Aparat mam zepsuty, gdybym miał już dawno by była... ale zrobiłem 2 foty fonem są trochę niewyraźna ale będziecie mniej więcej widzieli oco chodzi, są to tylko 2 niewielkie miejsca.

Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Tytuł:
*

Pojazd:
Umyj to dokładnie wodą z ludwikiem i szczotką, a póćniej weź automaxa 4zł i wypoleruj, powninno zejśc

Jedna droga - jedno koło :D

Tytuł:
*

Pojazd:
lasery juz tak maja mam to samo w swoim

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]