Dzisiaj jest 16 lis 2024, 8:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość

Pojazd:
Siemka mam problem złozyskiem korbowody w am6. Gdy przy składaniu silnika posmarowałem łozysko (Top Racing przebieg ok 500km) olejem wsunołem na korbe no i zakładam tłoczek ze sworzniem, sworzen bardzo ciezko chodzi po tłoku samym bez łozsyka ale w lozysko wszedł bez problemu zapiołem zabezpieczenie itp no i ruszam tłokiem na boki a tam tak jakby chodził on po jakiś gródkach czy cos no sam nie wiem jak to nazwac no tak nie chodzi płynnie tylko tak przeskakuje jakby czy to normalne??? wszystko żłozyłem dobrze no i posmarowałem olejem

RS'ka na Full Sporcie Airsal 70cc Zapraszam!!
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=89475

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
może sie pisaek dostał

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=584288#584288 <<< HM CRE 70 SIX
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
wisnia1995, nie upadło Ci ono gdzieś na ziemie?W oleju jakiegoś syfu nie miałeś?

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Ostatnio zmieniony 19 sty 2011, 22:45 przez DrivterGSI1, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
DrivterGSI1 popieram kolege moze olej lipny . Ale jesli nie złożyłeś to dla pewności sprawdź i wyczyść benzynka i wtedy olejem do mieszanki lekko posmarowac . Napewno nie zaskodzi

Tytuł:

Pojazd:
dobra dzisiaj rozłozyłem wszystko no i łozysko do kąmpieli :mrgreen: w benie potem olej no i wsadziłem na korbe oczywiscie wszystko przeczysciłem dokładnie no i wsunołem sam sworzen w to łozysko no i tez tak jest a no i dzisiaj zauwazyłem ze troche z oporem sie sworzen tam wsuwa na to łozysko mozna tak jeżdzic nic sie nie stanie itp jesli dobrze pamietam to na starym sworzniu takiego czegos nie miałem kurde szkoda ze go sprzedałem wtedy to bym sprawdził dokładnie. Jest takie cos jakby te igiełki w łozysku przeskakiwały
EDIT
przyglądałem sie temu łozysku i ma takie wokół jakby 2 rysy no i chyba igiełki sie zatrzymały tzn nie ruszaja sie tylko nie wiem od czego łozysko chodziło do samego konca a mam jeszcze pytanie czy takie zwygłe łozysko np SKF LUB NTN kupione w hurtowni o tych rozmiarach bedzie git?

RS'ka na Full Sporcie Airsal 70cc Zapraszam!!
http://www.forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=89475

Ostatnio zmieniony 20 sty 2011, 15:12 przez wisnia1995, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]