Dzisiaj jest 02 lut 2025, 9:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jaki tłok
**

Pojazd:
Siema koledzy. Mam do was sprawe. Czy ktoś testował już te tłoki co się świecą jak psie jajca z allegro? Mam zamiar taki kupić http://moto.allegro.pl/item483643723_tl ... _lodz.html tylko nie wiem jak się będzie sprawował. Nie chce wydać dużo na remont bo i tak jeżdże coraz mniej, a przydało by się zrobić szlif i kilka kilometrów jeszze przejechać bez puchnięcia itp. Jeśli jednak ten tłok jest ze słabej jakości materiałów to można zastasować wobec niego tzw. gotowanie/smażenie. Czy lepiej kupić taki tłok za np. 100zł. Oryginalne vertexy odpadają najlepiej jakby się wypowiedział ktoś kto jeździ/ł na tym tanim. Pozdrawiam.

P.S I proszę nie pisać że nie warto go kupować tylko dlatego że jest tani i wg was musiały zostać użyte słabej jakości materiały.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja mogę Ci sprzedać tanio nowy oryginalny tłok minarelli :P jeśli to nominał :>

SPRZEDAM PILNIE! http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=786802206

Tytuł:
**

Pojazd:
Niestety w tym sęk że potrzebowałbym tłok który ma 47,25. Seryjny cylinder i tłok nominalny posiadam jednak chce tego reanimować. Naprawdę nikt nic nie wie?

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
uuu :( wiesz co, ja Ci mogę tylko tyle powiedziec (ale nie sugeruj się tylko mną) , że jeśli miałbym zamiar kupić taniej i nie miałbym kasy , nie krępował bym się chyba bardzo nad kupnem takiego tłoka... myślę , że takie przeciążenia jakie powinien to wytrzyma, ale to zalezy wszysciutko do jakiego setupa to wkładasz i jak to będziesz eksplowatował :) Gdyby to był totalny shit to by tego nie dopuscili do spredazy, moje zdanie :) ale wiesz nie sugeruj się mną zrobisz jak chcesz :) wszystko zależy od eksploatacji... ale osiągi bedziesz miał na bank słabsze :)

SPRZEDAM PILNIE! http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=786802206

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Szczerze mówiąc to ten tłok to sobie możesz do komarka wsadzić :shock: widać, że producent oszczędzał na wszystkim. Tłok jest z odlewu i do tego nie dokładnie poddany obróbce - zainwestuj lepiej w Meteor'a (120zl) i wtedy masz pewność, że to będzie chodziło i wytrzyma tyle co powinien.

[ Dodano: Pią Lis 28, 2008 4:45 pm ]
EDIT: jeśli założysz ten tłok to niestety ale osiągi się pogorszą.

Pro - da' way of my life.

Zerknij na moje aukcje! To nic nie kosztuje :)
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=11728312

Tytuł:
**

Pojazd:
To może ten ?
http://www.allegro.pl/item478807135_tlo ... i_itp.html

Poczytałem troche na necie o tłokach. Stwierdziłem że zrobiłbym niewybaczalny błąd kupując ten co podałem ponieważ dobrej jakości tłok powinien być koloru szarego matowego z widoczną strukturą(tak jak widać carbon z bliska). Przeanalizowałem dużo informacji o tłokach, szukałem o nich opinii. Niestety tłokowi meteora zdarza się za często puchnąć ponadto jest równie świecący jak ten co podałem, więc postanowiłem go również odrzucić. Jednak dalej nie moge sobie pozwolić na vertexa itp. więc górna granica oscyluje na poziomie ok. 100zł. Dlatego na dzień dzisiajszy wybrałem ten tłok z linka powyżej.

Być może sytuacja się zmieni, ponieważ będe dzwonił pytać się jeszcze o tłok który dają do zestawów power force. Nie zdarzyło mi się widzieć o nim negatywnej opinii w wresji chłodzonej cieczą. Puchł w powietrzakach. Gdybym jednak tego kupił ubezpieczył bym się w odcięcie zapłonu przy przekroczeniu bezpiecznej temperatury. Mimo to proszę o opinie czy kupić ten z linku czy oryginał power force.

Edit Czy opłaca sie kupić oryginalny tłoczek power forca bo jak się dowiedziałem on na 1 szlif kosztować będzie równe 100zł, przy czym potrzebuję także uszczelki. Czy uszczelki oryginalne minarelli będą pasowały pod głowicę? Głowica wygląda na identyczną jak seryjna tylko ma powierzchnię 47mm nic pozatym. Proszę o odpowiedź.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Kolega jak robił szlifa w NSR to kupił japoński tłok T.K.R.J za 100zł. bardzo dobrze wykonany zrobił już na nim 7 tyś. ale musze dodać żę czasami ta nsr'ka jest nieźle katowana.

Tytuł:
**

Pojazd:
Niestety widziałem te tloki tylko do biegówek. A ty masz tego powerforce chłodzonego cieczą? Nie puchnie?

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Ja mam powietrzaka i narazie nie puchnie. :mrgreen:

Tytuł:
**

Pojazd:
Aha, teraz zamierzam przed szlifem lekko w cylindrze kanały powiększyć. Wzorował się będe na Top performance 70 racing. Jeśli mi to dobrze pójdzie cylinder powinien przejść metamorfozę ze słabego sporta do midrace. Wszystko będzie bardzo dokładnie robione więc po skończeniu użytkownikom tego cylindra powiem co można zrobić żeby lepiej się latało a czego nie powinno się robić.

Pozatym honda 98 z tego co zauważyłem to do tego cylindra jest za gruba uszczelka papierowa. Po mierzeniu odległości tłok głowica wyszło mi 0.9-0.95. Gdy zastosowałem uszczelkę o grubości 0.3 pod cylindrem(seria 0.5) poprawiła mi się dynamika. Sprawdź u siebie bo ja bynajmniej byłem zadowolony.

Tytuł:
Zbanowany

Pojazd:
Ja niemam w ogóle uszczelki, i mam nadodatek splanowaną głowice.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]