Dzisiaj jest 22 lut 2025, 0:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Macek pisze:
mnie to wali bo ja złodzieją zrobić nie dam i tankuje porządną ruską bęzyne za 3 zł
bo na polskich stacjach nie widomo co do niej dolewają

x2 ja aż 3,60zł płace...

Jeżeli się samemu przywozi bądź robi to pewna osoba, a nie ktoś nieznajomy to się leje bez obaw. Po co przepłacać skoro nie ma różnicy ?

Każdy się uczepił, że ruska to jakaś mieszanka ale nikt nie pomyśli, że tam jednak te samochody też jeżdżą i nie mam na myśli samych zabytków co nawet olej po frytkach przepalą.

DrivterGSI1, na wschodzie 20-30% jak nie więcej pojazdów jeździ na przemycanym paliwie.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 02 lut 2011, 20:53 przez Asaroth, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
No i kolejny raz pewnie nic nie zdziałamy ale spróbować można. A z drugiej strony jak nie będzie to znaczna ilość ludzi to żeby jeszcze nam nie popodnosili po 5gr za litr. Lepiej by było jeżeli to możliwe to cały dzień lub 2 nie tankować paliwa to może szybciej ale to i tak nic nie da i tak :/ a bęzyna dopiero pujdzie w górę

Tytuł:
*

Pojazd:
Zamiast pisać jaka ta polska jest zła to ruszcie swoje leniwe dupska i zacznijcie sie troche uczyć (nie mówię że wszyscy tutaj tacy są, ale większość niestety tak...), kończcie porządne studia (a nie tylko zawodówki (nie mówię, że są złe ale sama zawodówka nic nie daje prawie)). A potem zbierają się tacy i narzekają. A poza tym jak nic prawie się nie inwestuje w swoją naukę (studia, studia podyplomowe, kursy itp)to potem nie dziwie, się, że narzekacie na zarobki. Prawda jest taka, że albo się wiele nauczysz wstąpisz do jakiejś firmy, gabinetu itp. lub masz głowe do interesów i po gimnazjum/liceum rozkręcisz milionowy biznes (trzeba mieć łep jak sklep i drugie tyle szczęścia).

P.s wiem, że zaraz zaczniecie na mnie najeżdżać, że mam bogatych starych którzy srają kasą, a ja jestem rozpieszczonym bachorem, ale tak nie jest. Rodzice nie zarabiają 100tysięcy miesięcznie, ale i tak na życie na jakimś ,,poziomie" starcza.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
http://finanse.wp.pl/kat,104122,title,O ... omosc.html

toreldosek, nie masz racji, na rynku jest odwrotnie. Brakuje fachowców ale za to mamy masę bezrobotnych studentów, którzy później emigrują do Anglii na zmywak.

Obrazek

Tytuł:
*

Pojazd:
Asaroth pisze:
http://finanse.wp.pl/kat,104122,title,Orlen-ucieka-od-5-zlotych,wid,13093392,wiadomosc.html

toreldosek, nie masz racji, na rynku jest odwrotnie. Brakuje fachowców ale za to mamy masę bezrobotnych studentów, którzy później emigrują do Anglii na zmywak.

Tak tylko jest pewna różnica między studentami a studentami... Jak jedni kończą słabe studia to niech sie nie dziwią, że pracy nie ma... Ale np na SGH studenci już 2/3 roku zaczynają pracować i mają po 4 tys+ miesięcznie... I do nich przychodzą pracodawcy bez zaproszeń i im oferują dobrze płatną dorywczą pracę. Ale też prawdą jest że jak sie chodzi na studia tylko po to żeby je zdać z samymi 2 to się nie dziwcie, że pracy nie ma... OK pracy w fachu pracy może brakować, ale ile dadzą 20 latkowi po zawodówce w warsztacie... weź mnie nie rozśmieszaj :lol:

P.s mam znajomą na SGH dlatego akurat do tej uczelni nawiązuje. :)

Ostatnio zmieniony 02 lut 2011, 21:33 przez toreldosek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ale nie każdy w Polsce jest taki odpowiedzialny i zdolny, aby uczyć się na tak wysokopoziomowych studiach.
Uwazam, że ceny paliw w Polsce to przegięcie i nie chodzi mi o samą w sobie cenę ale stosunek ceny paliw do srednich zarobków w tym kraju.

----------------------------------------------
http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=84360 <- mój aerox ;d

Tytuł:

Pojazd:
Byłem chłopaki i zatankowałem za 2.38 I teraz jestem spłukany doszczętnie

Monster nr.3

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Na większości stacji , przynajmniej w mojej okolicy jest napisane że minimum jakie można zatankować to 2litry . Więc ta akcja tam nie przejdzie..

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Raptor R700 i 80 Cab
FLYP001 pisze:
Na niektórych stacjach musisz kupić minimalnie 2l paliwa :roll:

Na każdej stacji tak jest, na większości się po prostu nie czepiają i tyle. Normalnie możesz zostać za to ukarany.

razor99 pisze:
muszę prowadzić jedną ręką bo już na obie ręce nie mogę

- Bo?
razor99 pisze:
bo jak waliłem to miałem zgiętą rękę w łokciu oraz w nadgarstku

Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
Bezsens. Mój kolega ma dwu i pół litrowy bak. To co musi czekać aż mu całkiem braknie? No chyba nie...

Domin192 pisze:
Pomykałem dziś roxem ponad 105, bez kasku z włączonymi neonami

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: A4 3.0 v6 quattro
Makaron, Twój podpis jest adekwatny do tej akcji.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
przemek.99, to co to za wynalazek ma bak 2,5 litra? :P

Ale jak już sobie wlejesz za te 2zł to i tak Ci przyjmą ,żeby nie robić problemów, a tym bardziej kasjerki,które mają to gdzieś..Czy dają paragon na 2zł czy na 200zł..

Mycen [*]
Malina[*]
:arrow: Morał z Historii Krótki,Lecz Nie Wszystkim Znany..Jak Nie Ma Warunków ,Nie Zapieprzamy xD
Wiele Serc Jedno Bicie BMW Ponad Życie !
Obrazek

Tytuł:

Pojazd:
DrivterGSI1, Horn, zwykły "chiniol" Tak dodam to wgl niewypał nie dość że mały bak to kask do kufra nie wchodzi.

Domin192 pisze:
Pomykałem dziś roxem ponad 105, bez kasku z włączonymi neonami

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
toreldosek, takmnie zmotywowałeś że aż się zalogowałem aby wyjaśnić tobie pewne kwestie
toreldosek pisze:
Zamiast pisać jaka ta polska jest zła to ruszcie swoje leniwe dupska i zacznijcie sie troche uczyć (nie mówię że wszyscy tutaj tacy są, ale większość niestety tak...)

Może nie studiuje wybitnego kierunku (administracja) ale mam już pracę w Urzędzie (skończony licencjat, teraz magister w trakcie), wcześniej pracowałem w tartaku. Płaca? I tu i tu taka sama a odpowiedzialność w urzędzie większa. Pracownik merytoryczny zarabia małe pieniądze, nie będę tu podawał ile max może zarobić ale śmieszne są płace dlatego przymierzam się na zdanie egzaminu na pracownika służby cywilnej. Człowiek po zawodówce zarobi więcej jak człowiek po studiach. I każdemu należy się godna płaca- jakoś ludzie za granicą za takie same prace wykonywane w Polsce lepiej tam zarabiają.
Po drugie- nie uważasz że obietnice w expose Tuska z 2007 roku i obecnego prezydenta z 2010r zostały jawnie złamane? Obiecali nie podwyższać podatków, ciemny lud to kupił, ja nie. Aż płakać się chce że ludzie są tak naiwni głosując na PO (i gwoli ścisłości-nie jestem sympatykiem żadnej partii). Zauważ jeszcze jedno- podczas kampanii prezydenckiej nikt nic nie wspomniał o długu państwa. Po wyborach wyszło na jaw jak PO zadłuża Polskę- to nie jest fair.

toreldosek pisze:
A potem zbierają się tacy i narzekają. A poza tym jak nic prawie się nie inwestuje w swoją naukę (studia, studia podyplomowe, kursy itp)to potem nie dziwie, się, że narzekacie na zarobki.

Mając 17 lat mało wiesz o życiu- naprawdę. W państwowych urzędach bez znajomości nie znajdziesz pracy a u prywaciarza to praca taka że będzie na każdym kroku cię wykorzystywał pod przymusem- albo robisz nadgodziny za free albo wylatujesz.

toreldosek pisze:
Prawda jest taka, że albo się wiele nauczysz wstąpisz do jakiejś firmy, gabinetu itp. lub masz głowe do interesów i po gimnazjum/liceum rozkręcisz milionowy biznes (trzeba mieć łep jak sklep i drugie tyle szczęścia).

Wiele firm (przynajmniej u mnie) zostało założonych przez ludzi mających wtyki w PRL'u i oni zarabiają krocie (np poprzez niższe ceny działek itp), obecnie kto założy firmę to kroci nie zarabia jak ci panowie wyżej wymienieni.

toreldosek pisze:
Ale też prawdą jest że jak sie chodzi na studia tylko po to żeby je zdać z samymi 2

Haha poruszasz temat o którym nie masz pojęcia- 2 na studiach to 1 w szkołach czyli nie zaliczony przedmiot, min 3 aby zaliczyć.

toreldosek pisze:
OK pracy w fachu pracy może brakować, ale ile dadzą 20 latkowi po zawodówce w warsztacie...

Jeśli np jest dobrym mechanikiem samochodowym to sporo bo auta zawsze się będą psuły.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd: AR 147
Macek pisze:
mnie to wali bo ja złodzieją zrobić nie dam i tankuje porządną ruską bęzyne za 3 zł

Tyle żę Bereżniew (prezydent Rosjii) lał do swego Ziła specjalnie sprowadzaną benzynę z Finlandii ponieważ Rosyjska była bardzo zanieczyszczona.

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miki6830, każdy ma swoja banie.
popieram w 100% czarekcw, teraz bez lewych układów i wtyk nie zarobisz wiele.
co do tego protestu to cięzko zeby wypaliło bo wiele osób jeździ słuzbowymi w polsce i oni beda tankowac.. jakby udało sie zmobilizować chociaż 50% ludzi to byłyby jakies efekty :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
piotrek1993 pisze:
Miki6830, każdy ma swoja banie.
popieram w 100% czarekcw, teraz bez lewych układów i wtyk nie zarobisz wiele.
co do tego protestu to cięzko zeby wypaliło bo wiele osób jeździ słuzbowymi w polsce i oni beda tankowac.. jakby udało sie zmobilizować chociaż 50% ludzi to byłyby jakies efekty :)

Oj zarobisz zarobisz ;] WAT (Wojskowa Akademia Techniczna), potem saper w Afganistanie i zarobki 150tys rocznie, na pcozatek starczy, nie?

Obrazek

Ku pamięci [*]
Obrazek

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Given, ukończ to wszystko i wtedy pogadmy na en temat :d.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Wir leben Autos
Given pisze:
WAT (Wojskowa Akademia Techniczna), potem saper w Afganistanie i zarobki 150tys rocznie, na pcozatek starczy, nie?

Nie pomyślałeś jakie to jest życie? Z dala od rodziny, przyjaciół, do tego nie wiesz czy wrócisz do domu bo może ktoś cię kropnie. Wojsko to nie rozwiązanie.

Obrazek
"Tuskobus to ściema, szczaw jest prawdą."

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Miki6830 pisze:
Macek pisze:

Tyle żę Bereżniew (prezydent Rosjii) lał do swego Ziła specjalnie sprowadzaną benzynę z Finlandii ponieważ Rosyjska była bardzo zanieczyszczona.

widze zero świadomosci

wiesz po co sprowadzł jeśli nawet to robił
?

juz mówie polityk każdy to złodziej i rzecz jasna sprowadzał palio po co ?paliwo mu było potrzeba do zarobienia kasy. Ktoś musi je przywieść do rosji oczywiście nie jakaś tam firma tylko koledzy prezydenta. prezydent sie nie rozdrabnia płaci im sporą kase która wraca spowrotem W taki sposób się robi pieniądze w polsce wszędzie na swiecie

a po 2 widzisz w rosji palowo jest tanie oni na tym i zarabiają odpowiedni i nie chce im sie bawić w dolewanie czego kolwiek tylko trzeba mieć zaufaną osobe która to przywiedzie co do polski

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?p=584288#584288 <<< HM CRE 70 SIX
Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna