Dzisiaj jest 29 lip 2025, 15:44

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie mówcie ze roxy na sporcie lepsze, bo biegówki też można stuningować... Jeżeli chodzi o serie wolałbym biegówke.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd: Mazda 323F BA 1.5 16v DHOC
Morini, dlaczego bierze na 1 kole? Bo jak masz przełożenie automatyczne to nie ma czegoś takiego jak puszczanie sprzegła i wbijanie biegów aka zmiana przełożeń tymczasowych.

Nie ma rzeczy niemożliwych są tylko niewykonalne

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Większość co jest przeciw rs to nigdy jej nie mieli i nie jeździli tylko widzieli jak koledzy jeżdżą . Ja posiadam i z całego serca ci polecam Masz duzo wiecej frajdy niz ze skuterem . Ja posiadam rs z wlotami po bokach ładna jest cała czarniutka . A wszyscy co mysla ze zrobią tun. mech to mysla ze są spoko ale ile na tym traca . Seria rs idzie gdzies 100-115 zależy od przełożeń . Oczywscie bierz rs

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak sie dobrze rozejżysz to wyrwiesz tanio RS, u nas miał za 900zł po remoncie malowana 92 rocznik ale doinwestowana i żałuje że nie kupiłem naprawde była picuś glancuś

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja byłem w identycznej sytuacji. Miałem złożony skuter na nowych częściach. Nówki dosłownie i full "kjustom". Gdzieś na PJ można zobaczyć suzuki zilliona po tuningu to zobaczycie co zostawiłem dla styranej sendy ;D ;D Złapałem zajwakę na biegówkę tylko nie ścigi tylko SM. Ścigi jako ogólnie motory mi nie podchodzą . Nie ważne czy 600 czy 1000 czy 50 cc. Taki typ człowieka. Ogólnie odrazu bez zastanawiania wyrwałem wypłatę i zacząłem szukać ładnej sendy. Ładna nie była bo to 2008r. był jak szukałem (a wtedy stały)i miałem 3k ale dorwałem w idealnym stanie mechanicznym w stanie do kosmetyki. Opłacało się. Nie dość że zyskujesz szacunek na drodze dużo większy niż kierowcy kibli to jeszcze czysta przyjemność i zazdrość kolegów. Kup sobie te RS czy co Ci się tam podoba, sprzedaj roxa i uwierz, że nie pożałujesz. Naprawdę;) Mówię to ja, człowiek który był w identycznej sytuacji co Ty a nie jakiś forumowy znaffca który nie widział w życiu 50cc na biegach.

http://motoklub.malopolska.pl/ << Zapraszam na forum... MotoKlub Małopolska

Derbi Senda SM
Cagiva SuperCity 125 SM

Ostatnio zmieniony 11 lut 2011, 21:05 przez Baton, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pozatym miałem sytacje że jechałem 80 roxem i Rską na trasie i wiecie co? RSką ludzie na mnie nie trąbili i nie wyprzedzali a na roxie co chwile wkońcu to skuter, skąd taki kierowca tira ma wiedzieć że to jedzie wiecej skoro to tylko zwykła zabawka?

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
jeśli zmieniłbym na biegówkę to nie tuningował bym jej :P chyba, że bym kupił już po tunie ;)

Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja na mojej 70cc taiwan (łał lans ;d) i gaźie 21mm + stożek miałem poniżej 5 litrów

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
totalover pisze:
..skąd taki kierowca tira ma wiedzieć że to jedzie wiecej skoro to tylko zwykła zabawka?

Stad ze leci szybciej niż ta ciężarówka :)

Pseudo ścigacz 50 ccm to nieporozumienie.

Honda CBR 600RR 2008' ;*

Tytuł:
Awatar użytkownika

ludzie jaki scigacz?! to jest motorower, co może mi powwiecie ze jakas pierdziawka w ktorej sie jedzie gaz hamulec haz hamulec jest lepsza od biegowca ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
totalover, Człowieku w tym temacie napisałeś już 11 postów z czego 3/4 to nabijanie i chwalenie swojego.Niech inni użytkownicy się wypowiedzą a nie ciągle Ty zapychasz temat bezsensownymi postami.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
Awatar użytkownika

krzysiek39, niemam zamiaru wysluchiwać jak ktoś mi proboje wmówić ze biegówka jest gorsza od automatu.

BIEGI ROX!
kupuj taniej w tesco.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Każdy chwali swoje;) A od kiedy skuter to nie "pierdziawka"? Co o tych opon to zawsze można zmienić i będzie nawet szersza niż w nsr 125(przynajmniej u mnie;) Miałem skutera teraz mam xr6 i jeszcze raz mówię że większy szpan niż na skuterze i wygoda jazdy;)

http://motoklub.malopolska.pl

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
biegówka- masz większą frajde z jazdy przecież, ale zależy kto co lubi
skuter- dobre i to, ale to już jest kwestia inwidualna, masz kolege co masz bieówke ? Jak tak to polataj sobie i ocen

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Stunter, dokładnie tak każdy chwali swoje, ja wypowiem się tak: byłem posiadaczem neosa na sporcie , jednak sprzedałem mam teraz apke sm , dla mnie poprostu największą przyjemność z jazdy sprawiają biegi :) polecam i pozdrawiam...

Yamaha Neos:
-Stage6 streetrace
-Laser x pro
-Malossi multivar
-Gaźnik Dell'orto 17,5
-Sprężyna dociskowa malossi,
sprężynki hebo niebieskie

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Powiem wam,ze jeżeli nie chcesz nic tuningowac,nie kręci Cie to i chcesz serie to biegówka lepsza. Ale jeżeli tuning to Twoja pasja,hobby i cieszy Cie to oraz odnajdujesz w tym przyjemność to skuter dużo lepszy chodź by dlatego,że części tańsze i jest tego więcej.Sam skuter faktycznie jest nudny,ale jeżeli masz pasje i chcesz coś z niego zrobić to jest lepszym wyborem. Zaraz pewnie wyjedziecie,że ''scigacze'' :lol: tez można tuningować.Tak owszem,ale najtańszy używany wydech kosztuje okolo 400 zł, reszta kosztów jest podobnie wysoka.

Chcesz zobaczyć jeden z najlepszych projektów SuperMoto na forum? Kliknij !! Dziesiątki upów,Wiele modyfikacji,Obecnie już tuning na poziomie RACING,Napewno sie zainteresujesz!

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak dla mnie znacznie większa frajda jest z biegówki, ale oczywiście nie chińskiej 4t, bo to jest tragedia. Kupiłem skuter, bo myślałem, że biegów mając prawie zerowe doświadczenie nie ogarnę. Ale powiem szczerze, że przez rok użytkowania zdążył mi się znudzić. Dlatego też obecnie podjąłem pracę i za jakiś rok będę miał kasę na jakąś fajną biegówkę w młodym roczniku, a autorowi wątku radzę sprzedać, czy pooddawać te części, które zamówił, składać roxa na serię i sprzedać i kupować biegówkę! :] Bo skuter nawet mocny, z czasem mu się znudzi.

SR 50 Mina LC '01 -> Senda DRD '03

Tytuł:

Pojazd:
krzysiek39, zachwalasz skutera bo chyba nie umiesz jezdzic na biegach... Po twoich postach widac ze nigdy nie miales do czynienia z biegami lub miales ale kompletnie Ci w tym nie idzie.
Popieram tutaj totalover.
Wole 100 razy 50cc z biegami niz automat... Przynajmniej uczysz sie juz jazdy z biegami. Irytujace to jest gdy jakies dzieci mysla ze umia jezdzic na skuterze i są panami drog. Zalosne. "Automat" odbiera ci cala frajde z jazdy. Zabawa polega wlasnie na bawieniu sie biegami. Wiadomo 50cc to nie jest szatan, ale lepsze to niz nic ;) Jak na swoja pojemnosc ma wystarczajace osiagi. Jesli Ci to nie wystarcza to przesiadz sie na 125 w 2T i wtedy juz mozesz troche poczuc tej mocy :D
Wiem co mowie bo mialem skutera a teraz jezdze RS 125. Automat to glownie wygoda i srodek do poruszania dla kogos kto nie lapie sie w biegach.
I prosze Cie nie mow ze nie mozesz zrobic tuningu w biegowce i ze do skutera sa tansze czesci!! :lol:
Dobra rada... Nie pograzaj sie wiecej :)

Nie ważne, że masz benzyne we krwi. Ważne abyś w głowie miał olej.

Tytuł:
*

Pojazd:
Stałem przed podobnym wyborem weź pod uwage następujące aspekty:
1. Jeździsz częsciej w mieście czy na trasach?
2. Lubisz biegi? (To chyba oczywiste)
3. Co Ci się podoba bardziej z wyglądu?
Ja wybrałem roxa ze względu:
1 Dużo częściej jeżdżę w mieście a tam jazda na roxie jest poprostu wygodniejsza
2 Lubię biegi, ale codziennie w mieście w takiej małej pojemności jak 50 mogą męczyć, osobiście nie toleruje biegów w pojemnościach 50 i mniejszych, po prostu tak mam, ale 125 bym nie pogardził (nsr albo husqvarna sm)
3 Do kwoty którą dysponowałem najbardziej do gustu przypadł mi aerox.

Nie sądze też że skutery są super, są odpowiednie dla młodych ludzi w tym wieku i w tej pojemności 50-70, osobiście nie wiem jaki jest sens istnienia skuterów np 600 ale nie moja w tym głowa. Ludzie tutaj starają Ci się pomóc ale wyboru musisz dokonać sam ; ). Ja wziołem pod uwagę jeszczę to że niedużo mi zostało do 18 kiedy będę mógł kupić samochód i odkładać na jakąś sensowniejszą pojemność motocykla, więc zabawy w wymiane teraz to byłby bezsens ; ) Pozdrawiam

Obrazek

Yamaha Aerox 2002 R:
NOW !:
Tec alu 70 cc a Race
Wał RMS Racing
Tec 21 mm
SKF C4

Tytuł:
**
Awatar użytkownika

Pojazd:
2 sprawa to tuningi 2t w biegach lepiej wychodzą niż w skuterach. Seria RS z silnikiem derbi śmiga 105km/h. na przyspieszenie bierze skuter na wydechu sport i napędzie. SERIA! Proste jak drut że tuning takiej RS bardziej wchodzi niż skutera gdzie przy wydechu osiągamy ok 115km/h v maxu i przyspieszenie na poziomie takim że masz 6 biegów i wbijasz jeden za drugim bez zastanawiania. Obleć trochę temat bo naprawdę świat nie kończy się na skuterach. Nie zachwalam biegówek ale z DOŚWIADCZENIA wiem że WSZYSCY moi znajomi którzy jeździli na skuterach śmigają od poprzedniego sezonu na biegówkach 50cc. Począwszy od Enduro/sm po rs2 i rs. Zastanów się czemu tak jest.

http://motoklub.malopolska.pl/ << Zapraszam na forum... MotoKlub Małopolska

Derbi Senda SM
Cagiva SuperCity 125 SM

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna